Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim araç şu anda 6.5 gösteriyor. Köyden şehire gidip geliyorum.tabi birazda şehir içinde dolaşıyorum.şimdi benim gerçek yakıt tüketimi kaç oluyor o zaman?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç şu anda 6.5 gösteriyor. Köyden şehire gidip geliyorum.tabi birazda şehir içinde dolaşıyorum.şimdi benim gerçek yakıt tüketimi kaç oluyor o zaman?

Deponu doldurursun ağzına kadar, yapacağın kilometreyi yaparsın ve üzerine yine aynı şekilde deponu doldurursun, aradaki fark senin hemen hemen gerçek yakıt değerin olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba,

Aracım "Mazda 3 Touring Dizel 2013" ilk aracım ve ilk kez dizel araç kullanıyorum :) Yakıt tüketimi ve devirle ilgili bir sormak istiyorum: Aracın vites göstergesinde 2000 devir görüldüğünde vites atmamı istiyor. Bu şekilde kullanınca 1500-2000 devir arasında kullanıyorum, fakat bildiğim kadarıyla dizel araçları performanslı ve ekonomik kullanmak için 2000-2500 devirde kullanmak gerekir. Bunun ile ilgili bazı şeyler yazılmış fakat tam emin olamadım. Acaba, sizin bu konuda tecrübe görüşleriniz nedir? Yakıt tüketimim hakkında bir şey şimdilik yazamıyorum, 1000 km geçince yazacam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

araçlarımız aynı, dizel de özellikle turbo dizellerde bizim araçlarda  maks gücü 1750-2500 devir arasında alıyorsunuz.

aracın sesini de dinlerseniz, zaten onun değiştir dediği yerde, değiştirmeniz gerektiğini görüp, duyacaksınız. dolayısı ile farklı bir durum yok.

ancak, rodaj süresinde uzun süre aynı hız ve devirde kullanılmaması yönünde kitabında da uyarı var.

selamlr.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel motorlar devirli kullanmayı ister, 1500-2000 devir aralığı vites değiştirme için düşük kalabilir, ben benzinli aracımda 2500-3000 devir aralığında vites değiştiriyorum... 117 beygir ve 2.0 motor olduğu halde.

Tavsiyem aracını devirli kullanman, vites değiştirdikten sonra araba boğulmamalı, kolayca toparlayabilmeli.

Devirsiz kullanımda uzun vadede yağ eksiltme, performans düşüklüğü sorunları olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca, aracın yükü, hızı ve yol durumuna göre de bu devirler arasına en alt seviyede olabileceği (1750) gibi, en üst limitte (2500) de de değiştir diyebilir.

dolayısı ile hem kulak hemde göz ile bu durumu teyit edebilirsiniz.

slmlr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, uyarıları dikkate alacağım

Sıcak iklimde bulunuyorsun, özellikle yaz aylarında daha dikkatli kullanmaya özen göster ki; uzun vadede aracın sana sorun çıkartmasın, sattığında da alan kişi arkadan dua etsin...

Bazıları sırf bir kaç kuruş az yaksın diye, devirsiz kullanıyor, inişlerde vitesi boşa alıyor. Son derece yanlış hareketler bunlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Aracım "Mazda 3 Touring Dizel 2013" ilk aracım ve ilk kez dizel araç kullanıyorum :) Yakıt tüketimi ve devirle ilgili bir sormak istiyorum: Aracın vites göstergesinde 2000 devir görüldüğünde vites atmamı istiyor. Bu şekilde kullanınca 1500-2000 devir arasında kullanıyorum, fakat bildiğim kadarıyla dizel araçları performanslı ve ekonomik kullanmak için 2000-2500 devirde kullanmak gerekir. Bunun ile ilgili bazı şeyler yazılmış fakat tam emin olamadım. Acaba, sizin bu konuda tecrübe görüşleriniz nedir? Yakıt tüketimim hakkında bir şey şimdilik yazamıyorum, 1000 km geçince yazacam :)

Dizel araba devrili kullanilir lafi yanlis bir algidir , dogrusu ise dizel araba devrinde kullanilir, sizinde gordgunuz gibi araba zaten uygun vites araliginda vites degistirme uyarisi ile size direktif veriyor o aralikta degistirmeye devam edin hicbir sorun olmaz , zaten araba devrine ulasmadigi zaman o uyari yanmiyor dikkat ettiyseniz..

Ayrica teknik verilere baktiginiz zaman zaten arac max torku 1750 ile 2500 devir arasinda veriyor yani 2000 devirde vites degistirmeniz gayet normal , tek dikkat etmeniz gereken arabayi 1500 devir altinda kaldirmaya zorlamayin o zaman mazot pompasi asiri zorlaniyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel motorlar devirli kullanmayı ister, 1500-2000 devir aralığı vites değiştirme için düşük kalabilir, ben benzinli aracımda 2500-3000 devir aralığında vites değiştiriyorum... 117 beygir ve 2.0 motor olduğu halde.

Tavsiyem aracını devirli kullanman, vites değiştirdikten sonra araba boğulmamalı, kolayca toparlayabilmeli.

Devirsiz kullanımda uzun vadede yağ eksiltme, performans düşüklüğü sorunları olabilir.

Bu fikre ben de katılmıyorum. Dizel aracın atik olmasının, kolay toplayabilmesinin nedeni yüksek olan torkudur. Bazı dizel araçlar maksimum torkunu belli bir devirde verirken, bazıları da belli bir tork aralığında sürekli olarak verebilir. Sizin aracınız da "aslantug" un dediği gibi 1750/2500 d/d aralığında 270 Nm tork vermekte. Ben şu devirde vites değiştirin demiyorum da vitesi değiştirdiğinizde bir sonraki viteste devrin 1750 d/d civarında olmasını tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vites arttırma lambası yandığında, bir sonraki vites hep 1700 devirden alıyor. O lambalarınız varsa zaten olabildiğince onlara uygun sürmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1700 devir dizel motor için bence az...

