Jump to content

LPG tankı ne kadar gaz alır?

ekaton043
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 92 model 323 sedan aracım var. Arabada 35 lik simit tank var. Gaz bitip benzine geçince depoyu fulletiyorum 22-23 litre arası gaz alıyor. Bana sanki azmış gibi geliyo ama yoksa normalmidir. 35 lik bir simit tankın kaç litre gaz alması lazım bilgisi olan varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan kardeşim kuşluk vaktide alsam öğlen de alsam gece yarısıda alsam bu meret 23 litreden fazla almıyo. Anlaşılan sıkıntı bizim depoda. Serin havada gaz alma olayını da yazdım bir köşeye :) Cevap veren herkese teşekkürler vede her zamanki gibi Hayırlı İşler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi valla daha 24 litre göremedim hep aynı 23 de kalıyo. Ben yarın sanayiye doğru bi salınayım bakalım günahımız neymiş çekelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bir hafta zarfında 3 farklı yerden fulledim depoyu hep aynı. Sanırım dediğin gibi şamandırayla ilgili bir sıkıntı var. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar aracın durumundan daha önce bahstmiştim. 35 lik simit tank 23-24 litrede doluyodu. Geçen hafta il dışındaydım bir istasyona depoyu fullemek için girdim. Ben yine 23-24 litrede depo dolar diye beklerken gözüm göstergeye takıldı. Aman yarabbi 32 litre olmuş ama hala yavaşlama yok deli gibi almaya devam ediyo korkup hemen gazı 32,5 litrede kestirdim. Dün memeleketime döndüm ve soluğu ustanın yanında aldım. Şamandrada sıkıntı var galiba deyip durumu anlattım. Şamandrayı hemen sökmeyelim sen tekrar fulle gel dedi. Benzinliğe girdim, yine eskiden olduğu gibi 24 litrede doldu. Bu arada depo tamamen boşdu benzinde kullanıyodum. Aldığımız iki gazda aynı marka, farklı pompalarda 8-9 litre fark olur mu bu kadar? Ustanın söylediğine göre daha önce de duymuş bazı istasyonlar göstergeyi oynayıp litreyi hızlandırıyolar, sen 32 litre gaz aldım derken aslında sana 24-25 litre vermiş olabilirler dedi. Valla ben şaştım kaldım böyle bişey mümkünmüdür acaba, ya da 35 lik tankın 32-33 litre alması normalmidir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Bakın arkadaşlar bu lpg tankı konusunda vede aldığı litre ile ilgili bir deneyimim oldu uzun yol yaptım 1 ay kadar önce yolculuk esnasında baktım kırmızı yanıyor lpg göstergesi; yakıt alim dedim ki kırmızı yandığında depomda 10-12 ltr anca kalır çektim istasyona adama fulle dedim araç 9 ltr lpg aldı tabanca attı  ben yapmışım 200km yol yanlışlık var dedim , yanındaki arkadaşı basıncı aç dedi ve daha sonra tekrar denedik 12ltr daha doldu yani olay şu tamammen istasyonun basıncıyla ilgili siz gaz alırken yanınıZda başka biri dahi diğer tabancadan gaz alıyosa o bile etki ediyor özellikle bu durum yoğun istasyonlarda olur basınçları düşer depoyu tam dolduramazlar öle bir durumla karşılaştığınızda vede deponuzun tam dolmadığını anladığınızda istasyonu uyarın vede basıncı yükseltmelerini isteyin. ama normalde 35 lik bir depo 29- 32 arası lpg alabiliyor. Güvenme konusuna gelince bunu deneme yanılma yoluyla anlatabiliyoz anca veya güvenilir tavsiyelerle ama öle tabancalarda sahtekarlık olacağını sanmam en güzel denemside fullemeyle olmaz alacan 15-20 tl gaz tabii bom boş depoya deneyecen kaç km de bittiyse artık en sağlıklı test bu ve bir lpg ci arkadaşın tavsiyesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 43ltlik simit tank var ve ne zaman nerde alırsam 41 litre alıyor her zaman 41ltreyledi şehir içi 360-380km yapıyor uzun yolda 430 km yol yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

42lt brc tankım var. Yolda lpg bitti benzine geçti. Sonra gittim lpg’yi fulledim ve 29 litre zorla aldı. İkinci kez aynı şeyi yaptım. Yine az aldı. 33 alması lazım çünkü 42’nin %80’i 33,6

tankın içindeki ibre full doldurduğumda şöyle. Acaba şamandıra mu bozuk? Daha sıfır tank bu

LDOjlj.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...