Jump to content

Mazda3 Ön Konsolda Çatlama

tuğrul gündoğan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynısı benim 2004 dynamicte de olmuştu. Siyah silikon enjekte edip, kuruyunca şişip hafif dışarı taşan kısmınıda çok dikkatli ve özenli bir şekilde zeminle aynı seviyeye getirince güzel olmuştu. Çok dikkatli bakmayınca belli olmaz bir hal almıştı. Sizede tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda çıktı bu çatlak  >:( Hafta sonu küçük bir girişim yapmayı planlıyorum. Karbon folyo tarzı bi şeyle fazla göze batmadan.  :-[ Yapınca fotoğraflarını paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ayni durumu bende yasiyorum. Konsolun tam ortasinda cama yanin kisminda kucuk dikey catlak var. Demekki knik bir sorun. Bildigim bir kronik sorun daha var o da 2004-2006 arasi modellerde kapi citalarinin siyah kaplamali kisminda gorunen boya kabarmasi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

kendi aracımdan bir örnek,bu parça tek olarak satılmıyor diye biliyorum.Parça katalog resminide ekledim

Görmesem benim arabanın fotografı mı diyecektim. Ayrı olan basit dandik, belki 5tl maliyeti bile olmayan parça ne kriz açtı. bir çözümü olmalı. Mazda artık Türkiyeye daha da önem vermeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben başımdan geçenleri kısaca anlatayım.

mazdaTR ile bi kaç mail yazışmasının ardından

yetkili servis raporu göndermeniz lazım dediler.

eyvallah dedim, kalktım ismi lazım olmayan bir yetkili servise gittim.

daha kapıdan girer girmez suratı sirke satan vatandaşlar gayet ilgisizce iki tane kağıt doldurdular.

avrupadan cevap bekleyeceğiz şimdi, dediler.

2 gün sonra arayıp, "olumsuz" yanıtı verdiler.

peki kendim yaptırsam kaç para tutar dedim 4000TL dediler  :)

ve işin aksi bendeki çatlak sayısı 2ye çıktı şu an : )

geçen haftalardaki kar yağışındaki soğukta nasıl olduysa ilk çatlağın hemen sağ tarafında ortaya doğru

yeni bir bir çatlak oluşmuş.

nasıl düzeltecez bilmiyorum.

kaskoya verip yaptırsam olur mu dedim.

kasko bunu yapamaz sadece onarır dediler.

çözebilen, yanıt bulabilen varsa çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Torpidoda oluşan çatlaklar ve kırılmalar çok can sıkıcı bir durum.Görselliği bozulduğu an kafaya takarım.Uzunca bir süre diğer aracımda oluşan bu duruma çare aradım.Orjinali aşırı pahalı.Çıkma olursa yine pahalı.Tamiri estetik değil ve hemen göze çarpıyor.Sonra birgün arkadaşımın yönlendirmesiyle Konya da Ali Ustaya gittim.Arkadaşlar iddia ediyorum.Her ne çatlak veya kırık varsa orjinal,ilk gün gibi yapmazsa bende birşey bilmiyorum.Kesinlikle kaplama malzeme kullanmiyor.Arzu eden facebook da "Göğüs airbag çatlak Tamiri" diye aratabilir veya direkt sitesinden http://www.karabayotoestetik.com/ tüm uygulama ve tamirlerini görebilir.Yakın veya uzak isteyen hem gezeyim hem işimi göreyim mantığıyla gidebilir veya kargo ile gönderebilir.Bence başka bir yerle konuşmadan fiyat alıp karşılaştırın. http://www.mazdaclubtr.com/forums/topic/25708-ilk-mazdam-626/ başlığımdaki araba resimlerinde torpido ve ön konsol durumum mevcut.Tüm torpido ve konsol için 400 lira istedi benden.Yanına gittiğimde pazarlığımı yapacağım elbette.Yani bence bir arayıp konuşmanızda fayda var.facebook sayfasında telefon numarası mevcut.Kibar ve ilgili biri.Belirttiğim gibi kendisiyle konuşup bir bilgi edinmenizde fayda var bana göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Fotoğraftaki göğüs çatlağı için 200 lira istediler ve 3 saatlik bir sürede tamamlayacaklarını söylediler.

Otomobilin göğsünü sökmeye de gerek yokmuş. Plastik kaynak göğüs tamiri diye Google da arattığınızda İzmirde de birkaç firma çıkıyor.

post-8609-141695295854_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.08.2016 at 17:25, Mümin :

Fotoğraftaki göğüs çatlağı için 200 lira istediler ve 3 saatlik bir sürede tamamlayacaklarını söylediler.

