Jump to content

Deri Direksiyonda Soyulmalar Oluştu

osmandurmus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Direksiyondaki beyaz lekelenmeler ve aşınma benim araçta da var. Servise gittiğimde bende bu konuyu dile getirmek istiyorum.Önce mazda müşteri hizmetlerini mi arsam daha iyi olur acaba ? Nasıl yapsam.. Garanti bitmeden halledeyim diyorum..

Bence ilk olarak servisinizle bu meseleyi görüşün. Baktınız çözüm yaratamıyorlar, o zaman Mazda Türkiye müşteri hizmetlerini ararsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Garanti süresi içerisinde bu problem ile karşılaşanların Mazda'nın iyi niyet garantisi ( veya buna benzer bir isimdi ) ile değiştirdiğini yazmıştı Üyelerimiz diye hatırlıyorum ama sanırım sizin araç için bu ihtimal yok. Ikinci ihtimal kaplamak olabilir. Serkan isimli arkadaşımız güzel bir uygulama yaptırmıştı İstanbul'da

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyon simidi boyanıyor mu yoksa derisi mi değiştiriliyor?

Üzerine kaplama yapıyorlar..

ama farklı yöntemlerde vardır belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

2010 model mazda 3 aracımın direksiyon simidi ve vites topuzunda aşınmalar oldu (80.000 km) ve çok kötü bir görünüm oluştu. direksiyona deri kaplatılabiliyormuş diye duydum. bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama  bu tarz deri soyulmalarla ilgili babamın arabasına(wv bora) uyguladığım bir yöntem var işe yarıyor gerçekten. Stil derimont boyası 2-3 sene önce 5 lisaya almıştım. deri yüzeyi güzelce temizliyorsunuz ve kutudan çıkan süngeri ile boyuyorsunuz. Tam kuruduktan sonra 2-3 defa boyadım ve sonuç gayet başarılı oldu.suni deri kaplamalı kol dayanağına da yaptım ve sonuç yine güzel oldu. Ve uzun ömürlü yani tam hatırlamıyorum ama babamin arabasına 2-3 sene oldu, hala soyulma yok. Orjinal görünümüne göre biraz daha parlak oluyor bilginiz olsun ama olumsuz bir durum değil bu bence.

Kaplama için 100-150 lira alıyorlar ve orjinal gibi olmuyor. Dikilen direksiyon kılıfları var, fena değil ama o da orjinalinin yanına yanaşamıyor. Şuanki mazdamda direksiyon kılıfı dikmişler. Aslında cesaret edip açamıyorum altında ne var  diye :) Ama bu dikilen kılıfların şöyle bir artısı var; daha dolgun, yumuşak ve kavraması daha iyi oluyor.Kırmızı iplikle dikilirse de spor bir görünüm katıyor. Soyulan direksiyonlarla boyama dışında başka bir alternatif de bu bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar, geçen cumartesi günü direksiyonu deri kaplattım. Bir dostumun tavsiyesi üzerine Adnan bey ile tanıştım. Özellikle izmir ve ege bölgesindeki arkadaşların ilgisine çeker diye paylaşıyorum. Bu arkadaş 17 yıldır bu işi yapıyor. Sadece direksiyon kaplıyor. isterseniz suni deri, isterseniz gerçek deri. Ben orjinal deri istiyordum ki öyle oldu. Hissiyat ve kavrama konusunda doğal bir ürün olduğu için deri hakikaten çok iyi oluyor. Suni derinin ise 1 yıl kadar daha uzun ömürlü olduğunu söyledi. Ancak onda da parlama meydana geliyormuş. Bence hiç hoş bir görüntü değil. Aynı fiyata yapıyor neden gerçek deri dururken suni yaptırayım ki. İki hafta önceden randevu aldım. Model ve detaya göre 3 -4 saat sürüyor uygulama. Ama gerçekten beklemeye değer. Direksiyon içindeki plastik aksamlarda bir kaç çizik vardı. Onu da fiber folyo kaplatayım diye düşünüyordum. Ne gerek var dedi. 5 dakika içinde onları da sıfır gibi tamir etti. Acayip memnun oldum. Ayrıca bu işlem için ekstra bir ücret de almadı. Ben de forumda paylaşacağıma dair söz verdim. Gönül rahatlığı ile direksiyonunuzu emanet edebilirsiniz. Ayrıca başka şehirlerden hatta yurt dışından bile direksiyonu gönderiyorlar. Kaplayıp geri yolluyor. Böyle de artısı var. Neyse https://www.facebook.com/direksiyoncu.adnan?fref=ts

bu facebook sayfası. Benim direksiyondan da bir iki fotoğraf paylayaşım. İhtiyacı olanlar için ilk foto da telefonu var.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

004.jpg

05.jpg

DSC_0255.JPG

Bu arada, temizlik için hiç bir kimyasal ürün kullanılmaması gerekiyormuş. Sadece ıslak mendil ile silmek yeterli. Güneş alan bir yere park etmek zorunda kalırsanız, sadece üzerine bir şey örtülmesi yeterli.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 minutes ago, Ufuk Değirmenci said:

Bu arada, temizlik için hiç bir kimyasal ürün kullanılmaması gerekiyormuş. Sadece ıslak mendil ile silmek yeterli. Güneş alan bir yere park etmek zorunda kalırsanız, sadece üzerine bir şey örtülmesi yeterli.

Müthiş olmuş. Güle güle kullanın lakin ıslak mendillerin bile çoğunda kimyasal var. Genelde sadece su ile nemlendirilmiş bez ile silin diyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu belirtmeyi unuttum. Lokantaların avuç avuç verdiği ıslak mendiller olmayacak. Mümkün ise bebekler için özel imal edilmiş olanları tercih etmenizi öneririm. Dokusu daha yumuşak. Netice itibari su ile nemlendireceğimiz bezin dokusu da önemli. Ayrıca nemlendireceğimiz suyun içinde de klor ve kireç var. (şehir suyu tercih edilecek ise eğer) hatırlattığınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu belirtmeyi unuttum. Lokantaların avuç avuç verdiği ıslak mendiller olmayacak. Mümkün ise bebekler için özel imal edilmiş olanları tercih etmenizi öneririm. Dokusu daha yumuşak. Netice itibari su ile nemlendireceğimiz bezin dokusu da önemli. Ayrıca nemlendireceğimiz suyun içinde de klor ve kireç var. (şehir suyu tercih edilecek ise eğer) hatırlattığınız için teşekkürler.

Abi dediğin gibi güzel bir işçilik olmuş güle güle eskit.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...