8:)

Sürüş zevki ve konforu açısından az olabilir. Ama yakıt ekonomisi açısından, oldukça yeterli abi. Az çok benim yakıt sarfiyatımı takip ediyor biliyorsun. Maksimum 2500 devirde vites değiştirildiğinde. 42 Litre yakıtla, 965 Km'yi görmüş birisiyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürüş zevki ve konforu açısından az olabilir. Ama yakıt ekonomisi açısından, oldukça yeterli abi. Az çok benim yakıt sarfiyatımı takip ediyor biliyorsun. Maksimum 2500 devirde vites değiştirildiğinde. 42 Litre yakıtla, 965 Km'yi görmüş birisiyim.

Ben motorun uzun ömürlü olması açısından az diyorum İlhan, o devirdeki motor bir üst vitesi toparlamakta zorlanacaktır, bu zorlanma; kısa zamanda uzun km yapan dizel motorların ömrünü kısaltacaktır...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Son yakıt ölçümüm

48.19lt yakıt*4.213lt fiyatı=203 TL alınan yakıt.

765 km yapılan yol.

Ortalama hiz 35 km.

Yol bilgisayarı 6.6 lt/100 km gösteriyor.

Gerçek değer 6.28 lt./100 km

Km de 26.5 kuruş.

Kullanım sakin.yol %30 şehir içi %70 şehir köy arası. Köy yolu bozuk asfalt ve engebeli virajlı.

Yakıt Türkiye petrolleri euro dizel. %8 indirimli.

Bende son durum bu arkadaşlar herkese hayirli sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ocak ayı İzmir şehiriçi kullanımında

Yol Bilgisayarı 6.4

Pompa hesabı 5.8 olarak hesaplandı.

Birde burdan İzmirdeki arkadaşları bilgilendirmek istiyorum ,

Bornova Öğretmenevi nin yanında bulunan BP istasyonunda dizele sürekli indirim yapıyorlar ,

Piyasada 4.6 - 4.7 tl olan katkısız motorin , BP istasyonunda 100 TL üzeri alım yapanlara 4.36 TL olarak satılıyor. Bir kaç defadır alıyorum ve memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt ölçümüm

48.19lt yakıt*4.213lt fiyatı=203 TL alınan yakıt.

765 km yapılan yol.

Ortalama hiz 35 km.

Yol bilgisayarı 6.6 lt/100 km gösteriyor.

Gerçek değer 6.28 lt./100 km

Km de 26.5 kuruş.

Kullanım sakin.yol %30 şehir içi %70 şehir köy arası. Köy yolu bozuk asfalt ve engebeli virajlı.

Yakıt Türkiye petrolleri euro dizel. %8 indirimli.

Bende son durum bu arkadaşlar herkese hayirli sürüşler dilerim.

Hocam tuketimin benimkiyle hemen hemen ayni , olcumlerde dahil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ocak ayı İzmir şehiriçi kullanımında

Yol Bilgisayarı 6.4

Pompa hesabı 5.8 olarak hesaplandı.

Birde burdan İzmirdeki arkadaşları bilgilendirmek istiyorum ,

Bornova Öğretmenevi nin yanında bulunan BP istasyonunda dizele sürekli indirim yapıyorlar ,

Piyasada 4.6 - 4.7 tl olan katkısız motorin , BP istasyonunda 100 TL üzeri alım yapanlara 4.36 TL olarak satılıyor. Bir kaç defadır alıyorum ve memnunum.

ustad yol bilgisayari ile pompa hesabi bu kadar fazla sapma yapmiyordu normalde ama :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Focus III dizel 1,6 aracım vardı..15 gün önce kaza atlattık perte çıktı..Ben de hep hayalimde olan mazda 3  dizel için anlaşma yaptım..nasipse 4-5 güne aracımı teslim edecekler.

Yakıt konusunda focus un değerlerini yazmak istiyorum..ve mazda da neyle karşılaşacağımı ben de çok merak ediyorum doğrsu..satış elemanı fabrika verilerine en çok yaklaşan hatta tutturan ilk 3 araçtan birisi mazda dır kafanı takma dese de ben o verileri tutturabilmenin çok zor olduğunu düşünüyorum..

focusun karma yakıt tüketimi yol bilgisayarında 6,5 ten ne aşağı düştü ne yukarı çıktı..aracı her türlü kullandım hem agresif, hem sakin, uzun yolda (ankara - ist) yüksek devirlerde uzun süre ve yine uzun  yolda çok sakin şekilde..

gözlemlediğim şu oldu sakin kullanıp ist-ank gittiğimde bir depoyla rahatça gidip geldim. (53 lt depo) yüksek devirlerle gittiğimde ise 1,5 depo anca yetti..araç sakin kullanımda 2000 devirde vites yükseltme uyarısını veriyor ve yol düz ise toparlama sorunu asla yaşatmıyor.ama agresif ve yüksek devirlerde kullanıyorsan vites uyarısı 3000 + devirlerde yanıyor.araç sakin kullanımda maksimum 800 km yapıyor (+-50) ki bu bence çok az..agresif kullanınca 700 km belki yapar..agresif kullanıp depoyu fulleyince yol bilgisayarı menzili 650-700 civarı yazıyor..sakin kullanıp fulleyince 800-850 yazıyordu..

bu değerler çok kötü olmasa da çok ekonomik denecek kadar da iyi değil kanımca..arkadaşım c4 dizelini fulleyip ekranında 1100 yazdığını görünce düşüncelirimde haklı olduğumu sanıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...