Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni 2012 model Dizel araçlarda yakıt tüketiminde iyileştirme yapıldığı söyleniyor. Opel markasında mesala yeni bir yazılımın çıktığı ve bu yazılımla %5-10 arası yakıt ekonomisi sağlanıldığını ve eski kasa astralara dahil yüklenebildiğini duymuştum. Bizim mazdalardaki iyileştirme acaba nasıl yapıldı 2012 araçlarda. Pek yazılımsal olduğunu düşünmüyorum muhtemelen aracı hafifletmişlerdir birazcık daha herhalde Mazda'da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç zaten hafif ama şöyle yapmışlar:

Mazda3'ün 115 bg gücündeki 1.6 litrelik turbodizel motor seçeneğiyse. yağ pompasının rezistansının düşürülmesiyle ortalama yakıt tüketimi 4.3 l/100 km’ye, ortalama CO2  emisyonu ise 115 g/km’ye azaltıldı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

89 km hız ortalamasıyla 7.2 lt gösteren bir araca sahibim şuan.5 vites 109 hp.gittiğim yol ısparta burdur fethiye dalaman ortaca muğla denizli.her sene marmarise giderim 3 4 kere ve ortalamam hep 5.2 gösterirdi.heralde benim kuzu küstü bana başka araba alınca :) şehir içi 29 km hız ortalamasıyla 7 lt gösteriyor.bi sorun var hadi hayırlısı.yakıt alınca değerler çok oynamıyor hep hesaplarım.

alınan yakıt hep shell gtl +

yani şuan kendimi kandırıyorum dizel arabaya biniyorum diye...

birde katalogdaki  şehiriçi yakıt tüketimini hangi hız ortalamasındaki değer? bilen varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba esesmaniac

Benim aracımda 115 Hp 6 ileri vitesli olan modeli. 2004 yılından bu yana bütün araçlarım için Aynı istasyonu kullanıyorum  Şhell). Şehir içi yakıt tüketimim 6,7-7,2 arası gezmekte ortalama hızımı hatırlamıyorum ama şehir içi 30-40 arası geçmiyordur eminim ortalamam. 620-650 Km sonunda Işık yanıyor. 2012 Modeller bayağı bir ciddi yakıt iyileştirmesi yapıldı diye yazılar yorumlar duyumlar aldım. Bir arkadaşımızda forumda yazmış zaten yağ rezistansı ile ilgili bir işlem yapılmış diye. Aracımız güzel hoş lakin şehir için rakiplerine göre birazcık fazla yakıyor gibi. 20 bin bakımından sonra tekrar test edeceğim onuda paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar ben aracımı yeni aldım şu an 800 km civarında şu an yakıt tüketimi dışında bi sorun yok.benim araç 2012 mazda 3 impressive dizel.devamlı sehir içi kullanıyorum mesafe 5-6 km arası gidip geliyorum yani her defasında toplam 12 km civarında.şu anda yol bilgisayarında yakıt tüketim ortalaması 8.3,ortalama hız 22 gösteriyor oysa ben devamlı sakin kullanıyorum ve anlık tüketime bakarak en az yakmaya çalışıyorum.tamam bu aralar havalar biraz soğuk ama normalde benim aracın fabrika verilerinde şehir içi:5.3 gösteriyo bu fark sizce normalmi?ben acaba yol bilgisayarımı yanlış gösteriyor diye kendim denedim fulledim 13 lt dizelle şehir içi 160 km yol yaptım buda yanlış hesaplamıyorsam 8.1/100km yapar.birde araçta şunu farkettim ilk kalkışlarda gayet sakin kalkışlar yapmama rağmen yol bilgisayarındaki anlık değerler 30lt/100km civarında görünüyor eğer hızlı bi kalkış yaparsanda 55-60lt/100km görünüyor.dedim acaba ben kalkışlarda gaza fazlamı yükleniyorum sadece debriyajdan ayağımı çekerek kalkmayı denedim hiç gaza basmadım yine 25lt/100km civarında gösterdi.kaldıki ben uzun süredir araba kullanan bi insanım başka model arabalarda kullandım diğerlerinde kalkışta gazı köklesen bile 15-18lt/100 km yi geçiremedim.aynı sorun hızlanırkenden var hızlanırkende anlık tüketim çok üst rakamları gösteriyor.şahsen ben o kadar özen göstermeme rağmen böyle fazla yakıt tüketmesine çok moralim bozuldu.benim araçtamı sorun var yoksa hepsimi böyle anlamadım dizel kullanıcılar yorum yaparsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dr.uzman, öncelikle otomobil'in hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanımlar dilerim. Sanırım 3 vakte kadar trafikte karşılaşırız...  :)

