Jump to content

Motor Yağ Çubuğu Aralıkları Neyi Gösterir?

dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ustanın üretmiş olduğu çözüm ne kadar uzun soluklu bilinmez ama mantıklı... Bu konuyu sıkıntı yapmanıza gerek yok, ya çıkma olarak temin edilir ya da yağ çubuğunun girdiği yer körleme usulü yani üzeri kapatılarak yağ kontrolünden kontrolüne körleme açılarak yağ çubuğu takılarak kontrol edilebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yanlış olduğumu söylemedim, sadece sen haklısın dedim... Tartışma gereksiz yere uzamasın diye.

;)

Sağlıcakla...

Ben tartışdığımızı sanmıyordum,Tartışmak zorunda da değiliz, benim yaptığım yorumlara vede tahminlere ki zaten bahsi geçen konu zaten anca tahmin edilebilir, atıfta bulunmazsınız olur biter, böylece herkesin tahmini kendisinde kalır vede tartışmayız. selamlar, iyi günler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben tartışdığımızı sanmıyordum,Tartışmak zorunda da değiliz, benim yaptığım yorumlara vede tahminlere ki zaten bahsi geçen konu zaten anca tahmin edilebilir, atıfta bulunmazsınız olur biter, böylece herkesin tahmini kendisinde kalır vede tartışmayız. selamlar, iyi günler.

Hakaret, saygısızlık vs. olmadıktan sonra herkes istediğini istediği yere yazar... Sen istediğin atıfta bulunursun, ben istediğim...

Konuyu baştan bir daha okursan senin ve benim ne yazdıklarım, neye göre yazdıklarımız ortaya çıkar...

Ben burada hiç kimseyi yanlış yönlendirmek istemediğim için hem yetkili servis ustasına sordum, hem de özel servis ustasına sordum; aldığım cevap "yağ çubuğundaki en alt çizgiye gelen yağ 1 litre eksilmiş" şeklindeydi...

Bu duruma senin yorumun ise; "motorda yarım litre yağ kalmıştır" şeklindeydi, bu iki rakam arasında benim yorumuma göre "abartı" bir fark var (bence) Aradaki bu fark bu konuda bilgisi olmayan forum üyesini yanıltır... Yağ çubuğunun alt çizgisindeki motor yağına 3 litre yağ ekleyemezsin, eklenmez.

;)

Takdir bu konudaki bilgili ve tecrübeli forum üyelerinin.

Hodri Meydan !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar burada bir yanlış yönlendirme yok , ortada abartılacak bir farkta yok idda edilen yağ miktarları için, zaten yağı o seviyeye düşen kişi 1 ltr ,yarım ltr farketmez doldurur,  :fiuw:

ben yanlış bile yönlendirmiş olsam da farkemez zaten ki doğruyu yazmışım, bide unutmadan motor hacim farkları bu seviyedede yağ farkına sebep olur, onuda düşünmek gerek ,  ??? hele faydalı bile olur benim yönlendirmem, kişi yağ eksilmesinin ciddiyetini farkeder,yağı bırakırken zaten çubuğa bakar ona göre bırakırlar, yanılacakları bir nokta yok , yani böle kimseye zarar verecek bir yanlış yönlendirme yok.  8)

sayın domestos bence siz çok abartıyosunuz mevzuyu  :nea:  zaten konunun başından beri soruyu soran arkadaş iyice bir bilgilenmiş benim yağın yarım litre daha az olduğunu sölememden ne gibi bir yanlış yönlendirme oluyor anlamadım. Ayrıca burada her konuşulanın doğruluk kanıtıyla beraber yayınlanması gerekmez.  8)

Bu konuda eğer forumun bir ustası, konunun otoritesi olan biri varsa cevaplasın bizde bilgilenelim aksi halde kimse kimseyi yalanlamasın, sayın domestosun ustası öle demiş , benimki böle , ne olacak şimdi.  ??? ???

Bide unutmadan bişey ekliyim ben yanlış sölesem bile herhangi bir konuda düzeltme yapan arkadaş lütfen yorumunu katmasın  (  abartma ifadesi  v.b. gibi ) sadece bu işin doğrusu bu desin, kendi fikrini ifede etsin, diğer üyelerde kendi düşüncelerini ifade etsinler, işin doğrusu zaten anlaşılır, konuyu inceleyende veya soruyu soranda gene kendisi araştıracaktır zaten,  ben hatamnı düzeltilmesine sadece teşekkür ederim,  :clap:  ifademe yorum yapılmasını tasvip etmem.  >:( >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar burada bir yanlış yönlendirme yok , ortada abartılacak bir farkta yok idda edilen yağ miktarları için, zaten yağı o seviyeye düşen kişi 1 ltr ,yarım ltr farketmez doldurur,  :fiuw:

ben yanlış bile yönlendirmiş olsam da farkemez zaten ki doğruyu yazmışım, bide unutmadan motor hacim farkları bu seviyedede yağ farkına sebep olur, onuda düşünmek gerek ,  ??? hele faydalı bile olur benim yönlendirmem, kişi yağ eksilmesinin ciddiyetini farkeder,yağı bırakırken zaten çubuğa bakar ona göre bırakırlar, yanılacakları bir nokta yok , yani böle kimseye zarar verecek bir yanlış yönlendirme yok.  8)

sayın domestos bence siz çok abartıyosunuz mevzuyu  :nea:  zaten konunun başından beri soruyu soran arkadaş iyice bir bilgilenmiş benim yağın yarım litre daha az olduğunu sölememden ne gibi bir yanlış yönlendirme oluyor anlamadım. Ayrıca burada her konuşulanın doğruluk kanıtıyla beraber yayınlanması gerekmez. 8)

Bu konuda eğer forumun bir ustası, konunun otoritesi olan biri varsa cevaplasın bizde bilgilenelim aksi halde kimse kimseyi yalanlamasın, sayın domestosun ustası öle demiş , benimki böle , ne olacak şimdi.  ??? ???

Bide unutmadan bişey ekliyim ben yanlış sölesem bile herhangi bir konuda düzeltme yapan arkadaş lütfen yorumunu katmasın  (  abartma ifadesi  v.b. gibi ) sadece bu işin doğrusu bu desin, kendi fikrini ifede etsin, diğer üyelerde kendi düşüncelerini ifade etsinler, işin doğrusu zaten anlaşılır, konuyu inceleyende veya soruyu soranda gene kendisi araştıracaktır zaten,  ben hatamnı düzeltilmesine sadece teşekkür ederim,  :clap:  ifademe yorum yapılmasını tasvip etmem.  >:( >:(

Yanlış yönlerdirme olursa nasıl fark etmez?? Çoğu şeyleri bilmeyen üyeler buradan bir şeyler öğrenmek için bulunmakta... Yağ çubuğunun alt çizgisinde yağı gören bir üye yarım litre kalmış diye motoruna 3 litre yağ eklerse ne olur??

Konu en başından beri açık, merak edenler baştan sona okurlar ve kimin neyi nasıl abarttığını görebilir...

;)

Ben araştırma yaptıktan sonra (servis ve özel ustaya sormuştum) alt çizgide bulunan yağın 1 litre eksik olduğunu yazdım... O usta bu usta diye değil, işin uzmanı olarak kabul gören ustalardan araştırdım ve ikisinin ayrı ayrı görüşleri örtüşünce forum ortamında bunu paylaştım...

eğer şu an yag seviyen 6 da ise arabada yarım lt yağ, ya vardır ya yoktur :( vede tehlikeli seviyede  :o bence tamamlamadan binme.. en azından 3 lt yağ gerekir diye düşünüyorum 1 nolu seviyeye yani olması gereken seviyeye gelmesi için. bu böle gitmez arabanın yağ eksiltmesinin sebebini bul ve tamir ettir derim yağ da az para deği 4 lt si 50-60 tl civarı. :(

Yarım litre yağ ekleyin dememişsiniz en baştaki yorumda, yarım litre yağ ya var ya yoktur demişsiniz ve 3 litre yağ ekleyin demişsiniz...

Bundan yanlış yönlendirme veya tavsiye olur mu?

8:)

Konuyu en baştan okuyan her üye kimin ne dediğini ve neyin doğru olduğunu rahatlıkla anlayabilir...

Benim açımdan bu tartışma da burada bitmiştir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış yönlerdirme olursa nasıl fark etmez?? Çoğu şeyleri bilmeyen üyeler buradan bir şeyler öğrenmek için bulunmakta... Yağ çubuğunun alt çizgisinde yağı gören bir üye yarım litre kalmış diye motoruna 3 litre yağ eklerse ne olur??

