Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli Mazda severler,

Ekim '14 ayında üzerinde çok düşünerek ve araştırarak 1,6 D Mazda 3 aldım. 2. el 18000 KM idi. Teslim alırken Ort Yakıt 6,5 Civarındaydı. Sonra kendim sıfırladım. Yalnızca Ankara şehir içi günde 10 KM yapıyorum. Çok nadir 5. vitese çıkıyorum. Zira Tandoğan-Emek arası yokuşlar ve lambalar var. Yüksek devirlerde bulunmuyorum ve yol bilgisayarının tavsiye ettiği vites değişimlerine uyuyorum. Neticede ortalama 8,1 yakıt; 24 km ortalama hız çıkıyor. Aynı motordan Citröen C4 ve Ford Focusta olduğunu duymuştum. İlgili arkadaşlar ortalama 8 litrenin astronomik olduğunu belirttiler. Siz ne dersiniz? Eğer böyleyse hayal kırıklığı yaşıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de depoyu fulleyip test edeceğim. Saygılar. Çağrı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu incelerseniz bir çok tecrübeli arkadaşımız bilgilerini aktarmış. 8.1 litre şehir içi, bol dur kalklı bir trafikte normal. Fakat açık ve akıcı bir trafikte (sürüşe göre değişiklik gösterebilir) fazla. Şuan şehir dışı ve içi ortalamam 7.5 litre fakat agresif kullanıyorum. Normal kullanımda kısa mesafelerde kullanmama rağmen şehir içi 7 litrelerde geziyor.

Arkadaşımda Clio var, şehir içi 7.5 litre yakıyor. Hafif bir araç bile bol dur kalkta bu değerlere geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli Mazda severler,

Ekim '14 ayında üzerinde çok düşünerek ve araştırarak 1,6 D Mazda 3 aldım. 2. el 18000 KM idi. Teslim alırken Ort Yakıt 6,5 Civarındaydı. Sonra kendim sıfırladım. Yalnızca Ankara şehir içi günde 10 KM yapıyorum. Çok nadir 5. vitese çıkıyorum. Zira Tandoğan-Emek arası yokuşlar ve lambalar var. Yüksek devirlerde bulunmuyorum ve yol bilgisayarının tavsiye ettiği vites değişimlerine uyuyorum. Neticede ortalama 8,1 yakıt; 24 km ortalama hız çıkıyor. Aynı motordan Citröen C4 ve Ford Focusta olduğunu duymuştum. İlgili arkadaşlar ortalama 8 litrenin astronomik olduğunu belirttiler. Siz ne dersiniz? Eğer böyleyse hayal kırıklığı yaşıyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de depoyu fulleyip test edeceğim. Saygılar. Çağrı.

bizim araclarda yol bilgisayari yaklasik olarak 0.5 0.6 litre daha fazla gosteriyor , 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa arkadaşımızın da dediği gibi 22 sayfadan oluşan bu konuda. Bahsettiğiniz sorunuzla ilgili çok şeyler paylaşıldı. Günümüzün hava koşullarında, Ankara'da dur kalk yoğun trafik, klima hepsi etken faktördür. Konuda ki diğer mesajları gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Birde şu konuyu da inceleyebilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/17410-sa%C4%9Fl%C4%B1kl%C4%B1-ve-az-yakan-dizel-motor-i%C3%A7in-ideal-devir-aral%C4%B1%C4%9F%C4%B1/page-2?hl=%2Bmazda3+%2Bdizel+%2Bideal+%2Bdevir+%2Baral%C4%B1%C4%9F%C4%B1#entry489078

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MEG, Fth, Gomodoejderi ve İlhan Beyler;

Değerli vakitlerinizi ayırdığınız için teşekkürler. Açıkçası eski mesajlara göz attım. Ancak güncel olması için yeniden sormak istedim. Bir de fulleyip ölçüm yapacağım. Sizinle tecrübelerimi paylaşacağım. Çok teşekkürler...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli vakitlerinizi ayırdığınız için teşekkürler. Açıkçası eski mesajlara göz attım. Ancak güncel olması için yeniden sormak istedim. Bir de fulleyip ölçüm yapacağım. Sizinle tecrübelerimi paylaşacağım. Çok teşekkürler...

