Jump to content

2.Nesil Mazda 3 100.000 Km'de Yaptığım Servis Bakım Giderleri

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba..  2011 Mazda 3 Touring (Ankara)  aracımın 100.000 km bakımı geldi. Ankara SMB den 1.800-2.000 tl gibi servis bakım fiyatı verdiler lakin bana bu fiyat biraz fazla geldi.  Sizce aracımı Ankara da daha uygun fiyata başka bir serviste veya işi bilen bir ustaya yaptırabilir miyim?  Önerilerinize ihtiyacım var  şimdiden çok Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba..  2011 Mazda 3 Touring (Ankara)  aracımın 100.000 km bakımı geldi. Ankara SMB den 1.800-2.000 tl gibi servis bakım fiyatı verdiler lakin bana bu fiyat biraz fazla geldi.  Sizce aracımı Ankara da daha uygun fiyata başka bir serviste veya işi bilen bir ustaya yaptırabilir miyim?  Önerilerinize ihtiyacım var  şimdiden çok Teşekkür ederim.

şöyle bir konu mevcut ama eski bilgilerde var içinde umarım işinize yarar.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/5004-ankarada-mazda-ustası/page-3

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1000.000 km Bakım: Herter 2.350 TL   SMB 1.800-2.000 TL    BAŞAYAR 2.000-2.300 TL fiyat verdiler. . Motor bakım, polen filtre, V kayışı, Şanzıman bakımı filresi yağı bujilere bakılacak, balatalara bakılacak... ortalama 150-200 işçilik dahil fiyatlara. Şuan kararsızım fiyatları duyunca gözüm korktu açıkçası :))) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1000.000 km Bakım: Herter 2.350 TL   SMB 1.800-2.000 TL    BAŞAYAR 2.000-2.300 TL fiyat verdiler. . Motor bakım, polen filtre, V kayışı, Şanzıman bakımı filresi yağı bujilere bakılacak, balatalara bakılacak... ortalama 150-200 işçilik dahil fiyatlara. Şuan kararsızım fiyatları duyunca gözüm korktu açıkçası :))) 

Nasıl o kadar fazla oluyor ya? Benim araç otomatikti 1300 küsür çıktı. Baskı balata nasıl? Hissedersiniz az çok zamanının gelip gelmediğini. Frenler iyi tutuyorsa ve ses çıkarmıyorsa hiç kontrol bile ettirmeyin. Bunlar hep işçiliği artırıyor.

Yaptıracağınız şeyler:

-Bujiler

-Motor yağı (kendiniz alın, mobil1 esp 0w-40 ya da 5w-30, 100bin km.yi geçtiği için yağı kalınlaştırıp 0w-40 kullanmanızı öneririm.)

-Yağ filtresi

-Baskı balatadan şikayetiniz yoksa, manuel şanzıman yağı değişimi

-Soğutma suyu değişimi

-Fren hidroliği değişimi

-Direksiyon hidroliği değişimi

-V kayış gergi bilyalarının ve v kayışının değiştirilmesi (Eğer ses yapmıyorsa bozulasıya kadar bekleyin, acelesi yoktur, hiç bir zararı olmaz.)

-Varsa benzin filtresi

Bu kadar, 100bin bakımı olarak değil de genel bakım olarak gidin ve soğutma suyu, fren hidroliği, direksiyon hidroliği değişimini ek olarak isteyin. Yağınızı da siz alırsanız fiyatlar daha da düşecektir.

Aşağıdaki konuya bir bakın

http://www.mazdaclubtr.com/topic/22044-2nesil-mazda-3-100-bin-kmbak%C4%B1m-hikayesi/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada aracım otomatik 2011 Touring.   Aldığım rakamlar bana da çok geldi. Sizin uyguladığınız yöntem banada mantıklı geldi verdiğiniz veriler için Teşekkürlerimi sunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada aracım otomatik 2011 Touring.   Aldığım rakamlar bana da çok geldi. Sizin uyguladığınız yöntem banada mantıklı geldi verdiğiniz veriler için Teşekkürlerimi sunuyorum.

O zaman ek olarak 7 lt şanzıman yağı ve şanzıman süzgeci de eklenecek listeye. 

Ben şanzıman yağını kendim alıp gitmiştim, serviste pahalı olabilir, o nedenle böyle bir fiyat çıkıyor olabilir.

Fiyatları, işçilikleri konumda görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hertere gidin mutlunun dedigi gibi. gergi setinide dahil etmistir onlar gergi bilyalarina bakip ona gore 30 40 tl ye hallediyolar v kayisini degistirin ama ben bu sekilde yaptirdim yaglar kendim goturdum yaklasik 1000 civari tuttu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl o kadar fazla oluyor ya? Benim araç otomatikti 1300 küsür çıktı. Baskı balata nasıl? Hissedersiniz az çok zamanının gelip gelmediğini. Frenler iyi tutuyorsa ve ses çıkarmıyorsa hiç kontrol bile ettirmeyin. Bunlar hep işçiliği artırıyor.