haklısınız ,bencede bu mevzuyu sonlandıralım ama son bir açıklama yapmak istedim  sorunuza cevap olarak;

sadece sizin ifadenizden yarım ltr fazla yağ eklemiş olur ve bence hiçbirşey olmaz 3 ltr eklediğinde,  zaten üyenin arabası 626 yani 2.0 motor ve ne kadar yağ aldığını siz daha iyi bilirisiniz. ( Bildiğim kadarıyla 4 ltr alıyor 2.0 cc ) yani 1ltr de olsa yarım ltr de olsa değişmez sayın domestos.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar daha önceki 323 bg kasa mazdamın yağ çubuğunda alt çizgi ile üst cizgi arasında 0.8 yazıyordu yani 0.8 lt ... bunu ustalar 1 lt diye genelleme yapıyor... ayrıca çoğu yağcılarda castrol yok... kar payı az olduğu için satmıyorlarmış.... bende petrol istasyonlarından alıyorum en son 2 hafta önce magnatec 10-40'ı  63 tl ye aldım... bundan sonra kesinlikle bilmediğim cart curt yağlardan almam......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada bir yanlış yönlendirme var. Hem de motorun en önemli unsurlarından yağla ilgili. Yukarıda da yazdığım gibi bilmediğimiz konularda yanlış konuşup düzeltilmektense hiç konuşmamak daha doğrudur. Her konu hakkında yorum yapmak gibi bir zorunluluk yok.

Bu konuda haklısın , bence de her konuda yorum yapmak gereksiz ama forumda her sölenenin doğru olduğuda idda edilemez diye düşünüyorum. Dediğim gibi zaten kişi  körü körüne her sölenene inanan biri değilse ,kendi arşatırmasını da yapacaktır, sonuçta bizim yorum yazdığımız yer bir paylaşım forumu yanlışta söyleyen olur doğru da, bunun bir standartı nasıl olur bilemiyorum, bence böle tek bir marka ya özgü forumda bu tip konularda otorite olacak üye bir usta olmalı , en azından bizde bilgilenirdik bir ara adem usta takılırdı foruma ama artık gözükmüyor pek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsım adına; bilmediğim, görmediğim, yaşamadığım şeyleri buradan paylaşmıyorum... Bunların dışındaki bilgileri de, teyit ettirebilirsem, mantık yürütebilirsem paylaşıyorum ve bu durumu da yazmış olduğum konuda özellikle belirterek paylaşıyorum...

Bu forumda radyatörün yerini sorana rastladım ben !!

:tey:

Hal böyleyken yanıltıcı yorumları kesin bir dille foruma yazmak sorunu olan üyeler için sıkıntı çıkartma ihtimali yüksek hale getirir. Forumda değil ama dışarıda başıma geldiği için bunları yazıyorum.

Ben bir konuda yazıyorsam ilk satırda açıkladığım şartlarda foruma yazarım. Ki; tecrübelerim haricinde de; mantıken yürütmüş olduğum tahminlerde yanıldığım az olmuştur... Bunu da övünmek için yazmıyorum, birilerine yardımcı olduysam ne mutlu bana düşüncesiyle yazıyorum. Forumda kaç gün yağ tavsiyesi alabilmek için beklemişliğim hatta sitem etmişliğim de vardır, Burak sağolsun bu konudaki düşünceleriyle beni bir kez daha aydınlatmıştı... Foruma yazmaktan vazgeçtiğim anda beni bu yanlış kararımdan vazgeçirmişti...

Yoksa;

Burada usta bekleyip, sorunlara otorite olarak teşhis koymasını istersek üyeler bilgi ve fayda sağlayamaz... O otorite buraya gelse bile ya bilgi paylaşmak istemez (haklı olarak) ya da paylaştığı bilginin sorumluluğu altına girmek istemez... Dikkat ederseniz forumda bu kimlikteki üyelerimiz kesin ve net bilgiler veya teşhis ortaya koymuyorlar... Onlar açısından hukuki sorumlulukları ve ticari işletmeleri var, haklılar...

Saygılar, iyi forumlar...

:hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 626 FE (88-91")yağ filtresi dahil 3.65L yağ alır. Bu da ek bilgi olsun.

iyi forumlar...

Ben de bilgilendirme yapayım;

626 FS Dohc (92-97) modeller de; filtre dahil 4 litre yağ alıyor, yağ çubuğu alt çizgiye indiğinde de 1 litre yağ eklendiğinde normal seviyeye geliyor...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın domestos, Tamam diyosunuzki alt çizgiyle üst çizgi arasında 1ltr fark vardır, katılıyorum, peki  mevcut resimdeki 6 nolu bölgede ne kadar yağ eksiktir sizce, çünkü üye 6 nolu bölgeden normal seviyeye gelinceye kadar ne kadar ekleneceğini sormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki çizgi arası 1 Litre ise fotoğrafta görülen yağın seviyesi alt çizginin biraz altında, yani L ambleminin üzerinde (dikkatli bakarsanız görülüyor, bu yüzden fotoyu tekrar yükledim ve mavi renk ile işaretledim)

Bu durumda da motordaki eksik yağ miktarı 1,250-1,300 Lt. arasında olur, daha fazla olmaz,

Yeri gelmişken yazayım; Motor yağ çubuğunda hiç yağ izi yoksa motorda ne kadar yağ vardır diye sorduğum ustalar hemen hemen yarı yarıyadır demişti.

