Jump to content

Lpg li RX 8...

Umut ERUL
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar öncelikle biraz araştırdım. rx 8 e lpg montajı mümkünmüş videoda zaten görülüyor. adamın açıklamasına göre 8 silindirli bir kit kullanmış. Bu dönüşümü türkiyede yapabilen bir servis varmıdır? yada denemeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuçta wankel de atmosferik bir motor ve gayet takılabilir fakat Türkiye'de takan varsa bile taktırma derim. daha pistonlu motorlara doğru düzgün takamıyorlar maalsef :kafa:

pistonlu motorda LPG nin en büyük handikapı backfire ve yüksek yanma sıcaklığıdır. ateş geri tepince manifoldu patlatır ve önüne ne gelirse patlatır.(manifold borusu, filtre tası, hava akışmetresi vs vs.) Wankel de backfire motorun yapısından dolayı imkansızdır. aslında modifiye bir soğutma sistemi ile rx8 LPG ye pistonlu motorlardan daha uyumlu bile olabilir teorik olarak. ama dediğim gibi pratiğe Türkiye de dökmenin macera aramanın alemi yok :)

iyi forumlar...

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

aşağıdaki linkde aracına LPG uygulaması yapan yabancı bi arkadaşın videosu var...35bin mil yapmış sorunsuz..1 tl yerine 0.50 krş yakan bi rx8 kulağa çok hoş geliyo  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun çıkatmaması normal çünkü RX8 de vankel motor var vede zarar verebileceği bir aksam yok, performansta sorun olmuyosa kullanılabilir niye olmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
Bu dönüşümü türkiyede yapabilen bir servis varmıdır? yada denemeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar...

http://www.mazdaclubtr.com/30288/turkiyede-bir-ilk-rx-8-lpg-montaji/

http://www.mazdaclubtr.com/28585/mazda-rx-8-renesis-rotary-walker-lpg-donusumu-lpg-montaj-resimleri-ve-videosu/msg470808/#msg470808

Hortingen Strasse !!

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...
2.04.2013 at 13:08, Gökhan :

Tansuyu mu gördüm ben?

2013 te mazdam yok diyodum ben de :) 

bunu yapan başka kişiler de var. Afr grup yönetici paylaşmış. Orada gördüm. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...