Jump to content

Siyah Tavan Kaplaması

shadowromeo
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Son günlerde moda oldu özellikle beyaz araçlarda hoş duruyor. Nasıl bir maddeyle kaplanıyor bildiğimiz cam filmiyle mi acaba. Benim gri mazda 3 e taktırsam nasıl olur ve boyaya zararı var mıdır? Taktıranlar foto paylaşabilir misiniz. 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak maddesini bilmiyorum ama iyi bir yere yaptırıldığında boyaya hiç bir zararı yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğimiz cam filmiyle kaplanıyordu. Benimde ne zamandır ilgimi çeken bir durum. Bir türlü fırsat olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siyah oto kaplama malzemesi.Farklı renkleride var.Uygulama cam filmi kaplamasında yapıldığı gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni kasada sıkıntı yok da eski kasada anten sorun olabilir. bir de neyle yapıştırılıyor boyaya zarar verirse satarken alıcıya anlatamayız  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaplanan cam filmi değil. Bu iş için üretilmiş folyo. Çeşitli fiyat ve kalitede mevcut. Yunus'un araba için sorduğumuzda 200 tl istemişti bir yer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç folyosu denen bi malzeme... ısıtılınca kolayca şekil alabildiği için aracın kaportanın şekli kolayca verilebiliyor. iyi malzeme kullanılı ve altında nem bırakılmazsa zararından çok faydası var denebilir. sökerken leke bırakmıyor, boyayı kaldırmıyor. ama sonradan boyanıp da 1mm macun varsa aracınızda sökerken ne olacağını söylemek zor... özellikle karbon görünümlü olanları çok hoş duruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

konuyu hortlatmış olucam ama bizim arabada da var ve artık sötürmek istiyorum. yaz mevsimi bitmeden. bilindiği gibi sıcak hava da filmler çok rahat sökülüyor. Acaba forum da kaplatıp sonradan söktüren birisi var mı bana yardım edicek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yusuf diye bir arkadaşımız var, benim bildiğim o söktürdü tavan kaplamasını, epeydir online olmuyor, müsait değil herhalde. Kullanıcı ismi "yed" isterseniz, özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer kaliteli ise yapışkan dokuda beraber sökülüp gelir yoo kaplama yaptırdığının malzeme kalitesiz ise aradaki yapışkan arabanın üzerinde kalır ve temizlenmesi çok sıkıntılıdır , kimyasal kullanmak gerekebilir, yazdığım gibi sizde rahatlıkla sökebilirsiniz, ama dikkatlice büyük parçalar halinde kaldırın,  daha az kalıntı bırakır, en iyisimi kaplattığınız yere gidin iki dakkada söksünler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer kaliteli ise yapışkan dokuda beraber sökülüp gelir yoo kaplama yaptırdığının malzeme kalitesiz ise aradaki yapışkan arabanın üzerinde kalır ve temizlenmesi çok sıkıntılıdır , kimyasal kullanmak gerekebilir, yazdığım gibi sizde rahatlıkla sökebilirsiniz, ama dikkatlice büyük parçalar halinde kaldırın,  daha az kalıntı bırakır, en iyisimi kaplattığınız yere gidin iki dakkada söksünler.

bakalım kalitemi değil mi sökerken anlaşılır o zaman ama inşallah o yapışkanları kalmaz. bakalım şu havalar soğumadan gidip çıkarttırıyım o zaman. ben hiç uğraşmıyım. ama eğer yapışkanlar kalırsa nasıl çıkartırız abi ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Simdii bi arkadasin calistigi yer varmis. Konustum biz hem kaplamayi sokeriz hem de boya koruma yapariz dedi. Marka olarakta Polytop diye bi firma sizce nasildir urun kalite vs. İnternette baktim kaliteli falan diye yazmislar ama sizonde fikrinizi merak ettim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bilgilendirme yapmak istedim. eğer böyle bi derdi olanlar için umarım yardımcı olur. olay şöyle ki. eğer tavan kaplaması varsa araçta çıkartırken sakın ama sakın ısıtıcı buhar makınası vb kullanmadan 'YAVAŞ YAVAŞ DİPLERİNDEN TUTARAK' çıkartın. ben gittim arkadasşın yanına ve hava çok sıkcaktı. kenardan hemen başladılar çıkartmaya. ve çok güzel bi şekilde ne yapışkan kalarak ne sıkıntı olarak çıkmaya başladı. ama tavanın ortalarına doğru yapışkanlar kaldı. neden derseniz sıcaklığın yüksek olduğu yerlerde yapışkan iyice yapışıp çıkmıyo. çok şükür yavaş yavaş yaparak çıkarttık.

siz siz olun soğuk hava da ve ısıtmadan yavas yavaş diplerini tutarak kaldırın. yapışkan vb. kalmıcaktır.

umarım yardımcı olur böyle sorunu olanlara.

bi daha yapar mısın derseniz hayatta yapmam büyük pişmalık sakın ama sakın tavsiye etmiyorum YED abimizle konuşmuştum baya sıkıntıları olmuş onun korkarak çıkarttırdım.

bi de bu işler bitti güzelce nano boya koruma yaptırdım bal kaymak oldu araba çok şükür :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...