Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

100km yol yapıp fulleyerek kontrol yapılmaz, bir 1000km gidip gelin, doldurun, konuşalım.

Bazı pompalar 3-4 litre alacakken atıyor, bazılara taşana kadar dolduruyor. Bir depo şeklidne yapılacak karşılaştırma ile, bu arada oluşabilecek 3-4 litrelik hatayı tolere etmiş olursunuz. Sizin durumda doğrudan bu hatadan olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar yakıt konusundakı sıkıntılarımı mazda musterihizmleri ile paylastım yasadıgım sıkıntıyı net bi sekilde anlattım. gecenlerde antlya mazda servisinden saban bey aradı aracınızda yakıtla ılgılı sorun varmıs dedı. Kendısıne de durumu anlattım. Mazdanın yakıt konusunda (yakıt tuketımı normalın ustunde olan araclar ıcın) yeni bir yazılım gelistirdigini ve bu yazılımı kendilerine gonderdiklerini soylediler. aracında bakımı gelmıstı (20000 olduk) yarın 20.10.2012 cumartesi gunu sabah aracı alıp yazılıve bakımı yapıldıktan sonra mazdanın verdıgı kriterlerde testini yapcaklarmıs. umarıım su yakıt sorunu biter eger benim gibi yakıtta sıkıntı ceken arkadaslar varsa mazda musteri hızmetleri ıle gorussun. Yardımcı olacaklarını dusunuyorum. Sonucları bayramda antalya bursa yapıcam uzun yolda daha net belli olur ilk fırsatta sizinle paylasırım.

merhaba bu yazilim guncellemesinden sonra nasil bir fark olustu ?

ve aramizda bu guncellemeyi yapan baska arkadaslarda var mi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba bu yazilim guncellemesinden sonra nasil bir fark olustu ?

ve aramizda bu guncellemeyi yapan baska arkadaslarda var mi acaba ?

Üye arkadaş 21 Ekim 2012, 01:09:55'den beridir, foruma uğramıyor. Bu mesajı yayınladığı tarihten hemen sonra. Bu konuyu iki yetkili servise sormuştum. Bu şekilde bir yazılımın kendilerine bildirilmediğini söylemişlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn.Fth 1.6 dizel 6 vites manuel bence de çok yakıyor.ben yol bilgisayarında uzun yolda normal kullanımda, yerine göre 100, yerine göre 120, bazen 140, bazen 160, bazen 80 km de gittiğimde yani zevk alarak kullandığımda 6,5 litre ortlama, şehir içinde 8,5 litre ortalama görüyorum.bu değerler bence dizel için çok fazla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn.Fth 1.6 dizel 6 vites manuel bence de çok yakıyor.ben yol bilgisayarında uzun yolda normal kullanımda, yerine göre 100, yerine göre 120, bazen 140, bazen 160, bazen 80 km de gittiğimde yani zevk alarak kullandığımda 6,5 litre ortlama, şehir içinde 8,5 litre ortalama görüyorum.bu değerler bence dizel için çok fazla

Benim uzun yolda 5.4 ü geçmiyor , İzmir şehir içinde ise 5.9 ve 5.8 civarlarında geziyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim uzun yolda 90 la gidersem 3.5 ile 3.8 arasi 100 ile gidersem 4.0

ama sehir icinde 7.1 7.2 yakiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar birkaç kaç kez yazdım. Tekrar etmek istiyorum; bizim bu 2012 araçlarda yol bilgisayarı normalden(gerçekleşenden) 0,8-1,0 100km/lt daha fazla yazıyor. Bu nedenle ortalama tüketimi kendiniz hesaplayarak bulun. Özellikle Ankara gibi inişi yokuşu bol şehirlerde bu daha da belli oluyor.

Normalde bizim bu modellerde şehirler arası 90'ı geçmezsen 4,5-5.0 civarı, şehirler arası istediğin kadar süratli gidersen 6,5'u kolay kolay geçemezsin.

Şehir içinde ise ölçüm seksen türlü faktöre bağlı; fakat benim Ankara içi deneyimim yazın 6,0-6,5 kışın 7,0-7,5 arasıdır.

Bunlar benim hesaplarımdır ve bu ölçümler esnasında yol bilgisayarı normalden 1 lt daha yüksek gösteriyordu.

Şimdi şöyle bir örnek vereyim;

Eşimin 308'inin yok bilgisayarı da normalden 1 lt daha az gösteriyor. Yani şehir için yol bilgisayarı 308'de 6 lt gösterirken benim araçta 8 lt gösteriyor. Hesap yapıyorum 308'de 7 lt yakıyor benim araçta 7 lt yakıyor. Hatta benim araç 100 km'de yarım lt daha az yakıyor. Ama sadece ekrana bakınca diyorsun ki Mazda'da sorun var.

Basit bir yazılımda Mazda bu sorunu halledebilir ama birçok kez yazdım bir tepki yok. Genelde tüm araçlar gerçek değeri daha düşük gösterirken bizim araçlar daha yüksek gösteriyor. O nedenle yol bilgisayarının benim için bir anlamı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar birkaç kaç kez yazdım. Tekrar etmek istiyorum; bizim bu 2012 araçlarda yol bilgisayarı normalden(gerçekleşenden) 0,8-1,0 100km/lt daha fazla yazıyor. Bu nedenle ortalama tüketimi kendiniz hesaplayarak bulun. Özellikle Ankara gibi inişi yokuşu bol şehirlerde bu daha da belli oluyor.