Yaptıracağınız şeyler:

-Bujiler

-Motor yağı (kendiniz alın, mobil1 esp 0w-40 ya da 5w-30, 100bin km.yi geçtiği için yağı kalınlaştırıp 0w-40 kullanmanızı öneririm.)

-Yağ filtresi

-Baskı balatadan şikayetiniz yoksa, manuel şanzıman yağı değişimi

-Soğutma suyu değişimi

-Fren hidroliği değişimi

-Direksiyon hidroliği değişimi

-V kayış gergi bilyalarının ve v kayışının değiştirilmesi (Eğer ses yapmıyorsa bozulasıya kadar bekleyin, acelesi yoktur, hiç bir zararı olmaz.)

-Varsa benzin filtresi

Bu kadar, 100bin bakımı olarak değil de genel bakım olarak gidin ve soğutma suyu, fren hidroliği, direksiyon hidroliği değişimini ek olarak isteyin. Yağınızı da siz alırsanız fiyatlar daha da düşecektir.

Aşağıdaki konuya bir bakın

http://www.mazdaclubtr.com/topic/22044-2nesil-mazda-3-100-bin-kmbak%C4%B1m-hikayesi/

100 binde  pahalı bakıma gerek yok bildiğim kadarıyla, triger zincir değil miydi Mazda 3 de , hatta direksiyon hidroliği , soğutma suyuna da gerek yok ... Bence normal yağ değişimi , balata, buji eskidiyse onları değiştirin devam edin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 binde  pahalı bakıma gerek yok bildiğim kadarıyla, triger zincir değil miydi Mazda 3 de , hatta direksiyon hidroliği , soğutma suyuna da gerek yok ... Bence normal yağ değişimi , balata, buji eskidiyse onları değiştirin devam edin...

Dizellerde kayış, benzinlilerde zincir var şeklinde biliyorum bende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uyanık olalım arkadaşlar, bitmemiş buji, balata , hidrolik yağ, soğutma suyu israf etmeyelim... Zincir ses yapmıyorsa, bilyalar iyice ötmüyorsa değişmeye gerek yoktur...Soğutma sıvıs 200 binden önce değişim önerilmiyorum bildiğim kadarıyla, direksiyon hidroliğide pek değişimi tavsiye edilen bişey değil...

Oto sanayinde/serviste bunlara vereceğiniz paraya spaya/kliniğe gider masaj olur, cilt bakımı, lazer epilasyon, estetik kozmetik türü işler yaptırabilirsiniz, arabaya harcayacağınıza kendinize harcayın derim :) ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uyanık olalım arkadaşlar, bitmemiş buji, balata , hidrolik yağ, soğutma suyu israf etmeyelim... Zincir ses yapmıyorsa, bilyalar iyice ötmüyorsa değişmeye gerek yoktur...Soğutma sıvıs 200 binden önce değişim önerilmiyorum bildiğim kadarıyla, direksiyon hidroliğide pek değişimi tavsiye edilen bişey değil...

Oto sanayinde/serviste bunlara vereceğiniz paraya spaya/kliniğe gider masaj olur, cilt bakımı, lazer epilasyon, estetik kozmetik türü işler yaptırabilirsiniz, arabaya harcayacağınıza kendinize harcayın derim :) ...

98bindeki aracımdan çıkan fren ve direksiyon hidroliğini soğutma suyunu şanzıman yağını görseniz hiç böyle düşünmezsiniz. Araca yazık. Sevin onu ilgilenin ağır bakımlarda şımartın ;) karşılığını sorunsuzluk olarak verir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de birsey sorabilirmiyim normalde ben 10bin bakimi yapiyorum herzaman ve suan 94binde aracim yeni bakimi geldi sizce yaptirmalimiyim yoksa bekleyip 100binde buyuk bakimi mi yaptirayim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de birsey sorabilirmiyim normalde ben 10bin bakimi yapiyorum herzaman ve suan 94binde aracim yeni bakimi geldi sizce yaptirmalimiyim yoksa bekleyip 100binde buyuk bakimi mi yaptirayim?

Araca şsnzımana yazık günah ağır bakımı yaptırın 4 sene kafanız rahat binin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu yaptiricam zaten ama suan 94 bini yaptirip 6bin km sonra 100bin i mi yaptirayim yoksa 94u yaptirmadan bekleyip 100binmi yaptirayim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımı geldiyse yaptırın ağır bakımı, zaten şanzıman yağını değiştirme süresini baya geçirmişsiniz. Allah bilir hidroliklere de dokunulmamıştır. 

96binde aracı aldığım gibi yaptırdım ağır bakımı ben de, üstte konumun linkini verdim, orada çıkan fren ve direksiyon hidroliğini görebilirsiniz. Şanzıman yağı zaten kapkaraydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

60000 de yapilmisti bnm agir bakim zaten 100 bin bakimi gelicek simdi

O zaman bütçeniz müsait değilse ağır bakımı erteleyebilirsiniz, müsaitse de hazır vakit gelmişken 95 binde ağır bakımı yaptırırsınız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...