Yakıt tüketimi ile ilgili aşağıdaki linkte benzer bir konuda bahsetmiştim:

http://www.mazdaclubtr.com/18061/2010-ve-sonrasi-otomatik-at-mazda3-yakit-tuketimi/msg457109/#msg457109

Bunun dışında ekleyebileceğim şu ki, gördüğün değerlerin aynısını ben de görüyorum. Dolayısıyla bir anormallik yok.

Fakat katalog değerleri ile gerçekleşmeler arasında çok ciddi fark olduğu doğru. Katalog değerlerinin ölçüm koşullarında sürüş yapmamız imkansız. Zaten öyle olsa bir depo(55 lt) ile şehir içi 1057 km gitmemiz gerekirdi. Bu otomobille şehir içi bir depo(55 lt) ile 800-850'den fazla gitme ihtimali pek yok. Bu da zaten çok yeterli bir menzil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben aracımı yeni aldım şu an 800 km civarında şu an yakıt tüketimi dışında bi sorun yok.benim araç 2012 mazda 3 impressive dizel.devamlı sehir içi kullanıyorum mesafe 5-6 km arası gidip geliyorum yani her defasında toplam 12 km civarında.şu anda yol bilgisayarında yakıt tüketim ortalaması 8.3,ortalama hız 22 gösteriyor oysa ben devamlı sakin kullanıyorum ve anlık tüketime bakarak en az yakmaya çalışıyorum.tamam bu aralar havalar biraz soğuk ama normalde benim aracın fabrika verilerinde şehir içi:5.3 gösteriyo bu fark sizce normalmi?ben acaba yol bilgisayarımı yanlış gösteriyor diye kendim denedim fulledim 13 lt dizelle şehir içi 160 km yol yaptım buda yanlış hesaplamıyorsam 8.1/100km yapar.birde araçta şunu farkettim ilk kalkışlarda gayet sakin kalkışlar yapmama rağmen yol bilgisayarındaki anlık değerler 30lt/100km civarında görünüyor eğer hızlı bi kalkış yaparsanda 55-60lt/100km görünüyor.dedim acaba ben kalkışlarda gaza fazlamı yükleniyorum sadece debriyajdan ayağımı çekerek kalkmayı denedim hiç gaza basmadım yine 25lt/100km civarında gösterdi.kaldıki ben uzun süredir araba kullanan bi insanım başka model arabalarda kullandım diğerlerinde kalkışta gazı köklesen bile 15-18lt/100 km yi geçiremedim.aynı sorun hızlanırkenden var hızlanırkende anlık tüketim çok üst rakamları gösteriyor.şahsen ben o kadar özen göstermeme rağmen böyle fazla yakıt tüketmesine çok moralim bozuldu.benim araçtamı sorun var yoksa hepsimi böyle anlamadım dizel kullanıcılar yorum yaparsa sevinirim

toplam 12 km gidip sonra duruyorsanız yılda 4400km civarı yapar. haydi 2000km' de ben ekledim yılda 6400km yapar.

yıllık 6400km için siz dizel araç farkı mı verdiniz???????.....

anlık yakıt tüketiminde ilk kalkışlar ne yaparsanız yapın o kadar gösterir. hatta 1.3 motorlu bir araçta 90lt görmüşlüğüm bile var (RX-8 değil)

sizin mesafenizde daha motor ısınmamışken siz duruyorsunuz. hatta o halde turbo yağlanması bile sorun olacak bence sizin için.

