Jump to content

Dizelde Akaryakıt Şirketi Seçimi!!!

frknsrc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abilerim benim son durum da  shell gtl+ dizel benim araştırdıklarıma göre en iyi bu başka yakıt kullanmadım dizelde ama bundan çok memnunum 2500 km devirdi geçen ist. gittiğimde ve hep aynı bayiden full'üyorum b.çekmece mimarsinan shell den çekişi mükemmel ve en az kükürt oranına sahip yakıt(yani temiz)...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bir süre önce bir üniversitede görevli arkadaşım, yaptıkları yakıt ölçüm sonuçlarına göre Ankara'da özellikle 3 yerden yakıt almamı tavsiye etti. Bunlar; Şaşmaz'daki Javpet, Bilket'deki Shell ve Kennedy caddesindeki BP.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Geçen baktım Pejonun gazete reklamında, Total'i öneriyordu..Yahu dedim ki bizim motorlar da PSA motoru, o yüzden Total'i seviyor demekki benim araçda ki memnundum hep bugüne kadar...

Şimdi aklıma geldi durumu bi araştırayım dedim,meğer bu adamlar motorlarını ve yakıtlarını işbirliği içinde geliştiriyorlarmış...

http://motoren.wordpress.com/2010/11/29/total-and-psa-peugeot-citroen-extend-oil-and-fuels-agreement/

Total, an integrated oil and gas company, and PSA Peugeot Citroen, the France-based manufacturer of passenger cars and light commercial vehicles, have renewed their partnership in the lubricant and fuels business.

The cooperation that started in 1968 has been renewed for a further five years and extended to new countries. Under the new agreement research teams from both groups will join forces to design oils and fuels that are specifically adapted to PSA engines and reduce even more their fuel consumption and environmental footprint.

Total products are fully tried and tested in rally championships by Peugeot and Citroen and then adapted for consumers. The agreement provides that cars manufactured by PSA are initially filled with Total produced oils and that Peugeot and Citroen recommend Total in their networks and publications that cover nearly 50 countries

---

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün Burak'ta, Motor yağı konusunda firmaların ortaklıklarından bahsetmişti.

Ford markası yakıt alımları için Opet'i öneriyor. Ve hatta bunun için yakıt güvencesi veriyor müşterisine. Yıl sonlarında Ford firması,  Opet firmasına ne kadar ciro iskontosu faturası kesiyor acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bizim araçların içindeki motor PSA motoru, teknik olarak bir işbirliği varsa bunun yararını görebilir kullanıcı... Keşke Opet de PSA ile anlaşmış olsaydı, o zaman daha mantıklı görünürdü  bu garanti...

Hem benzinli hem dizel Mazdalarda da PSA motorları olduğuna göre Total'in yakıtlarına bi bakın derim  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün Burak'ta, Motor yağı konusunda firmaların ortaklıklarından bahsetmişti.

Ford markası yakıt alımları için Opet'i öneriyor. Ve hatta bunun için yakıt güvencesi veriyor müşterisine. Yıl sonlarında Ford firması,  Opet firmasına ne kadar ciro iskontosu faturası kesiyor acaba :)

Koç holding sonuçta :) Ford finans ile fordlari balon ödemeli 3 bin tl faizle 3 yıl veriyorlar.forddan arabayı alıyorsun veriyor sana opet kart birde motor garantisi yakıt garantisi için yakiti benden alıcakdin diyor.hemde benzinden kazanmış oluyor.her seferinde km istiyorlar başka yerden alsan belli oluyor sistemden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nedense Renoda en iyi verimi total veriyor. Daha sessiz çalışıyor. Şel de iyi ama, total kadar değil.

Shell ve totalin farkı,shellin yakıtı totalin yakıtından(dizel)ince kıvamda olması.Bu sebeple,totalin dizel yakıtı ile daha çok km yapıyorum yada bana mı öyle geliyor? Tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell ve totalin farkı,shellin yakıtı totalin yakıtından(dizel)ince kıvamda olması.Bu sebeple,totalin dizel yakıtı ile daha çok km yapıyorum yada bana mı öyle geliyor? Tecrübe eden arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen...

Evet benimde çok büyük olmamakla birlikte farkı gördüğüm bir durum bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Shell'in fullsave i uygun olan dizel.satıcılarla konuştuğumda abi bu normal motorin ama shell çok iyi derecede süzüyor yani bizim garanti verdiğimiz yanı temizliği diyor. shell v power falan çok iyi yanıyor ama çabuk bitiyor onunda sıkıntısı o. sanırım petrol ofisi fizel olarak en iyisi piyasada zaten diğerlerine göre de hep pahalı birazcık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

{Hort}

Clio 3 dizel aracımı 2007'de aldım. Aldığım yerdeki elemanın biri rastgele bir tavırla "Opet'ten alıvır abi" dedi. Tabii hiç bir seçiciliğim yok, Opet'ten aldım, sonra bir kez BP'den aldım. Bir tür placebo etkisi de olabilir, fakat motor sesi daha sert gibi gelmişti. Nihayet Clio'nun kitapçığında (yakıt kapağında da) yazılı olduğu üzere Total'den aldığımda motor kediye dönmüştü.

Netice 8 sene Total'den aldım. 120bin'e yaklaşıyor araç, motor halen sağlıklı. Bugüne kadar da hiç bir sorun yaşamadım. Hâl böyle olunca, bir yerden tutturunca yeni Mazda 3 için de Total'in benzinini tercih ediyorum. Şöyle iyi gibi bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu konuda Mazda3 dizellerin çok seçici olduğunu düşünüyorum .

Uzun zamandırda Total den aynı yerden alıyorum yakıtımı . Fakat İzmirdeki Total Bayileri Bp ye dönmeye başladı.

Total haricinde aracın çekişinde bariz şekilde düşme hissediyorum.  Sürekli aldığım bayi Bp ye dönünce bayi yetkilisine yakıtta neden bu kadar farklılık olduğunu sordum.

Bayi Total olarak çalışırkende aynı çalışanlar vardı . Yetkilinin söylediği Totalin bir miktar yakıtını yurtdışından getirildiğini ve daha kaliteli olduğunu ifade etti.

Uzun yollardada sürekli Totale denk gelmek için zorlarım şansımı. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benim de Shell'e karşı bir sempatim vardı, neden bilmiyorum. Konya'dan gelirken yol üzerinde bir Shell istasyonundan(bayaa da büyük bir istasyondu, dinlenme tesisi aynı zamanda) depoyu doldurtmuştum. Ankara'ya geldiğimde aracı servise götürdüm, depoda kırsal motorin olduğunu söylediler. Akaryakıt alırken "Marka"dan ziyade istasyon seçmeliyiz. Marka Shell'de olsa merkezden uzaklaştıkça denetim zayıfladığı için farketmeden "Eurodizel" yerine "Kırsal Motorin" almış olabilirsiniz. Kırsal motorin ise kaçak olarak hiç rafineriye girmeden istasyonun tankına girebiliyor. Kırsal motorin de, eurodizel'e göre çok daha kalın bir yakıt olduğu için bizim araçların hem yakıt filtresine hem de enjektörlerine zarar veriyor, araç daha sarsıntılı daha gürültülü çalışıyor. Normalde shell'den alıyorum ama aldığım istasyonun da çok akaryakıt satan merkezi bir istasyon olmasına dikkat ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

depoda nem oluşmasına ve teklemeye rastlayan var mı? en son shell aldım ve böyle bir durum oldu. Hava ani ısındı, biraz tekleme yaptı geçti. Nazara mı yorayım, oradan bir daha yakıt almayayım mı :P

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...