Jump to content

323 Karbüratörde LPG İçin Yapılan Değişiklikler

clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi eldiven olayı süper bir buluş hakkaten enjeksiyonlulardada uygulanabilir ama lpg mikserinin özelliği şu kenardaki hafif açıklıktan lpg nin miksere dolduğu odacıga hava çekiyor buda lpg nin odacıktan karbüratöre daha hızlı vede aracın emiş gücüyle gitmesini sağlıyor bu sistem karbüratörlü bir aracın enjeksiyonudur. :D

Bu tabire bayıldım doğrusu...

:2funny:

Eldiven sisteminin enjeksiyonlu araçlara uygulanması imkansız gibi bir şey çünki her şeyi ECU denen elektronik beyin ayarlıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elektronik beyin neyi ayarlıyor hava girişinimi, hiç sanmıyorum bir çok enjeksiyonlu araç gördüm bant sarılmış hava filtresiyle motor arasındaki hortuma yarısı kapatılmış. :??? nedendir acep. ??? bakınız lpg nin zaten kendiside havadır yani bizim araçlarımıza uygun bir yakıt değildir sıvı değildir vede lpg de herzaman  fazla havayı istemez en azından aracın istediği lpg miktarı kadar havayı azaltmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elektronik beyin neyi ayarlıyor hava girişinimi, hiç sanmıyorum bir çok enjeksiyonlu araç gördüm bant sarılmış hava filtresiyle motor arasındaki hortuma yarısı kapatılmış. :??? nedendir acep. ??? bakınız lpg nin zaten kendiside havadır yani bizim araçlarımıza uygun bir yakıt değildir sıvı değildir vede lpg de herzaman  fazla havayı istemez en azından aracın istediği lpg miktarı kadar havayı azaltmak gerekir.

İki tür enjeksiyonlu motor var; birincisi tek nokta olanları ikincisi çok nokta olanları... Piyasada enjeksiyonlu denildiğinde de; hiç bir zaman tofaşın uyduruk tek nokta enjeksiyon sistemi akla gelmez, çok nokta enjeksiyon sistemi akla gelir ve bu sistemlere de; sıralı sistem denilen teknoloji uygulanır... Bu sistemde de senin dışarıdan müdahale (eldiven,bant vs.) etme şansın yoktur...

Muhtemelen gördüğün enjeksiyonlu araçlar tek nokta olanlarına uygulanmış aparatlardır.

;)

LPG düşündüğünün aksine hava değil, sıvıdır... Adı üstünde zaten;

(L)ikit (P)etrol (G)azı

8:)

Elektronik beyin araçtaki kendi konusuyla ilgili her bir şeyi ayarlamayla görevli, adı üstünde beyin...

:egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg nin açılımını biliyorum domestos abi, ama lpg beyinden geçerken malum aracın ısısıyla gaza dönüşüp motora vede bahsi geçen nokatalara gaz olarak gidiyor yani lpg nin kendisi gaz sadece depolamak için soğutularak likidleştirliyor yani donuk halde o halde motora gelemez gelsede yanamaz , isterseniz deneyin lpg beyninizin motor suyu dolaşımını kesin bakalım sıvımı, buzmu, gazmı :D . dediğiniz çok nokta enjeksiyonlu bir çok araç gördüm hava girişi yarıya kadar kapayılmış onuda ekliyeyim vede müdahale şansınız var hemen hava filtresinin motora doğru girişinden .elektronik beyin gaz bir yakıta yapacağı hiçbirşey yoktur malesef, sormanızı öneriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg nin açılımını biliyorum domestos abi, ama lpg beyinden geçerken malum aracın ısısıyla gaza dönüşüp motora vede bahsi geçen nokatalara gaz olarak gidiyor yani lpg nin kendisi gaz sadece depolamak için soğutularak likidleştirliyor yani donuk halde o halde motora gelemez gelsede yanamaz , isterseniz deneyin lpg beyninizin motor suyu dolaşımını kesin bakalım sıvımı, buzmu, gazmı :D . dediğiniz çok nokta enjeksiyonlu bir çok araç gördüm hava girişi yarıya kadar kapayılmış onuda ekliyeyim vede müdahale şansınız var hemen hava filtresinin motora doğru girişinden .elektronik beyin gaz bir yakıta yapacağı hiçbirşey yoktur malesef, sormanızı öneriyorum.