Otomobilin göğsünü sökmeye de gerek yokmuş. Plastik kaynak göğüs tamiri diye Google da arattığınızda İzmirde de birkaç firma çıkıyor.

post-8609-141695295854_thumb.jpg

200 lira isteyen neresi acaba ve konsolu sökmeden nasıl yapacakmış,benim aracımda geçen hafta resimdeki yerlerden çatladı moral bozucu bir durum,yaptırırsanız bilgilendirip resim atarmısınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8/27/2016 at 13:49, constantine41 :

200 lira isteyen neresi acaba ve konsolu sökmeden nasıl yapacakmış,benim aracımda geçen hafta resimdeki yerlerden çatladı moral bozucu bir durum,yaptırırsanız bilgilendirip resim atarmısınız?

henüz yaptırmadım, yolumun konya'ya düşmesi lazım önce . 2 saatlik zamana da ihtiyacım olacak. karabay Oto diye bir yer var Konya da orası yapıyormuş. 

Maraşta birkaç döşemeci ile görüştüm, onlara Karabay Oto dan bahsettim, daha önce bizde duymuştuk öyle bir yer olduğunu dediler. 

Yaptırma şansım olursa burdan paylaşırım elbette.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.08.2016 at 08:40, Mümin :

henüz yaptırmadım, yolumun konya'ya düşmesi lazım önce . 2 saatlik zamana da ihtiyacım olacak. karabay Oto diye bir yer var Konya da orası yapıyormuş. 

Maraşta birkaç döşemeci ile görüştüm, onlara Karabay Oto dan bahsettim, daha önce bizde duymuştuk öyle bir yer olduğunu dediler. 

Yaptırma şansım olursa burdan paylaşırım elbette.

Ben izmitte yaşıyorum konyalıyım seneye iznimde gittiğimde bende uğrarım sökmeden yapıyorlarsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
27.08.2016 at 19:35, vettar86 :

Hocam maalesef foto bu.

IMG_20160827_193032.jpg

27.08.2016 at 19:35, vettar86 :

Hocam maalesef foto bu.

IMG_20160827_193032.jpg

aynı sorun bende de var çözümü bulan var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, musa-kağan :

aynı sorun bende de var çözümü bulan var mı

Yabancı sitelerde bazı Mazda 3leri bu konu yüzünden geri çağrılıp ücretsiz değişim yaptıklarını okudum. Ama bizim ülkemizde böyle birşey olacağını sanmıyorum. Yetkili servise danışmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• msuleme
      Yazan: msuleme
      Merhaba arkadaşlar, 
      Dün fark ettim, torpido kapağını açınca kapağı el ile desteklemezsem yere düşer gibi son hızla gibi açılıyor. İncelemeye çalıştım normalde fren mi var, kayış üstünde mi hareket ediyor anlayamadım. Çözüm için önerisi olan var mı? 
      Teşekkürler 
    • Dennis1250
      Yazan: Dennis1250
      Herkese merhabalar .
      Mazda 3 2005 sedan model arabamiza uzaktan calistirma (start stop button) sistemi baglayacagiz .destege ihtiyacim var .mazda 3 2005 kontak calistirma kablolarinin hangisinin 
      Kontak 1 ,kontak 2 ,acc vs oldugunu nasil anlayacagiz ?orjinal renk acilimlari warmidir ?
      Simdiden cook tesekkurler
    • muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracimin teyp ustunde bulunan ekran zaman cogu zaman calismiyor. Bazen kontagi on konumuna getirdigimde aciliyor fakat marsa bastigimda geri gidiyor ekranda isik yaniyor. Klima calisiyor fakat muzik calmiyor. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
    • mst1934
      Yazan: mst1934
      Merhaba
      2004 Mazda 3 sedan aracımın sağ arka kapı cam açma düğmesi arızalandı. İnternette ve AliExpress gibi sitelerde bulamadım. Onarımı yapılıyor mu ? Daha önceden bu sorunu yaşayıp çözüm bulan varsa yardımını rica ederim. İsmim mesut yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• muhammet_cubuk
      Yazan: muhammet_cubuk
      Selamun aleykum. Aracim 1. Nesil mazda 3. Araci kumandadan kilitledigimde pesimden kapilar geri aciliyor. Ancak kumanda sinyal mesafesinden cikinca otomatik kilitleniyor ama biri kapiyi acip kapamazsa tabi. Aracin yanina yaklastigimda tekrar aciliyor surekli acma sinyali gonderiyor. Yedek kumanda ise sinyal gondermesine ragmen hic calistirmiyor. Kodlamayi denedim fakat arac moda da girmiyor. Kumanda pilini cikartip kapilari anahtarla kilitledigimde acilma olmuyor.  Sorun ne olabilir. Cozumu nedir saygilar

• Yeni Oluştur...