Fotoğraftaki yağ çubuğu tertemiz olsaydı bile ancak 1,5 - 2 Litreye yakın yağ eksik olurdu, bu varsayımın da konumuzla zaten ilgisi yok...

post-7301-141695292905_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben fotodaki işaretli yeri 6 nolu bölgeyi  hatta ucundaki yağ birikintisini baz alarak söylemiştim , bide karterin yapısı itibariyle alt kısımda az yağ kalır diye düşündüm ama sizin yaklaşımınız daha mantıklı vede işaretlediğiniz yer yağın oradan süzüldüğünü gösteriyor, sonuç itibariyle fotografı incelemede farklı yol izlemişim, dolayısıylada yanlış bir hüküm çıkmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben fotodaki işaretli yeri 6 nolu bölgeyi  hatta ucundaki yağ birikintisini baz alarak söylemiştim , bide karterin yapısı itibariyle alt kısımda az yağ kalır diye düşündüm ama sizin yaklaşımınız daha mantıklı vede işaretlediğiniz yer yağın oradan süzüldüğünü gösteriyor, sonuç itibariyle fotografı incelemede farklı yol izlemişim, dolayısıylada yanlış bir hüküm çıkmış.

;)

Yağ çubuğu üzerindeki işaretlere göre ne kadar yağ eksik olduğunu öğrenen bir sürücü, çubuğu kontrol ettiğinde tahmini olarak ne ekleyeceğini anlayabilir... Benim en baştan beridir savunduğum nokta ise forum üyelerini veya yağ çubuğu değerlerini bilmeyenleri yanlış yola sevk etmemektir... Yarım litre kalmış bir motorda zaten gösterge üzerindeki kırmızı yağ lambası yanar, bu olduktan sonra da büyük ihtimalle motor elden gitmiş olur... Maazallah !!

Tersini düşünürsek de; yağ çubuğunun en altındaki yağ değerine göre 3 litreye yakın yağ eklersek bu sefer motor kusma yapar... Aptallaşır.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay arkadaş! Muhabbet tatlıya bağlandı ya acayip rahatladım, ortam gerildikçe gerildim üzüldükçe üzüldüm vallahi.  :(

Bir sürü insanın olduğu bir yerde elbet böyle ufak tefek yanlış anlaşılmalar olacaktır, mühim olan karşılıklı saygı ve medeniyet çerçevesinde bu durumun düzeltilmesidir, bunu da gördük, üyelerimizin kalitesini anlamış olduk.

Konuyla ilgili bilgim olmadığından bende hissettiklerimi yazayım bari dedim.  :fiuw:

Herkese saygılar :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay arkadaş! Muhabbet tatlıya bağlandı ya acayip rahatladım, ortam gerildikçe gerildim üzüldükçe üzüldüm vallahi.  :(

Bir sürü insanın olduğu bir yerde elbet böyle ufak tefek yanlış anlaşılmalar olacaktır, mühim olan karşılıklı saygı ve medeniyet çerçevesinde bu durumun düzeltilmesidir, bunu da gördük, üyelerimizin kalitesini anlamış olduk.

Konuyla ilgili bilgim olmadığından bende hissettiklerimi yazayım bari dedim.  :fiuw:

Herkese saygılar :hi:

:D

Gerilecek veya endişe edecek bir durum yoktu zaten sevgili dostum, amacım yanılgıya sebebiyet vermemek, motor yağı önemli bir konu çünki...

Biz burada büyük bir aileyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D

Gerilecek veya endişe edecek bir durum yoktu zaten sevgili dostum, amacım yanılgıya sebebiyet vermemek, motor yağı önemli bir konu çünki...

Biz burada büyük bir aileyiz.

Bu aralar biraz duygusalım hormonların etkisi galiba  :geyik:

"Biz burada büyük bir aileyiz." 

Saygılar :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aynı fikirdeyim , zaten benim bu foruma katılımcı  olmamın sebebi bilgilenmek, değerli insanlarla tanışmak vede elimden geldiğince yardımcı olabilmek, yani amacım kesinlikle kimseyle didişmek, kırıp dökmek olamaz, ben böle yanlışında direten biri değilimdir, aksine beni yanlışmdan döndürene  teşekkür ederim, sonuçta yazdığım gibi ilk amacım zaten bilgilenmektir.

Saygılar, selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...