Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlhan:"Böyle bir yazılım geldi ise zaten, servise gittiğinizde. Siz sormadan yada istemeden güncelliyorlar zaten. " Sanırım yazılım yüklediler sizinkine.

Sayın ibomaz bu üçün söyleyişim. Fatih abinin de belirtmesiyle, dört oldu. Servislerde Mazda3 Dizeller için. Her hangi bir YAZILIM GÜNCELLEME YOK.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz bu üçün söyleyişim. Fatih abinin de belirtmesiyle, dört oldu. Servislerde Mazda3 Dizeller için. Her hangi bir YAZILIM GÜNCELLEME YOK.

Ya İbomaz'ı bu haliyle kabullendik, ya da çok sabırlıyız...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Tr'ye attığım mesaj;

2010 Model Mazda 3 Dizel kullanıyorum. Vites geçişlerini 2000-2500 devir aralığında tutmaya özen göstermeme rağmen şehir içi yakıt tüketimim 7-8 litre arası oluyor bu durum normal mi ?

Aldığım Cevap ise;

Verdiğiniz bilgiye göre kullanımınız ile ilgili bir problem görünmemektedir. Dizel araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu birincisi uygun devirde vites değişimi diğeride devirli kullanımdır. Devirli kullanılmadığı zaman katalitik konverterin tıkanması ve buda egzos çıkışının rahat olmamasına neden olabilir. Bu da elbetteki yakıt tüketimini etkiler. Tıkanma olarak kastettiğimiz tamamen tıkanıp aracın çalışmasını gözle görülür bir şekilde etkileyecek durum değildir. Bu nedenle mümkün mertebe devirli kulanarak egzos sisteminin temizlenmesini sağalayarak yakıt tüketimine olumlu katkı sağlayabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, ürün ve hizmetlerimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

Mazda İletişim Hattı 44 44 693

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani araçlarımızın  kabız olmamasına dikkat etmemizi bize birkez daha hatırlatmışlar saolsunlar...

egzoz protokolde ECU'nün önünde demekki :)

Yani ne yapmam lazım 3000 devirimi bulacam bu seferde herhalde 8-9 litre aralığına çıkacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizelleri 2000 devir civarı kullanmayın derim... Ben 1.5 ve 1.4 dizelleri hep 2750-3000  de değiştirirdim , tüketim fazlasına hiç rastlamadım...

2012 lerde vites değişim göstergesi olması lazım , araç ne zaman vites değiştir diyor acaba...

Birde chip tuning de yaptırabilirsiniz,  tüketim düşer, güç artar, bir miktarda motor sessizleşebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizelleri 2000 devir civarı kullanmayın derim... Ben 1.5 ve 1.4 dizelleri hep 2750-3000  de değiştirirdim , tüketim fazlasına hiç rastlamadım...

2012 lerde vites değişim göstergesi olması lazım , araç ne zaman vites değiştir diyor acaba...

Birde chip tuning de yaptırabilirsiniz,  tüketim düşer, güç artar, bir miktarda motor sessizleşebilir...

+1500

Özellikle chip tuning yapılabiliyorsa harika olur...

Yani ne yapmam lazım 3000 devirimi bulacam bu seferde herhalde 8-9 litre aralığına çıkacağım.

Daha önce de yazmıştım, bu devirlerde kullanmak yakıtı sizin abarttığınız kadar arttırmaz, ancak; ileride sağır bir motoru kucağınızda bulursunuz o kadar... Lütfen tecrübeli insanların açıklamalarını biraz dikkate alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim degere ne diyon domestos..yorum yap abi yaaa.

Senin değere bilerek ve isteyerek yorum yapmamıştım ama özel istek üzerine seni kırmak ne mümkün... :D

Yol bilgisayarı verisi olarak yüksek denilebilir ancak aracının yeni olması ve yol bilgisayarının doğru kalibre edilmemesi ihtimaline karşı bütün ihtimalleri göz önüne alırsak normal denilebilir...

Bence şimdilik bu değerlere takılma derim... Çünki; agresif kullanan birisin ve aracın yeni...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yol

Ortalama hiz 89 km

Ortalama yakit 5,6

Normal kullanim

Yol bilgisayari verisi

Sizce nasil.arac 7500 km de.