rakamlar üstüne araca alışmamış olmanızı da eklersek durum fazlasıya normal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 km benim iş yerine olan uzaklık tabiki günlük şehir içindede kullanıyorum önceki arabamda yılda 0rtalama 14000 filan yapıyordum.bide ben megane dizelde kullandım auris dizelde kullandım onlarda kalkış sırasında helede sakin kalkışlarda anlık tüketimin 15-18lt yi hiç geçmedim.siz bu kalkışdaki 90 lt yi hangi marka arçta gördünüz yine mazdamıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dr.uzman, öncelikle otomobil'in hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kullanımlar dilerim. Sanırım 3 vakte kadar trafikte karşılaşırız...  :)

Yakıt tüketimi ile ilgili aşağıdaki linkte benzer bir konuda bahsetmiştim:

http://www.mazdaclubtr.com/18061/2010-ve-sonrasi-otomatik-at-mazda3-yakit-tuketimi/msg457109/#msg457109

Bunun dışında ekleyebileceğim şu ki, gördüğün değerlerin aynısını ben de görüyorum. Dolayısıyla bir anormallik yok.

Fakat katalog değerleri ile gerçekleşmeler arasında çok ciddi fark olduğu doğru. Katalog değerlerinin ölçüm koşullarında sürüş yapmamız imkansız. Zaten öyle olsa bir depo(55 lt) ile şehir içi 1057 km gitmemiz gerekirdi. Bu otomobille şehir içi bir depo(55 lt) ile 800-850'den fazla gitme ihtimali pek yok. Bu da zaten çok yeterli bir menzil.

tamam araba yeni mesafe kısa ama başka modellerin fabrika değerleri ile gerçek tüketim değerleri arasında bunun kadar fark yok.mesela benim arkadaşta megane pirivilage dizel var oda şehir içi kullanıyor yol bilgisayarına baktık geçen 5.9lt/100km gösteriyodu.açıkcası ben bu fabrika değerlerinin insanları yanılttığını düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 km benim iş yerine olan uzaklık tabiki günlük şehir içindede kullanıyorum önceki arabamda yılda 0rtalama 14000 filan yapıyordum.bide ben megane dizelde kullandım auris dizelde kullandım onlarda kalkış sırasında helede sakin kalkışlarda anlık tüketimin 15-18lt yi hiç geçmedim.siz bu kalkışdaki 90 lt yi hangi marka arçta gördünüz yine mazdamıydı?

yok mitsubishi idi. ama 14k için dizel çok da farklı değil gibi...ama tabii 10 yıl kullanırım diyorsanız sorun yok :)

Megane ve Toyota' nın o kadar göstermemesinin sebebi ancak anlık tüketim değerlerinin çok sağlıklı gösterilmediğini gösterir...

bahsettiğimiz araçlardan;

Toyota Corolla (Auris hb) tam 65nm daha düşük torkla 10 kilo daha ağır bir gövdeyi hareket ettirmeye çalışıyor. 122g/km ile ortalama yakıtlar 5.6, 4.0, 4.6

Renault Fluence ise 40nm daha düşük torkla 27 kilo daha ağır bir gövdeyi yürütüyor. 120g/km ile ortalama yakıtlar 5.6, 4.0, 4.6

bunun yanında Focus aynı motorla 63 kilo daha ağır bir gövdeyi 117g/km, 5.7, 3.7, 4.5 tüketerek hareket ettiriyor.

bunlar fabrika verileri.

