Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet arkadaşlar bunu düzeltmek bu kadar zor bişey mi araç bilgisayarı en az 0,5 lt fazla gösteriyor , mazda bunun için yeni bir yazılım çıkartmalı , en azından moral olur bize değil mi, bu arada havaların ısınması gerçekten işe yaradı benim şehir içi tüketimim 6 lt nin altına düştü  :tey: her ne kadar yol bilgisayarı 6,5 dese de  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arabam 6000 km de 7.9lt'ye sabitlendi ne düşüyo ne çıkıyor şehir içi

Yol bilgisayarında, ortalama yakıtı görünteleme ekranındayken info tuşuna 4-5 saniye basılı tutun. Sıfırlamaya yarıyor, tekrar kontrol edersiniz bir süre sonra.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarını en son ne zaman sıfırladınız?

Her depoyu doldurdugumda sifirliyorum hepte sehir ici kullaniyorum kullandigim mesafade baya trafik oluyor genelde 7.9 civarinda dolasiyor bazi arkadaslarin tuketimini okudum benimkiyle baya fark var 6.0-6.5 yazan arkadaslar var acaba araba  10 bini gorunce dusermi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer normal kullanımda ise fazla yakıyor. Şehir dışında sabit hızda denediniz mi?

Linea 1.3 multijet ile şehir içinde çok performanslı kullanmama rağmen ( yüksek devir 4000-4500) 7.2 lt yakıyor. Normal kullanımda 5.5 civarı.

Audi A4 2.0 TDI şehir içinde performanslı kullanımda, şehir dışı da 180-200 civarı sürdüğünüzde 8.4 yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araba 9000 km de şuan, eylül ayında almıştım, 4bin 5 bin lerde düştü. 7.4 den 6.0- 6.2 ye düştü. tabi hesaplamalarıma göre bilgisayar  0.5 lt fazla gösteriyor üstelik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer normal kullanımda ise fazla yakıyor. Şehir dışında sabit hızda denediniz mi?

Linea 1.3 multijet ile şehir içinde çok performanslı kullanmama rağmen ( yüksek devir 4000-4500) 7.2 lt yakıyor. Normal kullanımda 5.5 civarı.

Audi A4 2.0 TDI şehir içinde performanslı kullanımda, şehir dışı da 180-200 civarı sürdüğünüzde 8.4 yakıyor.

Hic sehir disinda kullanmadim daha fakat tafigin az oldugu zaman 25-30 km lik mesafelerde sifirladim 5.5-6.5 civari gosteriyo yol bilgisayari.sirket arabamiz linea 1.3 multinet aynen soylediginiz gibi yakiyor. Bide evimle is yerim cok yakin 2-3 km civari motor ancak isiniyo o mesafede o da etkiliyordur sanirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ARKADAŞLAR MAZDALAR HAKİKATEN ÇOK YAKIYOR YA SANKİ BEN 350 TL YAKITLA ANCAK 850 KİM GİTTİM.İlk çlçümüm çok değilmi şehir içi olarak ama şehir dışında da yaptım.yani km vuruyom 0,42 lira çok ya bundan önce nissanım vardı almera bu kadar yakmazdı.Banamı ole geliyor hakikaten yakıyor galiba,bu arada arabam benzinli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 bin km kadar kullandım 2012 Dizel Mazda 3' ü.

6.4 - 6.7' yi şehir içi-şehir dışı karışıkta hiç geçmedi. elbette klima hatta koltuk ısıtmaları hep açık değerlerdir bunlar.

biraz dikkat edince 6.2-6.0 gibi değerleri zorlanmadan gördüm.

üstünü yakanlar (eğer araçta sorun yoksa) gaz pedalı ayarlama konusuna biraz daha dikkat edecekler derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ARKADAŞLAR MAZDALAR HAKİKATEN ÇOK YAKIYOR YA SANKİ BEN 350 TL YAKITLA ANCAK 850 KİM GİTTİM.İlk çlçümüm çok değilmi şehir içi olarak ama şehir dışında da yaptım.yani km vuruyom 0,42 lira çok ya bundan önce nissanım vardı almera bu kadar yakmazdı.Banamı ole geliyor hakikaten yakıyor galiba,bu arada arabam benzinli

benzinli ve 9lt kabaca yakmış . çok değil ama siz bence araca alışamamışsınız. ani kalkışlardan kaçınırsanız daha az yakar. yada lpg taktırıp bizim gibi 28 kuruşa gezeceksin.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aktif rumuzlu kardeşim iyi diyonda aracın daha garantisi bitmedi ayrıca lpg  takılırsa bu araçta sıkıntı olurmuş formları okudum burda ole diyor.hiç te ani kalkış yapmadım.ama şehir içinde çok kullanıyorum.aracım daha 850km servis beni aramıştı bir iş için onlara dedim dedi ilk bakımdan sonra muhakka düşecek dedim.Lpg takayım dedim garanti dışı kalır aracınız dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zekai , bilmiyorum dikkatini çekti mi ? Bu konu Dizel araçların konusu , şanzıman tipine göre, seni aşağıdaki konulardan birine alalım :)

http://www.mazdaclubtr.com/18061/2010-ve-sonrasi-otomatik-at-mazda3-yakit-tuketimi/

http://www.mazdaclubtr.com/21516/2010-ve-sonrasi-manuel-mazda3-yakit-tuketimi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doğru diyon abicim bende dediğin yere gittim yorumunu bekliyom şu lpg için özellikle bizim motorun sübapları mağnezyummu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Konu Mazda 3 dizel yakıt tüketimi ve tamamını okudum yorumlarınıza göre aynı motora sahip mazda 3 Focustan fazla yakıt tüketiyor gibi geldi.