Sıralı sistemde bir araca dışarıdan müdahale ediyorlarsa eğer ya o sistem sıralı değildir ya da müdahale eden adam bu işi bilmiyordur... İstersen araştır, sadece gördüğünle yetinme derim... Sahip olduğun karbüratörlü lpg sistemi ile sıralılar çok farklı... İkisini de kullandığım için detaylarını da biliyorum...

:)

LPG her durumda sıvıdır ve sadece motora giderken sıcaklık ile motora püskürtülür, niteliği ve içeriği değişmez... Hava ile teması neticesinde donması ise içeriğini değiştirmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öle diyosanız öledir ama bu araçtan önce 3 yıl enjeksiyonlu araç kullandım farkın ne olduğunu biliyorum gördümle yetinmiyorum doğrusu benim sölediğim size denemenizi önerdim sonucu yazarsınız ve ben aynen yeniliyorum lpg sıvı olarak lpg beynine ulaşır vede orada beynin bağlı olsuğu motor suyu dolaşım sisteminin sağladığı ısıyla gaz olarak motora doğru yola çıkar vede gaz olarak motora girer gene gaz olarak yanar. sıralı sistem ile enjeksiyonu karıştırmayın ben lpg nin kullanım mantığını anlatıyorum  müdaheleyi sıralı lpg sistemine değil aracın hava giriş kısmına yapıyolar uygulayan kişilerin işi bilip bilmemnesi beni ilgilendirmiyor olabilecek durumları vede yapılanları anlattım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öle diyosanız öledir ama bu araçtan önce 3 yıl enjeksiyonlu araç kullandım farkın ne olduğunu biliyorum gördümle yetinmiyorum doğrusu benim sölediğim size denemenizi önerdim sonucu yazarsınız ve ben aynen yeniliyorum lpg sıvı olarak lpg beynine ulaşır vede orada beynin bağlı olsuğu motor suyu dolaşım sisteminin sağladığı ısıyla gaz olarak motora doğru yola çıkar vede gaz olarak motora girer gene gaz olarak yanar. sıralı sistem ile enjeksiyonu karıştırmayın ben lpg nin kullanım mantığını anlatıyorum  müdaheleyi sıralı lpg sistemine değil aracın hava giriş kısmına yapıyolar uygulayan kişilerin işi bilip bilmemnesi beni ilgilendirmiyor olabilecek durumları vede yapılanları anlattım.

Enjeksiyonlu sistemlerde yakıt (benzin-mazot-lpg) hiç bir zaman gaz olarak yanma odasına girmez... Enjektörler vasıtasıyla yakıt püstürtülür ince ve basınçlı olarak yanma odasına gönderilir... Dolayısıyla yakıtın içeriğinin değişme olasılığı yoktur, sadece gönderilme şekli değişik olur...

LPG de ise sıcak su ile ısıtılarak hava ile temasında meydana gelebilecek soğukluk veya donma önlenmiş olur, temel mantık budur.

ECU bulunan sıralı lpg sistemlerinde ise mantık; elektronik devrelerin programlanması neticesinde motora ne kadar lpg-hava karışımının gönderileceğinin yazılım ile belirlenmesi ve bu program çerçevesinde motora gönderilmesidir, bizim eldivenle veya bantla yapmak istediğimiz şeyi zaten yazılım kendi programlayarak çözmüş oluyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg tankta yani basınç altında sıvıdır... depodan çıkan lpg oranında sıvı haldeki lpg gaz haline dönüşür... şunu unutmamak lazım evlerimizdeki tüpler biterken lip lip kesik kesik yanar... iş te bu tüpün içerisindeki gazın sıvı halde gelmesindendir çünkü tüpteki gaz bitmiştir,biten tüpü salladığımızda sıvı sesi gelir ... ayrıca benim düldül de b6 1.6i motor var yani enjeksiyonlu, ne kadar müdahele etsekte bir müddet sonra beyin bildiğini okuyor adamlar çok sensör koymuşlar....

tüplü gazla otogazın arasında bütan,propan değerleri farklıdır... yani tüpün vanasını -50,-60 gibi(mesela) derecede açarsak tüpü ters çevirip içindekinin sıvı halde kabtan kaba boşaltmak mümkün olacaktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hindal ustaya bende katılıyorum. LPG tüpten çıktığı anda gaz halini alacaktır. Evlerimizde yaktığımız tüpler benzeridir. Ben iyi hatırlıyorum yıllar önce tüplü araçların LPG pahalı diye sanayi tüpü bastırdığını araçlarına. Sadece değerler farklı. Ayrıca şu 35 40 derece yaz sıcaklarında tüp zaten azaldıkça çakmak misali boşluk oldukça tüp içerisindeyken de gaz haline geçmeye başlayacaktır. Tam bilmiyorum ama mantıklı düşüncem bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domastos abi ben sölüyordum inanmıyorsun lpg tanktan çıkıp lpg beyninden geçince ısınıp gaz oluyor vede yanma odasına gaz olarak giriyor aksi halde motor soğuktan donar yani yanma odası kuzey kutbuna dönüşür.:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domastos abi ben sölüyordum inanmıyorsun lpg tanktan çıkıp lpg beyninden geçince ısınıp gaz oluyor vede yanma odasına gaz olarak giriyor aksi halde motor soğuktan donar yani yanma odası kuzey kutbuna dönüşür.:D

