Jump to content

Xenon far problemi

dmeryigit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar,

Aracımın farları mum ışığından farksız hale geldiği için yaklaşık 2 ay önce xenon ampullerini değiştirmiştim. Orjinalinde Philips D2S 85211 (4300Kelvin) model ampuller kullanılmaktaydı ama malum fiyatının çok yüksek olmasından kaynaklı farklı bir marka ampul taktırdım (8000Kelvin). Çok çok iyi olmamasına rağmen biraz daha parlak bir ışık vermeye başladı ama bu seferde (sanırım mercekleri takarken kaydırdılar) yolun sağ ve sol kısmını aydınlatmaya başladı. 2 defa far ayarı yaptırmama rağmen önüm yine karanlıkta kalıyordu. Ampulleri tekrar değiştirmeyi düşünüyordum ki sol farın ampulü meslek hayatını bıraktı, benimde bahanem zorunluluk haline geldi.

Merak ettiğim hususların başında aracın orjinal xenon farını kullanan arkadaşlarda da iyi aydınlatmama sorunu var mı? Merceklerin kararması yada bozulması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bildiğiniz Philips D2S modeline muadil olabilecek kaliteli bir ürün var mı?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi valla ne diyem maliyetden kaçarken kör olmuşsun. bence paraya kıy orginalini tak far,lastik,fren,korna bunlar riske atılacak konu değiller...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten ilk başta orjinal Philips ampülleri kullanıyordum, memnun olmadığım için değiştirdim. Başka herhangi bir mazda 6 kullanmadığım için farların iyi göstermemesinin kronik bir sorun olup olmadığını merak ediyorum. Benzer durumla karşılaşan başka arkadaşlarda varsa izledikleri yolu paylaşırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 6ların farları biraz zayıf ama dediğiniz boyutta deil ben 8000 kelvin xenon far taktırdım suan gayet iyi sizin merceklerinizde bir sorun war sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

D2S tipi ampuller sadece bi-xenon lara takılıyor benim bildiğim bu yüzden pahalılar zaten sadece bmw mecedes ve yeni kasa meganelerle uyumlu bence bu konuyu bir araştırın derim normal bir xenon kiti alsanız 150tl ama philips D2S ampullerin teki 170tl  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...