Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sabahın 9 buçuğunda 26 derece sıcak ne güzel bir şey :) anlık tüketim değerleri ideal hocam ama net bir veri değildir tabi..siz demiştiniz ya benimki mümkün değil 5.6 dan aşağı düşmedi diye siz bunu depoyu fulleyip km sıfırladıktan sonra deneyerek mi elde ettiniz bence düşmesi lazım sürekli yokuş çıkmadıktan sonra

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dün sabah itibariyle aracı teslim aldım.

Trabzon- Erzurum arası 100 km de 6.0 litre yakıt tüketti yol bilgisayarına göre. Çoğu yerde sabit 110. Bir kaç yerde 190, Gümüşhane- Bayburt arası sürekli 130-140. Şehir içi gezmelerde dahil. Tüketimi gayet iyi gibiydi.

Bugün 90 km/h hıza sabitleyip Aşkale- Erzurum arası gidiş dönüş yaparak katalog verisini yakalabiliyor mu diye deneyeyim dedim. Ortalama 4.0 litre yaktı. Yol bilgisayarına göre veriler çok iyi. Yol bilgisayarıyla normal yakıt uyuşuyorsa tüketimini sevdim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rakım olarak 0'dan 1800 metrelere çıkıldığı düşünülürse, yani hep tırmanarak gittiğin göz önüne alınırsa da yakıt ideal... Sakin kullanımda 4 litre gayet hoş olmuş...

Allah kaza bela vermesin, sağlıcakla kullanmak nasip olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rakım olarak 0'dan 1800 metrelere çıkıldığı düşünülürse, yani hep tırmanarak gittiğin göz önüne alınırsa da yakıt ideal... Sakin kullanımda 4 litre gayet hoş olmuş...

Allah kaza bela vermesin, sağlıcakla kullanmak nasip olsun.

Aynen dediğin gibi abi Erzurum- Trabzon daha az yakar.

Gümüşhane- Bayburt arası Insignia Turbo kanıma girmese daha az yakardı :)

Daha iyileri sizlere inşallah abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kerata az yakıyor  yüklenmedikçe , ama arda öyle insignalar bmw ler çıkınca yakarsa yaksın diyorsun ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilk depoyu bitirdim. Tam 800 km de isik yandi ve 44 litre mazot aldi. Yol bilgisayari  6.1 gosteriyordu. Yaklasik 500 km si sehir ici. Sehir disi genelde denemelerle gecti. Tuketimi super. Yuksek devirlerde nefesinin kesilmesi kotu. 110 da 6. Viteste gazi diplediginze 200 e kadar duraksizin gidiyor. Fakat hic bir zaman yuksek devirde kullanilan benzinli aracin tadini vermiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç dizel ortalama şehir içi 5,6lt/100km  yakıyor.vites değişimlerine aynen uyarsanız sorun yok 2500 devirlerde kullanın.benzinlilere göre torku çok yüksek 270 n/mm, izalasyonu iyi olduğundan ses çok fazla etkilemiyor. Bu araba dur kalklarda çok yakar. kalkışları biraz hantal o da normal tuboyu açmıyor yoksa çok yakar.mesela ford içinde aynı şey söylenebilir.ben ford focus sedan dizel kullandım, hemen hemen aynı motor hatta mazdanınki daha torku yüksek.en az 500 bin km sorunsuz binersiniz.devri düşük olduğundan benzinlilere göre yıpranması daha az ve uzun ömürlüdür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

benim araç dizel ortalama şehir içi 5,6lt/100km  yakıyor.vites değişimlerine aynen uyarsanız sorun yok 2500 devirlerde kullanın.benzinlilere göre torku çok yüksek 270 n/mm, izalasyonu iyi olduğundan ses çok fazla etkilemiyor. Bu araba dur kalklarda çok yakar. kalkışları biraz hantal o da normal tuboyu açmıyor yoksa çok yakar.mesela ford içinde aynı şey söylenebilir.ben ford focus sedan dizel kullandım, hemen hemen aynı motor hatta mazdanınki daha torku yüksek.en az 500 bin km sorunsuz binersiniz.devri düşük olduğundan benzinlilere göre yıpranması daha az ve uzun ömürlüdür.

Hemen hemen aynı değil. Tamamen aynı motor. Ford, Volvo, Citroen, Peugeot ve Mazda aynı ortak PSA motoru kullanıyorlar. 2014 yılı itibari ile Mazda bu motoru kullanmayı bıraktı. Yeni kendisine ait Skyactiv dizel motoru kullanmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

geçen depo bittiğinde full doldurup yol bilgisayarını denemek istedim.

Depoyu doldurdum yol bilgisayarını ve km sayacını sıfırladım. Bugün 702,5 km de 44,30 litre mazot aldı. yani 100 km de 6.30 litre yakıt tüketmiş.

Yol bilgisayarı ise 7.1 litre gösteriyordu. Bu kadar fark olması enteresan. Benzinlide bire bir tutuyordu. ( Lpg de bile)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce de söylemiştim sana, sen de deneyeceğim demiştin. Demek ki söylediğim doğruymuş, net veriyi asla vermiyor yol bilgisayarı. Çünkü yol bilgisayarı senin kullanım şekline göre indirip çıkartıyor rakamları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışında 4.0 litre ortalama da yakalanabiliyor. O zaman 3.5 litre mi yakıyor :) Bence hızlı gittikçe sapıtıyor olabilir.

7.1 şehir dışı+ şehir içi ( 500 +200 ) ortalaması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben uzun yolda dikkat ederek. Ortalama 4.4 Litre tüketerek yol yaptım. Bagaj ve yolcu yüküm olmasa ve kassam. 3.8 - 4.0 litre aralığını kesin yakalardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu değerler yakalanır ki ben de hatırlarsanız bir iki ay önceki testimde bu değerlere yaklaşmıştım hemen hemen. Ama dediğim gibi bu değerler lt/km hesabıyla net oluyor, yol bilgisayarı bunu net vermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4.4 tükettiğinde yol bilgisayarı ile normal veriler aynı mıydı abi? yoksa yine çok fazla fark var mıydı?

0.5-0.8 Litre arası oynuyor Mustafa. Bülent'inde dediği gibi sürüş tekniğine göre değişiyor. O yüzden en kesin hesaplama. Depoyu fulleyip, sarfiyatı yapıp, sonra tekrar fullemek. Diyelim ki son 80-100 km devirli kullandın, yokuş çıktın vs. ortalamayı yükseltiyor. Ama halbuki önceki 700 km 90 Km hız 2000-2500 devir aralığında kullanmışsın. O yüzden bakkal usulü hesaplamadan şaşmam ben. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen depo bittiğinde full doldurup yol bilgisayarını denemek istedim.

Depoyu doldurdum yol bilgisayarını ve km sayacını sıfırladım. Bugün 702,5 km de 44,30 litre mazot aldı. yani 100 km de 6.30 litre yakıt tüketmiş.

Yol bilgisayarı ise 7.1 litre gösteriyordu. Bu kadar fark olması enteresan. Benzinlide bire bir tutuyordu. ( Lpg de bile)

evet ben bunu daha onceki sayfalarda yazmistim , yol bilgisayari sapmasi ozellikle sehir icinde cok fazla , fakat uzun yolda cok daha reel degerler veriyor

ayrica yakit tuketimimiz birebir ayni sizinle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...