Yanma odasına gaz olarak gitmez, çünki lpg hava ile temas edince niteliği değişiyor, sıcak su kullanılarak lpg nin niteliğinin değişmesine izin verilmiyor... Yanma odasına yine sıvı olarak püskürtülüyor... Bana göre sistemin çalışma mantığı bu...

Ama bu konuyu detaylı araştırıp, kaynak göstererek size tekrar anlatırım.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

sayın primeta size bişey sormak istiyorum , anladığım kadarıyla bu işle ticari olarak ilgileniyorsunuz eğer teknik bir personelseniz vede biliyosanız bu konuyu baştan bir inceleyip bakınız ,LPG mevcut depoda iken sıvılaşmış vaziyettedir ve çok soğuktur ama beyinden geçerken ısınıp gaza dönüşüp motordaki püskürtme sistemine vede yanma odasına gaz olarak gider ve gaz olarakta yanar diye biliyorum ben , yukarıda farklı görüşler beyan edilmiş bu konuda bizi aydınlatırsanız memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

250 krş iyi bir değil bence.

Anladıgım kadarıyla baglantı Direk lpg yi hava akımına karıştırıp yolluyor.Bu parçada sensör görüyorum buda havanın basıncına göre lpg yolladıgını gösterir.

Fiyata göre tüketim degeri beni tatmin etmedi.Normal sistem ile bariz fark göremiyorum.

Benim için en ideal yakıt azaltma sistemi hava akışını düzenlemektir gerisi teferruat ve masraf tan başka bişi değil.

Eldiven olayını ben pvc bant ile yaptım.Miksere  delik konusunu tam kavrayamadım ama muhakkak etkisi vardır.Çift lpg girişi senin bu delik için bahsettiğin özelliğe etkisi var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mikserdeki delik ile çift giriş olmasının bir alakası yok, bu delik yan tarafran tani mikserin karbüratöre oturduğu yerden hava filtresinden bağımsız olarak lpg nin miksere dolduğu odacığa az ama basınçlı hava dolmasını sağlıyor buda lpgnin dolduğu odacıktan karbüratörün ağzına daha hızlı çekilmesini sağlıyor. Aslında o kadarda önemli değil pekte fark etmiyor ama daha önce teknik detay olarak bahsetmişim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar dün arabamın bakımlarını yaptım, bujiler yenilendi, karbüratör temizlendi, lpg mikseri temizlendi, hava filtresi temizlendi, güzelcene toplandı.

[smg id=8396]

[smg id=8395]

[smg id=8394]

[smg id=8393]

[smg id=8391]

[smg id=8390]

[smg id=8389]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özellikle karbüratörün net fotolarını koydumki, üzerinde konuştuğumuzda net şekilde mevzuyu tartışabilelim ,arızalı parçayı tespit edebilelim, ayrıca bu tip fotolar Benim Rasgele Fotolar Albümüm de kayıtlı gerekirse kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline yüreğine sağlık.Benim için çok faydası olacak adıma teşekkür ederim.Benzin bölümünü iptal etmişler tesisatını koparmışlar halletmem için gerçekten sana bu bölüme ait resim istemek için yazacaktım. :)

Yagmurlar dinsin karbüratör temizlği yapmam kesinlikle şart.Yaşadıgım sorunlarda payı büyük olabilir ama emin değilim.

Buji denso almışsın daha önceki aldıgın mı?Sanırım en son ngk takmıştın.Ben buji almadan yorumunu tekrar bekliyorum önceden kullanılabilir diye yazmıştın ama yeni bilği iyi olur.

Konu göremedim varsada gözümden kaçmış olabilir.Bana km telinin motora baglantı kısmındaki pimin yakın çekin resmi lazım.Bendeki kırık sanırım kare yapıya sahip ama emin olmak istiyorum.Elinde resim mevcut mu?Yada daha önce gördün mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...