gördüğünüz gibi burada asıl kıstasımız Ford. diğerleri daha az yakma potansiyelinde pek değiller....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya bu yakıt meselesi kafama takıldı işte arkadaşa söyledim mümkün değil abi dedi sen nasıl kullanırsan kullan 50 tl koy şehir içi 200km yi rahat geçersin dedi dedim yok inanmadı dedim gel beraber deneyelim onunkide aurisi dizel 1.4 dü onla beraber hesaplayalım dedik ikimizde fulledik ikimizde şehir içi yaptık ben 160 km sonra yakıt aldım tam 13.1 lt aldı ondan sonra gittim baktım o 237 km yapmış yakıtı aldık oda tam 14.2 lt aldı.benim moral arada bu kadar fark olunca bozuldu tabi.sonra başka bi arkadaşın megane 2 dynamic dizel var onla konuşma esnasında ben şehir içi 50 tl koyuyom 12.9lt yakıt alıyom 300 km rahat gidiyom diyince duyduklarıma inanamadım dedim deneyecez başka yolu yok çok kafama takıldı beni kırmadı fulladık denedik yol bilgisayarında 4.1lt/100km yaptığını ve 1 hafta sonra sıfırlanmış km nin 300 olduğunu ve 12.5 alınca fullendiğini kendi gözümle gördüm ve bana ısrarla arabayı aldığın yere götür fabrika değerleri ile bu kadar fark olamaz dedi.ben megane 2 dizellerin fabrika verilerini filan bilmiyorum ama onuda auriside gözümle gördüm başka bişey demiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doktor, bu değerlere göre 100 km'de sen 8.2lt, toyota 6lt ve Megan'da 4,16lt yakmış oluyor. Ben önceden kullandığım dizel 407 ve eşimin halen kullanmakta olduğu 308 araçlar için şunu söyleyebilirim; iki arabamda da hiçbir zaman kendi hesaplamam ile şehir içinde 6lt/100km değerine düşemedim. Üstelik 2008'de 308 en az yakan otomobil diye ilginç rekorlara imza atmıştı.

Elbette senin yaktığın 8.2lt/100km normal değil ama diğerleri de normal değil. Benim en son ölçümüm 7.3lt/100 km idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgisayar ne yazarsa yazsın, herkes depoyu fullesin, şehir içinde peşpeşe aynı güzergahta gidip gelin 55 litre ile yapılacak km belli:800-850 km. Bence gereksiz panik yapıyorsun. Ben ikinci depoyu almak üzereyim ve yeni değeri merak ediyorum. Ama önceki mesajıma link vermiştim ve orada bence en doğru ölçüm şeklini yazmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doktor, bu değerlere göre 100 km'de sen 8.2lt, toyota 6lt ve Megan'da 4,16lt yakmış oluyor. Ben önceden kullandığım dizel 407 ve eşimin halen kullanmakta olduğu 308 araçlar için şunu söyleyebilirim; iki arabamda da hiçbir zaman kendi hesaplamam ile şehir içinde 6lt/100km değerine düşemedim. Üstelik 2008'de 308 en az yakan otomobil diye ilginç rekorlara imza atmıştı.

Elbette senin yaktığın 8.2lt/100km normal değil ama diğerleri de normal değil. Benim en son ölçümüm 7.3lt/100 km idi.

ben kendim deneyip görmesem inanmazdım.308 i bilmiyorum ama megane 2 dizellerin en az yakan araba olduğunu söyleyenler var hatta clio dizelden bile az yakıyormuş.ben tabiki megane 2 dizelle kıyaslamıyorum ama bence bu 8.2lt gibi değerler çok yüksek o da mümkün olduğunca az yakmaya çalıştığım halde böyle bide  normal kullansam 10lt filan olurdu heralde.bana fabrika değeri 5.3 yazacak ben kullanacam o kadarda dikkat edecem 8.3lt yakacam ben buna kızarım arkadaş.sonra çıkıpta mazda neden satışda üst sıralarda değil demesinler verdiğin değerlere yakın tutturamazsan kimsenin güveni kalmaz tabi.benim eski arabam benzinliydi oda bu fiyata bu kadar km gidiyodu e ben ne anladım bunun dizelinden :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgisayar ne yazarsa yazsın, herkes depoyu fullesin, şehir içinde peşpeşe aynı güzergahta gidip gelin 55 litre ile yapılacak km belli:800-850 km. Bence gereksiz panik yapıyorsun. Ben ikinci depoyu almak üzereyim ve yeni değeri merak ediyorum. Ama önceki mesajıma link vermiştim ve orada bence en doğru ölçüm şeklini yazmıştım.

senin verdiğin değere göre evet 7.3lt/100km çıkıyor ve dizelin fiyatın 3.8 tl dersek yaklaşı 50 tl ye 13lt gelir.ben 13 lt ile ben 160 km yapmıştım senin hesabına göre sen 13 lt ile 200 km yapmış oluyorsun.senin ortalama hız kaçtı? ben hiç 13 lt ile 200 şehir içi gideceğimi sanmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...