Jump to content

Kırmızı ışıkta dururken çarptı! Kasko sıkıntısı!!!

Elgitaro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selam arkadaşlar,

Bu kadar da acemi olunur mu? Kırmızı ışıkta dururken, sarı yandı daha önümdeki araç kalkmadan, ben hareket etmezken, Honda CR-V jipli acemi arkadan çarptı!!! Güzelim 2010 rx-8 imin tamponu gitti :kafa: Allahtan sadece tampon gitti. Kasada sıkıntı yok. Ama tamponda kırık var.

Neyse, kasko mu devreye soktum. Karşı tarafın trafik sigortasından masrafı alacaklar. Ancak, tamponu değiştirmek istemiyorlar!!!! Tamire göndereceklermiş. Plastiği ısıtıp kaynatacaklar, sonrada boyayacaklar! Ben kazadan önce tamirli tamponla gezmiyordum ki? Üstelik hiç bir suçum yokken. Cuma günü sigortadaki elemana baskı yaptım. Bölge müdürlüğüne e-mail atacağını söyledi. Bakalım cevap bekliyorum. Cevap gelince tekrar yazacağım. Kabul etmezlerse sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Tampondaki kırık büyüklüğü ne durumda buna bakmak gerek önce çünkü malesef tampon 2-3 parçaya ayrılmadan genelde yenilemiyorlar, birde tampon tamir edildikten sonra bir bakın boyasına şekline eğer işçilik iyi yapılmamışsa tampon yamuk duruyor yada boyası kötü olmuşsa rapor tutturun sigorta firmanıza sanırım 2nci raporda değişim işlemi gerçekleşir. Ancak sigorta firmanıza baskı yapın bunun gerçekten faydası oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Şimdilik sigorta firmasından gelecek cevabı bekliyorum. Eğer değiştirmezlerse işçiliğe bakacağım. En ufak bişey görürsem raporlayacağım. Bilmiyorum, o tampon tamir edilirse eski koruyuculuğunu kaybedeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla değiştirmeleri gerektiğini ve hakkım olduğu kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun..

Tampon plastik bir parça neticede, pek bir koruyuculuğu falan da yok, bu durumlarda gönül değişmesini istese de parçalanmadığı sürece tamirden yana kayan eksperlere de hak vermek lazım, tampon hasarları hasar sayılmaz zaten araç açısından..

Siz değiştirmek için elinizden gelen baskıyı yapın, ama ana şirkete değil, kendi acentenize yapın, değişmezse de kafanıza takmayın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam tamponu parçala o zaman değiştirirler..kimsenin görmediği bir yerde doğal olarak yap derim ben..

Yani bu herkezin aklına gelir ama bunu yaparakta ne kazanılcak işin manevi boyutunu düşünmek gerek birazda, elbette kendi bileceğiniz bir durum size kalmış.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun, oluyor böyle acemilikler. bana da kırmızı da bir getz vurdu. bir kedi gözünü kırdı adam. ne arabadan indi, ne özür diledi :D  geçen de duvara vurdum, diğer kedi gözü de kırıldı :) şimdi ikisini de kasko dğeişiyor. tampon lokal boyanacak bir de stop değişecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam tamponu parçala o zaman değiştirirler..kimsenin görmediği bir yerde doğal olarak yap derim ben..

Hazırdaki durumda fail belli ve tamamen kusurlu, poliçeyi okumak lazım ama birçok şirket bu durumda hasarsızlık indirimine dokunmuyor..

Senin tavsiye ettiğinde ise faili meçhul olacağı için hasarsızlık indirimi gidecek, bunun yanında istemeden tampon haricine zarar verme riski de var.. Kısacası tavsiye etmem, değmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elimde kaza tutanağı var. Adam zaten arkadan çarptığını yazdı. İmzası da var. Sigorta acentesine baskı yapıyorum. İstesem aslında tamponu parçalardım. Ama böyle birşey yapmadım. Eğer değiştirmezler ise bundan sonra bişeyler yaparım herhalde. Benim düşüncem böyle ufak tefek hasarlar için parçayı değiştirmeleri. Çünkü ben istesem hiç kaskoyu devreye sokmadan direk karşı tarafın sigortasından da yaptırmayı bilirdim. Kaskonun bir farkı olması lazım, şayet o kadar para veriliyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun, oluyor böyle acemilikler. bana da kırmızı da bir getz vurdu. bir kedi gözünü kırdı adam. ne arabadan indi, ne özür diledi :D  geçen de duvara vurdum, diğer kedi gözü de kırıldı :) şimdi ikisini de kasko dğeişiyor. tampon lokal boyanacak bir de stop değişecek.

6000 km ol yapmış biri olarak senden bu acemiliği beklemezdim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz haklısınız, tamponu değiştirmeleri gerekir bencede. Baskı yapabilirsiniz. Kazadan sonra manevi tazminatların bile devreye girdiği şu dönemde kasko ben buraya yama yapacağım dememeli. Ayrıca götürdüğünüz serviste, eksper gelmeden bir iki çekiç vurabilirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6000 km ol yapmış biri olarak senden bu acemiliği beklemezdim :D

göze geldik ne yapalım :)

tampon kırılmışsa değiştirtin bence, benim tamponu bile değişeceklerdi.  ufacık şey için değmez dedim. neticede milli servet. 600 lira galiba tampon. ama kırılsa hiç düşünmezdim tamiri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sigorta ve eksper ile görüşmelerimden malesef birşey elde edemedim. Tampon tamir olacak >:( Ama en ufak bişey görürsem itiraz edeceğim. Eksperin fikrini değiştiremedim, tam 1 saat dil döktüm yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Benim 323 üm varken aynı durum başıma gelmişti. Ama Tamponda kırık yoktu içine göçmüştü. Yetkili serviste tamir ettiler. Ama eskisi gibi olmadı. Yenisini talep ettiğimde sigortadan kaporta için "araç 10 yaşını geçmişse tamiri olabiliyorsa tamir, olmuyorsa çıkma, olmuyorsa yan sanayi, en olmadı orjinal yenisi" demişlerdi. İsterseniz bağlı olduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine başvurun. Onlar telefon açıp yeterince korkutuyorlar. Emin olun sizin baskınızdan daha etkili olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Geçmiş olsun. Benimde rx8 ime evimin önünde park halindeyken çarpdılar arkasından aynı kasko olayından bende çekdim,tamponum çatladı servise götürdügümde değişmesini istedigimi söylesemde sürekli arayıp dile getirsemde onardılar degiştirmediler tamponu  :'(,ve sanırım aynı servise götürmüşüz bırakdıgımda beyaz bir rx8 görmüşdüm tamponu olmayan sizinkiydi sanırım,tekrar geçmiş olsun  :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamponu değiştirme bence, yaptır bin. Aracında değişen parça olmasın.

Benim araca arkadan 5 kez vurdular. Hepside farklı farklı yerden.

Arka tamponda 5 tane hasar var ufak =)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok be =)

tın tın trafikte gidiyorum. adam vuruyo arkadan iniorum napıosun sen diorum.

abi araban çok güzel maşallah dalmışım öle dio =)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...