Jump to content

Yeni LPG sistemi: LPi

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://www.vialle.com.tr/default.aspx

Şimdiki sıralı sistemlerden daha basit fakat daha maliyetli bir sistem. basınç doğrudan enjektörlere geliyor ve enjektörlerden doğrudan püskürüyor. LPG nin sıvı fazdan gaz fazına geçişi de etraftan ısı çekeceği için ortamı soğutuyor ve daha fazla yakıt ve hava pistona giriyor. akıllıca bir sistem FAKAT enjektörlerin mükemmel çalışması lazım ve mükemmel incelikte bir yazılım gerekiyor. şu dizel common rail enjektörlerine benzer bir enjektör kullanılmalı. bu crdi enjektörleri ucuz olsa kendimiz bile yapabiliriz böyle bir sistem enjektörlerden başka bir maliyeti yok. Burada asıl olay piston girişinde subaplardan hemen önce sıcaklığı düşürüp hava yakıt karışımını daha yoğun bir şekilde pistona göndermek. turbolu araçlara da uygulanabilir bu sistem ve hiç sıkıntı çıkarmaz. sistem güzel tasarlanıp AR-GE iyi yapılırsa mükemmel sonuçlar alınabilir. dediğim gibi tebrik etmek lazım güzel düşünce. Aklıma bi ton şey geldi okuyunca ;D

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpi de fiyat konusunda bilgisi olan varmı.diğer forumlardada takip ediyorum ama fiyat konusu hiç geçmiyor.

şöyle bir fikir geliyor aklıma.şimdi normal lpg taktırsak ortalama muayene falan 2000 tl ye maloluyor .

çoğunlukla aracı şehir içi kullandığımıza göre,lpg yerine aynı paraya 126 bis alsak  :)

daha ekonomik olmazmı acaba.

126 bis ne kadar yakıyor bilmiyorum.eğer gerçekten ekonomik yakıyorsa en azından mazda'mızıda hırpalamamış oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olur mu öyle şey :) binmeyeceğiniz aracı niye alıyorsunuz? Zaten olay hem mazdaya binip hem de az yakması değil mi?

Sayın @burak kusura bakmayın yeni bilinen bir şey sanmışım. o yüzden arama ihtiyacı hissetmedim konuyu birleştirebilirsiniz.

Uyarı için teşekkürler

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...