Rica ederim, ilk dizel otomobil deneyiminiz mi ? Yada daha önceki tecrübe ettiğiniz dizel otomobiller var ise neydi.

Şu anki dizel Mazda 3'ünüz çok yeni. Otomobilinize alışma sürecinizi de bence göz önünde bulundurun.

İdeal devir aralığı konusu dikkatinizi çekebilir. Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz araca alışmaya bağlı olarak değişiyor. İlk aldığımda benimde gözüm korkmuştu açıkçası.İlk günlerde 8,1 lt ortlama , hız 24 km idi. Sonrasında değeri 7-7,1 lt olarak düşürdüm. Şu an 6,8 lt gösteriyor yol bilgisayarı. Bana sorarsanız yine çok ancak 1,6 motor ve istanbul şehiriçi trafiğini hesaba katarsak normal geliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarı 6,5 dan aşağı düşmezken depo değerleri 5,5 civarı gezinmekte. O bilgisayar ekranına bakmayın. 1000km gez ortalama 6,6 göstersin, biraz bas 10 dakika da olsun 1000km ortalama 6,8. Yok ya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Geçtiğimiz hafta 1 haftalık bir tatil kaçamağı yaptık. Bu sefer güzergah İst.-Yalova-Ayvalık-Sarımsaklı-Akçay-Kazdağları-Sarımsaklı-Küçükkuyu-Assos Berhamkale-Kadırga Koyu- Sokakağzı Koyu-Akliman Koyu. Bu saydığım yerlerde gezdik, tozduk. Dönüş güzergahıda Ezine-Lapseki-Gelibolu-Tekirdağ-İst. Toplamda 1.883 Km yol yaptım.

İst-Ayvalık arası 4.8 Litre sarf ettim. Kazdağlarının eteklerinde bulunan Zeytinli köyüne gitmeye çalışırken kayboldum. Tamamen navigasyonun gazabına uğradım. Hem yandex hem aracın navigasyonu beni mahvetti. Öyle uçsuz bucaksız dağ yollarına girdim ki. Bir türlü hem köyü bulamadım, hemde ana güzergaha tekrar çıkamadım. Bu süreçte araç kaz dağlarının o meşhur oksijeninden ötürü, kafası karıştı, çekişten düştü, yakıt sarfiyatı arttı. Yaklaşık 25-30 km 3.vitese bile atamadım desem yeridir. O kadar kötüydü dağ yolu. Araç filan bozulsa ayvayı yedim. Telefon bile çekmiyordu bazı yerlerde.

Ayvalık'tan sonra Çanakkale taraflarını gezmeye başladık. Burada iniş, tırmanış çok fazlaydı burada 6.1 litreyi bile gördüm. Eve dönüşte ki yakıt ortalamam ise 5.8 litre idi. (Tekirdağ-İst arası otobanda maça yetiçeceğim diye gaza yüklendim) ortalamamı arttırmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Uspette bile mazot 3.26 olmuş. Tuuu :sopa:

Uh bugün bile kaç TL baksana şu işe memleket ne halde. Biz de burda Mazda cok yaktı Era az yaktı diyoruz. Adamlar zırhlı kullanıyor yakıta bile bakmadan. Olan bize oluyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar bu hafta sonu malum Eskişehir buluşması vardı. Bizde ailecek İstanbul'dan gelerek katılım sağladık. Cumartesi günü yakıt alıp depoyu fulledim yola çıkmadan evvel. Gündüz ve havanın güzel oluşundan ötürü. İst.-Adapazarı arası 110-140 Km. Adapazarı-Eskişehir arasıda 90-110 Km arası gittim. Eskişehir'e vardığımda 5.5 Litre ortalamam vardı,350 Km sonunda.

Eskişehir'in içinde dolaşırkan 5.6 - 5.8 Litre arası gezdi yakıtım.