Gercek tuketimin muhtemelen 5.2 gibidir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

685 km yolun 550 km si uzun yol.135 km si şehir içi (15 gün içinde arada bir çalıştırıp 7-8 km yol almak, kimi zaman 3-4 km, kimi zaman 10-15 km, arada bir ses tespit etmek için 2-3 dakka gaz vermeler falan).

Depoyu doldurmaya göre sonuç:5,8 litre.bence normal daha ne yaksın ki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bugun cilgin surusu yaptim.yokus, dur kalk, 6. Vites haric vites sinirlarini zorladim.yol bilgsayari 6,8 dedibu sartlarda 5 litre yakiyorum diyen varsa hangi araba olursa olsun atiyodur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konu birincisi uygun devirde vites değişimi diğeride devirli kullanımdır.

Bu devirli kullanma hikayesini bir türlü anlayamadım gitti... devirli kullanmak ne demek?

Şehir içinde 2000 devirde vites değiştiren birisi 2000 devir onun için hep max olacağı için  2000 deviri geçemez. 1500-2000 arası vites değiştirmeden gideceği devirdir. Bu devirli kullanma tabirine uyar mı?

Devir hikayesini anlatırken şehir içi ve şehirler arasını farklı ele almak gerekir diye tahmin ediyorum.

Bu arada ben daha önce 3000 devirde vites değiştiriyorken 2000-2500 arasına düşürdüm, biraz da uzun yol yapınca ortalama 7,5'e düştü göstergede. Arabaya'da yavaş yavaş alıştım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu devirli kullanma hikayesini bir türlü anlayamadım gitti... devirli kullanmak ne demek?

Şehir içinde 2000 devirde vites değiştiren birisi 2000 devir onun için hep max olacağı için  2000 deviri geçemez. 1500-2000 arası vites değiştirmeden gideceği devirdir. Bu devirli kullanma tabirine uyar mı?

Devir hikayesini anlatırken şehir içi ve şehirler arasını farklı ele almak gerekir diye tahmin ediyorum.

Bu arada ben daha önce 3000 devirde vites değiştiriyorken 2000-2500 arasına düşürdüm, biraz da uzun yol yapınca ortalama 7,5'e düştü göstergede. Arabaya'da yavaş yavaş alıştım

Yukarıya doğru konuyu okumaya devam edin, soruların cevabını bulacaksın...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar yaklaşık 1800 km uzun yol yaptım gidiş 900 dönüş 900 km. Giderken Opet euro dizel kullandım ortalama yakıt tüketimini 5,9 lt olarak gerçekleşti ve performans olarakta tatmin edici gelmedi, dönüşte shell nitro kullandım ortalama tüketim 5,1 litre ve performansta tatmin edici geldi. bu tecrübemi paylaşmak istedim araç 5000 kmye ulaştı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Müsaadenizle bende birşey sormak istiyorum.

Bu yol bilgisayarinin normalden fazla göstermesi ve kalibre edilmesi gerektigi konusunda hiç kimse mazda turkiyeye bir yazı yazmadı mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Müsaadenizle bende birşey sormak istiyorum.

Bu yol bilgisayarinin normalden fazla göstermesi ve kalibre edilmesi gerektigi konusunda hiç kimse mazda turkiyeye bir yazı yazmadı mi?

Bu konuda yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum, hemen hemen tüm araçların yol bilgisayarı net rakamı veremiyor, kimi az kimi fazla gösteriyor, buna alışmaktan başka çare yok sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.11.2013 Bursa PO Vmax10 ile fullenen araç Bodruma gitti. 722Km yol.

Depo verisi 5.20 Litre /100Km.

17.11.2013 Bodrumda Shell vpower Nitro dizel ile fullenen araç, Bodrum-Bursa arası geri döndü. 5.99 Litre depo verisi.

iki yolculukta da klima ve koltuk ısıtma açık idi.

Daha önce de benzer kullanımlarda shell vipower nitro 6.06 Litre/km tüketimler verirken, PO vmax10 5.45 Litre lerde gezinmekte idi.

Benim tuttuğum kayıtlardaki veriler bu şekilde. Shell ürünleri biraz daha yüksek tüketim oluşuyor.

%3 indirim kartım ile PO'dan ürün almaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...