Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi vallahi size gıpta ediyorum..  

şehirler arası yolda benim alt hız sınırım 90..     

olurda trafik falan yoğunlaşır hızım 90ın altına düşerse,  emniyete girmem konusunda uyarıyor

• Haha 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 dakika önce, Zealot :

abi vallahi size gıpta ediyorum..  

şehirler arası yolda benim alt hız sınırım 90..     

olurda trafik falan yoğunlaşır hızım 90ın altına düşerse,  emniyete girmem konusunda uyarıyor

Keşke şaşırsak. Bu kadar mı sevmiyorsunuz kendinizi :) ben sana hiç gıpta edemiyorum. Aksine endişeleniyorum. Pistin tadını almış adamsın. Altında canavar gibi makina var. Ne diye tehlikeye atıyorsun canını ve başkalarının canını de bakim hele. Tamam 90 la gitmeyin tabi de, trafik kurallarına da uyalım lütfen :/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

yakıt tüketimim çok arttı aracımın enjektörleri tıkalıydı 1. ve 4. enjektör temizlettim tüm ağır bakımları filtre bakımlarıda yapıldı araç suan 102k'da ama yakıt 7.8 şehir içi sakin kullanıyorum sıkıntı olabilir mi mazotu opetten aldım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Mazda41 :

yakıt tüketimim çok arttı aracımın enjektörleri tıkalıydı 1. ve 4. enjektör temizlettim tüm ağır bakımları filtre bakımlarıda yapıldı araç suan 102k'da ama yakıt 7.8 şehir içi sakin kullanıyorum sıkıntı olabilir mi mazotu opetten aldım 

Benzer bir durum bende de var sanki. Ama şu dönem aracı hep kısa mesafeli kullanıyorum. Birde %90 şehir içi + soğuk havalar olunca %100 teşhis koyamadım yakıt sarfiyatına. Bakımıma 2500-3000 km gibi bir şey kaldı, gitmişken hem bakımı aradan çıkaracağım, hemde bu duruma bir baktıracağım. Dizel araçta ilk şüphe enjektörler akabinde turbo ve Dpf geliyor. Ama işin ilginçi çekişten düşme vs durumu da yok.. Bakalım ne çıkacak bakımda ortaya çıkacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 dakika önce, İlhan :

Benzer bir durum bende de var sanki. Ama şu dönem aracı hep kısa mesafeli kullanıyorum. Birde %90 şehir içi + soğuk havalar olunca %100 teşhis koyamadım yakıt sarfiyatına. Bakımıma 2500-3000 km gibi bir şey kaldı, gitmişken hem bakımı aradan çıkaracağım, hemde bu duruma bir baktıracağım. Dizel araçta ilk şüphe enjektörler akabinde turbo ve Dpf geliyor. Ama işin ilginçi çekişten düşme vs durumu da yok.. Bakalım ne çıkacak bakımda ortaya çıkacak..

kesinlikle bende de çekişten düşme yok hani abi senin bakıma az kalmış filtreler tıkanmış diyebiliriz ama benim araç sıkıntı yok enjektör ustası aracın volanında problem var dedi volan nedir ne gibi bir problem olabilir boşluk var dedi 

İlhan abi senin aracın yol bilgisayarında ne kadar gösteriyor ortalama yakıtı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üşümüştür araçlarınız :)

4,5 km yarısı yokuş yolu soğuk motorla sabah git, akşam gel yapıyorum... 
İşin aksi tarafı iki yönde de 250-300 metre sonra 700-800 metrelik yokuşlar çıkıyorum. 

Soğuk motorda menzil göstergesi ;
hava 20 derece iken 10 km
hava 7-8 derece iken 17 km düşüyor.  
Sıcak motorda 21 derece sıcaklıkta 7km düşüyor bu 4,5kmlik mesafeyi kat edene kadar...
(Kullanım şekli sakin, zaten mahalle arası her an çocuk çıkma ihtimali olan yerler.)

Bir yandan 4,5 km için 17km menzil düşen araç;
Ortalama trafikte 52kmlik e5 (Bahçelievler-Beylikdüzü git gel) yolculuğu için 22km düşüyor. (Hız maksimum 80km/h ve bebekle sakin kullanımda)

Menzil göstergesinin çok sağlıklı olmadığını biliyorum. Zaten bire bir tutmuyor. Kıyaslama olması açısından yazıyorum. Hava sıcaklığı ve motor sıcak durumunun bile ne kadar değiştirdiğini.  1-2 litrelik artışları çok takmayın onun için :)
Kedidir kedi ;D

• Teşekkürler 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhabalar arkadaşlar,forum baya sessizleşmiş.2006 model mazda 3 kullanıyordum geçen hafta satıp 2012 dizel mazda 3 aldım istanbul şehir içi yol bilgisayarının gösterdiği 100km ortalama 6.6 litre kendi yaptığım ölçümde de şehir içi km de 33 kuruş yaktı değerler nasıl sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, constantine41 :

Merhabalar arkadaşlar,forum baya sessizleşmiş.2006 model mazda 3 kullanıyordum geçen hafta satıp 2012 dizel mazda 3 aldım istanbul şehir içi yol bilgisayarının gösterdiği 100km ortalama 6.6 litre kendi yaptığım ölçümde de şehir içi km de 33 kuruş yaktı değerler nasıl sizce?

Abi İstanbul şehir içi 6.6 normal değer örneğin Kocaeli de ben 5 5. 2 yakıyorum normal kullanımda aşırı dikkat etsem 4. 5 kadar düşüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Mazda41 :

Abi İstanbul şehir içi 6.6 normal değer örneğin Kocaeli de ben 5 5. 2 yakıyorum normal kullanımda aşırı dikkat etsem 4. 5 kadar düşüyor

Mayıs ayına kadar bende kocaelide yaşıyordum 🙂 istanbulda bundan daha az yakmak imkansız olur sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

uzun yol tüketimim 1516 km'de ortalama 4.1 ile 6.43 lira mazotun litresi 401 lira yaktı.

havalandırma hep açık a/c kapalı tek kişi dolu bagaj ortalama hız 90 100 km arası 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mazda41 :

uzun yol tüketimim 1516 km'de ortalama 4.1 ile 6.43 lira mazotun litresi 401 lira yaktı.

havalandırma hep açık a/c kapalı tek kişi dolu bagaj ortalama hız 90 100 km arası 

son derece ekonomik bir yolculuk olmuş, tebrikler..

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...