Pazar günü Eskişehir Kenpark'tan çıkış o çıkış. Hava bozdu ve yağış başladı. Pamukova'ya kadar ki yakıt ortalamam 3.6 Litreydi. Bu 2011 yılından bu güne benim kendi rekorumdur. Bu güne kadar en düşük, 4.4 Litreyi görmüştüm çünkü. Pamukova'dan - Adapazarı arasında ki yakıt ortalamam 3.9 Litreydi. Adapazarı-İstanbul arası arası otoban sonunda ki ortalamam ise 4.3 litreydi.

İzmit körfezde inanılmaz bir trafiğe yakalandım, abartısız 40 dakika eve geç gitmeme sebep olmuştur. 

Adapazarı otobana kadar ki hız ortalamam 90 km'idi. Yer yer 80 km'lere düşüp, yer yerde 110 Km hızları buldum. Yol boyunca yağmur ve Bilecik'te sis olduğu için sakin ve kontrollü gittim.

Toplamda 707 km yol yaptım. Stop ettiğimde ki ortalamam 4.3 litre. Kalan yakıtla yapabileceğim yol ise 270 Km gösteriyordu şekil A'da gözüktüğü gibi. 

Not: Araçta eşim ve 2 çocuk 2 de ufak valiz. Artı ilave benim tavanda bagaj rayları ve bisikletlikler var. Rüzgarı kestikleri için yakıt sarfiyatını artırdığını düşünüyorum.

7PkPqL.jpg

rRQR3a.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok iyi :) Eskişehir içi de iyi . Eskişehir ışıkları çok yaktırıyor :)

Ve lütfen artık bizim dizel guzular çok yakıyor demek yerine. Herkes sürüş tekniğini gözden geçirip. Sağ ayaklarına hükmetsinler.

Cidden uzun yolda özellikle bizim guzuların maşallahları var bu konuda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaris ile şehiriçi 9.8lt gördüm [emoji1] evet şaka değil, 100km gittim ve ortalama 9.8 idi. En düşük 4.4 gördüm İzmit-Eskişehir arası baya zorladım az yaksın diye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. Bu süreçte araç kaz dağlarının o meşhur oksijeninden ötürü, kafası karıştı, çekişten düştü, yakıt sarfiyatı arttı. Yaklaşık 25-30 km 3.vitese bile atamadım desem yeridir. O kadar kötüydü dağ yolu. Araç filan bozulsa ayvayı yedim. Telefon bile çekmiyordu bazı yerlerde.

abi şu kısmı anlamadım,,şimdi yanma için oksijen lazım ve oksıjenın yoğun olduğu bir yere gitmişsin,,yanma daha çabuk ve verımlı olup araba yerinde duramıyor fln demeni bekledim,neden öle olmadı abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi şu kısmı anlamadım,,şimdi yanma için oksijen lazım ve oksıjenın yoğun olduğu bir yere gitmişsin,,yanma daha çabuk ve verımlı olup araba yerinde duramıyor fln demeni bekledim,neden öle olmadı abi?

Aslında benim yanlış bir ifadem var. Rakım arttıkça basınç artıp, oksijen azalıyor. Haliyle karışımda az oksijen bol yakıt oluyor.

Ama malum temiz hava olunca psikolojik olarak sanki bol oksijen varmış gibi sanıyorsun. Soluk alıp vermek bile değişiyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen Hafta  :

Gidiş yolu 

İzmir  - Ankara - Tokat

Dönüş Yolu 

Tokat - Amasya - Bolu -İzmir 

Yaklaşık 2000 km yol yaptım .

Çok dikkat ederek kullanmadım . Ortalama 5.4 lt ile tamamladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında benim yanlış bir ifadem var. Rakım arttıkça basınç artıp, oksijen azalıyor. Haliyle karışımda az oksijen bol yakıt oluyor.

Ama malum temiz hava olunca psikolojik olarak sanki bol oksijen varmış gibi sanıyorsun. Soluk alıp vermek bile değişiyor. :)

abi mantığı şimdi anladım.teşekkürler O0  fakat sizinde bir hatanız var sanırsam zira rakım arttıkça basıncın azalması lazım,basınc azalınca oksıjen molekülleri havada daha seyrek bulunur,,aracın çektiği hava sabit ama havada bulunan oksıjen daha az olur,sonra saydığınız sebeplerden dolayı,yakıt artar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...