Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 aylık mazda3 dizel 2012( makyajsız kasa )'de rölanti de çalışırken bazı zamanlarda ısındıktan sonra genellikle ritmik olarak rölantide guvv  guvv  guvv  diye ses geliyor.bunun için erzurumdan aracı aldığım sedat beye sorunumu ilettiğimde kendi kullandığı dizel araçtan da benzer sesin geldiğini söyledi kendisi.aynı sesi duyanlar varsa normal olup olmadığını öğrenebilirsem kafamı bozan bu durumdan kurtulacağım :krrsz:.teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim bende de aynı araç var. kullanıyorum... ses de var ama dizel araç ses olmamasını beklemediğim ve her markanın dizellerine de kulak vererek aynısı değilse bile benzer "gırıltı veya hırıltı" tarzı ses duyduğum için takmadım ve kullanıyorum. sorun yok, koy mazotu gez :) boşver :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir diğer husus araca her binen benzinli mi , ne kadar yakıyor gibi soru soruyor :) aslında fazla hassas olmamak gerek :) senin dediğin sesin etkisinden ben kurtuldum, 20 bin oldu bakıma gireceğim sorunsuz devam ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk aldığımda rölantide iken belirli aralıklarla şık şık şeklinde bir ses vardı.servis triger den dedi triger değişti ses gitti.şimdi bugün fark ettiğim ses ise çalıştıktan sonra stop edip tekrar çalıştırınca kontak on modunda iken çok ince bir ses var onu anlamadım.bahsettiğiniz ses çok ince bir ses ise o ses bendede var :) çalışırken motor sesinden zor anlaşılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok hocam öyle değil işte hem araba içinde hem de araba dışında bariz şekilde ritmik duyulan bi ses bu gurk gurk gurk diye.ben triger kayışı zincir ya bizim arabalarda acaba ekleme yerine geelince duyulan normal bi ses olabilir mi diye kendimi avutmadım da değil :tey:salladım yani :)ne biliim işte hem triger kayışı 200000 km de değişio bizim arabaların niye arıza yapsın ki.arada benzinli mi alsaydım da diorum hani.zaten 570 km de ama şehir içi tabi dur klk çok,9 lt dio anlamadım hocam.ama erzurum erzincan arasını 4.4 gördüm ilk alınca.konudan saptım ama ne biliim döktüm içimi işte:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trigerin kasnaklarının bağlandığı dişlisinde parça hafif sıyrılmış ondan ses yapıyormuş.bizim arabaların kayışı 200binden önce değişir zannımca 200bin km olan benzinli zincirli modeller.yakıt düşecektir emin olun.kullanım tarzıda önemli ben genellikle 2bin 2bin2 yüz devirleri arası kullanıyorum.fakat benim araç 109 hp olan versiyon ve abim kullanıyor şuan ortalamasına baktım 6.4 gösteriyordu.

o bahsettiğiniz ses benim araçta yok içerden ona benzer ses duymadım heralde 115 hplerde var o ses

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam ben de anlamadım ya.şimdi erzincan da görev yapıorum da yakında konya ya gidicem orda vardır servisi sorarım artık.burda yok çünkü taa erzurumda.bi de bi arkadaş daha bahsetmişti forumda ya bu konudan ama unuttum nerde okuduğumu.japonyaya mail atmışlar bunun için çok kafaya takılmaması gereken bişi die cvp gelmiş.hocam bu ne demek ya:) :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam ben de anlamadım ya.şimdi erzincan da görev yapıorum da yakında konya ya gidicem orda vardır servisi sorarım artık.burda yok çünkü taa erzurumda.bi de bi arkadaş daha bahsetmişti forumda ya bu konudan ama unuttum nerde okuduğumu.japonyaya mail atmışlar bunun için çok kafaya takılmaması gereken bişi die cvp gelmiş.hocam bu ne demek ya:) :P

Malesef burası bir forum olunca insanların ağzı torba değilki büzesin kendi başına böyle bir durum gelipte bu şekilde cevaplar gelse forumda kendisi ne düşünür acaba. Yani laf söylemiş balkabağı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 115 Hp'liklerden, ama bu güne kadar açıkcası çok fazla dikkat etmedim rolantide çalışırken. 2 Ay öncesine kadar Honda kullanıcısıydım, Honda da rolantide çalışırken bile aracın çalıştığını unutup kaç defa kontak anahtarını çevirdiğim olmuştur. Şimdi Dizele geçince,haliyle sabit zaten bir gürültüsü olduğu için, çok fazla önem vermemiştim bu güne kadar rolanti sesine. Ama bu günden sonra bende bir süre takip edip olumlu yada olumsuz paylaşırım bilgileri. İyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilginiz için teşekkür ederim.ama benim dediğim farkedilmicek bişi değil hocam muhtemelen sizde olmuyodur.yine de bi dikkatlice dinledikten sonra bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba.benim aracım da 115 hp lik.bende de rölantide arada bir farklı sesler duyuyorum.sanki motorun devri çok az da olsa değişiyor gibi sesler.16500 oldu araç bir sorun yaşamadım hiç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de var dizel... ama guv guv guv diye bir ses nasıl oluyor anlamadım... yani alın sesi kayda dinleyip birşey söyleyelim. ayrıca bana sorarsanız benim dikkatimi çeken anormal bir ses yok benim araçta...

ayrıca hiçbir bayi japonya ya mail atamaz, avrupaya da atamaz,sadece istanbul a atabilir...

istanbul dahi olur böyle şeyler kafaya takmayın diye kahvehane cevabı vermez, oldu ki mazda markası hertürlü problem teşkil edebilecek şeyin araştırmasını ve açıklığa kavuşmasını sağlamadan konuyu kapatmaz...

bilginiz olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamam okkko bey en yakın zamanda kaydı yapacam.bir de şu var benim mazda 9.2 yakıo şimdi.tamam erzincan' da dur kalk  bol hız ort 21 km idi en son,hava soğuk ama -10 u geçmio gündüzleri -1 2 civarında,fakat bu kadar çok  yakması normal mi hocam ya.yani dizel bi araba ne şartta olursa olsun benzinliden fazla yakabilir mi.ben 1.2 tsi jetta alacaktım, alanlarla konuştm hiçbiri s.içi 35 kuruşu aştığını söylemedi.şuan 660 km de aracım bu arada.teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...