İzmir'de kış şartlarında (pek kış olmuyor ama bu sene biraz soğuk geçti) 5,5 L/100 km. ile geziyordum; şimdi havalar ısındı 5,1 L/100km. gösteriyor.

geçtiğimiz ay depoyu fulleyip bir miktar kullandıktan sonra tekrar depoyu aynı istasyondan ve pompadan (çiğli-kipa total) fulledim. 29L mazot aldı aracım ve 557 km. yol gitmişim.

ort. 5,2L/100 km. yapıyor ki bu da yol bilgisayarına çok yakın.

aracım 110 bin km.de 109hp tdci; kullanım güzergahım %70 otoyol %30 şehir içi sıkışık trafik.

Kullanım tarzım; ani hızlanmalar pek yapmam ama aracı son viteste hızlı kullanırım otoyolda akşamları 170-190 ları sık sık görür aracım; anacak sabah işe giderkende 90'ı neredeyse hiç geçmez.

Yöneticiler konuyu kirlettiğimi düşünürlerse mesajımı silebilirler yada başka bir başlığa taşıyabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Yöneticiler konuyu kirlettiğimi düşünürlerse mesajımı silebilirler yada başka bir başlığa taşıyabilirler."

Niye böyle bir fikire kapıldınız, pek bir anlam veremedim. Sonuçta hepimiz otomobil sevdalısı insanlarız, forumun kuruluş ve işleyiş amacıda biz otomobil sevdalılarını buluşturan, bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaştığımız ortak yer. Şu an sizin yaptığınızda tam olarak bu, canlı yaşadığınız tecrübenizi bizimle paylaşmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda'nın yakıt tüketimine takılan arkadaşlarıma kendi arabamla ilgili bir örnek vereyim karar sizin. 2011 dizel touring arabamla 433 km yol yaptım bunun yaklaşık 150 km'si şehir içi. Depomu doldurttuğum aynı istasyonda zorlamayla gırtlağına kadar tekrar yakıt aldım. 75 Tl lik yakıt alabildi. Yorum sizlerin!

NOT: Arabayı kesinlikle sakin kullanırım. 90-100 arası. Bazen daha yüksek hızlara çıktığım da olur. Ben çok memnunum :tey: :tey: :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 23 Bin Km'yi devirdi. 20 Binden sonra hissedilir derecede yakıtta iyileşme oldu. Şehir içi dur kalk klima ve şehirler arası karma yakıtla 650-670 Km arası şehir içi yol yapabiliyordum. 700 Km'yi çok nadir görmüşümdür hatta bu süreçte.

Şimdilerde rahat rahat 700 Km'yi devirmeye başladım 3-4 depodur bu böyle. Bunda elbet benim otomobilime iyicene huyuna suyuna alışmamında etkisi vardır. Önceki aracım hem benzinli hem otomatikti çünkü.

Depoyu doldurduktan sonra, hafta sonu 260-280 Km arası şehir arası yol yaptım sayılır. Onun öncesinde de Gebze-İstanbul arası birde şehir içi km yapmıştım. Her iki sarfiyatın toplamıyla yakıt aldıktan sonra 384 km yol yaptım şu ana kadar. Yol bilgisayarında kalan yakıt ile  640 Km daha yol yapabileceğim gözüküyor. Uzun yolda yol bilgisayarında ortalama 5,1'leri gördüm İzmit'den dönüşte otobanda. (90-100 Km arası hız 5.vites,6.vites Çok nadir)

Uzun yolda rahat rahat 1000 ve hatta üzeri Km'yi görebileceğimi düşünüyorum. Bu konu sayfalarca yazılıp çizilebilir. Ama bir gerçek varki tamamen sürüş şekliyle ilgili yakıt sarfiyatı. Bu gerçeği hiç birşey değiştiremez.

Eminimki benimde artık aracıma alışmamın, çok payı var bunda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

7 aydır şirketin l200 ile geziyorum mazda3ü hiç çıkarmadım.geçen hafta yarısı şehir içi olmak üzere toplamda 740 km yol yaptım ve yakıt göstegesinin hiç bir lambası yanmıyor ve 7 km menzil 5.5 lt ortalama gösteriyor şuan bittim diyor yani.shell gtl yakıt aldım doldurdum daha önce opetten doldurduğumda 800 kmde iken ışık yanardı.ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa araçta bi sorun mu var ? eskiden ışık yandığında depoda 12 14 lt gibi yakıt kalırdı ama bu sefer çok erken yandı ve gtl çok yaktırıyor deniyor.denicem şimdi yatan arabaya 50 lt mazot alasımda gelmiyor şantiyeden gelemiyorum.denemedende olmayacak biliyorum ama var mı bir yorumunuz romalılar yurttaşlar ? şuan ortalama 5.5 gösteriyorsa ve 740 km gitmişse şehir içi en kötü ihtimalle 100 km daha gitmez mi?lambanın erken yanması hep kafamı karıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...