Normalde bizim bu modellerde şehirler arası 90'ı geçmezsen 4,5-5.0 civarı, şehirler arası istediğin kadar süratli gidersen 6,5'u kolay kolay geçemezsin.

Şehir içinde ise ölçüm seksen türlü faktöre bağlı; fakat benim Ankara içi deneyimim yazın 6,0-6,5 kışın 7,0-7,5 arasıdır.

Bunlar benim hesaplarımdır ve bu ölçümler esnasında yol bilgisayarı normalden 1 lt daha yüksek gösteriyordu.

Şimdi şöyle bir örnek vereyim;

Eşimin 308'inin yok bilgisayarı da normalden 1 lt daha az gösteriyor. Yani şehir için yol bilgisayarı 308'de 6 lt gösterirken benim araçta 8 lt gösteriyor. Hesap yapıyorum 308'de 7 lt yakıyor benim araçta 7 lt yakıyor. Hatta benim araç 100 km'de yarım lt daha az yakıyor. Ama sadece ekrana bakınca diyorsun ki Mazda'da sorun var.

Basit bir yazılımda Mazda bu sorunu halledebilir ama birçok kez yazdım bir tepki yok. Genelde tüm araçlar gerçek değeri daha düşük gösterirken bizim araçlar daha yüksek gösteriyor. O nedenle yol bilgisayarının benim için bir anlamı yok.

araştırmalarım sonucunda birkaç bilgi öğrendim , focuslarda da bu sorun varmış fakat yol bilgisayarının kalibrasyonu yapıldığında tam olarak doğru göstermeye başlamış bizde bu konuyla ilgili mazda ile görüşebiliriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

540 km lik yolun 60 km si şehir içi.uzun yolda normal kullanımi yerine göre 80-90, yerine göre 120, 130, 160, 180 (180 toplasan 3-5 dakka).ortalam yakıt tüketimi depoyu fulllemeye göre 6 litre, yol bilgisayarı 6,3 litre.sizce bu veriler nasıl.araba 5.500 km de, 6 ileri dizel 115 hp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

540 km lik yolun 60 km si şehir içi.uzun yolda normal kullanımi yerine göre 80-90, yerine göre 120, 130, 160, 180 (180 toplasan 3-5 dakka).ortalam yakıt tüketimi depoyu fulllemeye göre 6 litre, yol bilgisayarı 6,3 litre.sizce bu veriler nasıl.araba 5.500 km de, 6 ileri dizel 115 hp

Araçta yolcu sayısı ve ağırlığı. Bagaj ağırlığı, güzergah bilgileri önemli. Km sonunda ki yol bilgisayarı ortalama hızınız nedir ? Ama elde ettiğiniz makul değerler. Sürüşe göre değişkenlik gösterir. İstanbul - Ölüdeniz - Marmaris 43 Litre 965 Km yol yaptım. Sürücü + 2 yolcu + full bagaj. Ortalama yakıt tüketimim 4.4 - 4.5 litre arası idi. Dönüş yolu Marmaris-İstanbul arası da 5.4 Litre idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben dahil 2 yetişkin.2 de çocuk (6 ve 11 yaş).60 kg civarında bagaj.yol yokuşlu değil (çok az normal yokuş ve inişli).trafik sıkışık değil.486 km lik uzun yolu molaları çıkartırsak 5 saatte aldım.yani 97 km ortalama hız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlık tüketimlerde düz yolda hangi vites ve hangi devir olursa olsun ben hiç 5,2 nin altını göremiyorum.ancak yokuş aşağı olursa..2. viteste %20 eğimli yeri 2000 devirde 15 litre yazıyor anlık tüketim.ilk aldığımda ne yakıyosa şimdi de aynı yakıyo.5500 km deyim.Bakalım yağ filtre vs. değişince ne olcak.rölantide gelen guv guv sesi vs. acaba arabayı kasan bişeyler mi var.araba sanki kasıyor kendini gitmek istemiyor gibi 1 ve 2 viteste.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlık tüketimlerde düz yolda hangi vites ve hangi devir olursa olsun ben hiç 5,2 nin altını göremiyorum.ancak yokuş aşağı olursa..2. viteste %20 eğimli yeri 2000 devirde 15 litre yazıyor anlık tüketim.ilk aldığımda ne yakıyosa şimdi de aynı yakıyo.5500 km deyim.Bakalım yağ filtre vs. değişince ne olcak.rölantide gelen guv guv sesi vs. acaba arabayı kasan bişeyler mi var.araba sanki kasıyor kendini gitmek istemiyor gibi 1 ve 2 viteste.

İbrahim bey sürekli aynı şeyi yapıyorsunuz. Dönüp dolaşıp aynı soruları, farklı konu başlıklarının altında dile getiriyorsunuz. Aynı soruyu baskı balata, rolantideki ses, 1.viteste 20 km hız konu başlıklarının altında dile getirmiştiniz zaten. Konu başlıklarına sadık kalarak. Konulara yazma konusunda, hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim ilgi ve alakanıza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...