Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ilhan bey aynı gaz pedal seviyesindeyken turbo nun verdiği ataklığı hangi devirde hissediyorsunuz.ben p.ofisinden benzin aldığımda 1.5 devirde hissediyordum araç atağa geçiodu ama en son bp den aldım ultimate dizelden artık ataklık hissetmiyorum acaba aracın turbosuna mı zarar verdim :(ya heralde yeni sürücüler için dizel araba ilk olarak iyi bi tercih değil. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde bu araç ilk dizel deneyimim. Daha önce Megane II ve Honda kullandım. İlk defa dizel araç sahibi oldum. Ama çok dizel araba kullandım çalıştığım şirketteki kiralanan yada satın alınan araçların tamamı dizel araçlardı. Buradaki araçlardan birazcık da olsa deneyim ve tecrübe kazandım. Bende sizin gibi dizel araç nasıl kullanılır nelere dikkat edilir araştırıp sorduğumda ki ortak yanıtlar şunlar diyebilirim. Devirsiz kullanmayın minimum 2 bin devirin altına düşmeyin vites geçişlerinde. Özellikle kışın soğuk havalarda aracı 3-5 dakika rolantide çalıştırın denildi (bunu çoğumuz yapmıyoruz yada yapamıyoruz). Ve en önemlisi dedikleri diyelim yoldan geldik aracı park edeceğiz hemen kontağı kapatmayın diyorlar. Sebebi de Turbonun devreden çıkması için birazcık zaman gerekli diyorlar. Aracınız park halinde rolantide çalışırken o sıra siz çantanızı cep telefonunuzu ne bileyim montunuz vs. varsa onu giyin tam takır toparlandıktan sonra kontağı kapatın denildi bana. Açıkcası ben aman aman teknik konulardan anlayan birisi değilim. Ama bu nasihatları da Bmw de çalışan Eniştemden de teyit aldım. Yakıt olarak 2004 yılından bu yana bütün araçlarıma Şhell'den ve herşeyden önemlisi sürekli aynı İstasyondan alıyorum. Bu güne kadar çok şükür yakıttan kaynaklıda bir sıkıntı yaşamadım.1,5 devirde atağı hissediyorsunuz. Dizel araç ilk defa araç sahibi olacaklar için iyi bir deneyim olmaz katılıyorum size. Birde çok fazla km yapmayacak kişiler içinde gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sizin oralar dahada soğuktur sabahları ilk çalıştırmadan sonra birazcık beklemeye özen göstermenizi tavsiye ederim. (her ne kadar ben yapmayı çoğu zaman unutsamda :) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

aracınız rodaj sürecinde, bu nedenle fazla gaz vermeyin, ideal 2000-2500 de tutun, rodaj süresinde aşırı zorlama, soğukken fazla gaz verme, 5 dk dan fazla rölantide çalıştırma,  yine ilhan beyin  dediği gibi arac durur durmaz hemen motorun kapatılması çok yüksek sıcaklıktaki turbonun yağlanmasının durmasına ve aşırı sıcak halde kalmasına , dolayısıyla zarar görmesine neden olur. turbo dizel motorlar özellikle rodaj sürecinde küçük çocuk gibidir, hassastır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de 2012 touring makyajsız kasa 115 hp dizel var yani sizin aracın aynısı.Bahsettiğiniz sesin aynısını bende duyuyorum rolantide çalışırken normal olmamalı diye düşünüyorum ama demek ki genelinde var.Birde benim 2.vitese geçtiğinde araçta silkeleme sorunum var sizde de buna benzer bir şikayet var mı?Yani araç gaz yemiyor gibi zıplıyor.Kafam buna takılmış durumda.

http://www.mazdaclubtr.com/27355/dizel-mazda3-de-2-viteste-silkeleme-sorunu/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sesi ben de duymaya başladım. Kayıttaki sesin aynısı. Beni rahatsız etmedi zira çok dikkatli dinleyince duyuyorsun. 115 dizellerin huyu olsa gerek. Daha önce burada bir arkadaşın dediği gibi bir bülten olursa burada paylaşılır.

Bugün öğlen bir arkadaşımın 1.3 motorlu Yeni Opel Astra dizeliyle bir yere gittik. Arabadan gelen ses, bizim guv guv'u 4'le çarp üstüne 10 ekle, böyle bir ses. Ben şahsen Astra'yı o sesle kullanamazdım. Arkadaş arabayı opel servisine götürdüğünde sesin normal olduğu ve bu motorlarda duyulduğu söylenmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam benim ilk arabam olduğu için,çok değişik arabalara binip kullanmadığım için çok dikkat ediyorum heralde her şeye.bir de o silkeleme sorunu bizim motorların karakterinden olsa gerek.ben araba çok yavaşladığı zaman bire atıyorum vitesi artık.gerçi babam hep derdi hareket halinde aracı tekrardan bire takmak pek iyi değil ama napıyım,bazen biraz zor da geçse bire atıyorum ya da biraz gaz verip 2 ye atıyorum.nissan quasqai e bindim araba çok yavaş da olsa tak iki ye hiç titreme yapmıyor.mazda dizel kullanmak biraz alışkanlık gerektiriyor.bir de benim rölantideki titremelerim devam ediyor bazen :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi işte sağlık bakanlığından gelecek yazıyı bekliyorum ben de sıkıldım artık zaten beklemekten.ama ankaraya uğramam mümkün olmayabilir çünkü konya da bir sürü işim var.işim bitince gelebiliirim ancak.siz sordunuz mu bu motordan gelen ritmik sesi ne dediler?bu arada nissan dizeldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem ayrıca ne o ünlemler falan,mazda 3 üm dahil sorunlarım olduğuna inanmayıp mazda yı kötüleyen bir vw ci olduğumu mu düşünüyosun. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hem ayrıca ne o ünlemler falan,mazda 3 üm dahil sorunlarım olduğuna inanmayıp mazda yı kötüleyen bir vw ci olduğumu mu düşünüyosun. ???

Bunu 2. kez dile getiriyorsun , ben şüphelenmeye başladım artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değilim ya Allah Allah.ama şu var marka fanatiği de değilim.

Bir önceki mesajımın sonundaki gülücüğü pas geçme :D

Ben de fanatik değilim. Zaten arabam bile yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mümkün olduğu kadar dil bilgisi kurallarına uygun yazmaya çalışıyorum.

"!?" ,  doğrudan soru cümleleri gibi yazılmayan , kısaltılıp düz cümle kurularak yorum ve cevap beklenen ifadelerin sonuna, "öyle düşünüyordum hala olmadı mı" gibi anlamı da katmak için, biraz da şaşkınlık yaratmak amacıyla sıkça kullanılır.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk defa duydum böyle dil bilgisi kuralını.belki forumlarda sıkça kullanılıyodur onu bilemem.neyse yanlış anlaşılma oldu sanırım kusra bakmayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Malesef burası bir forum olunca insanların ağzı torba değilki büzesin kendi başına böyle bir durum gelipte bu şekilde cevaplar gelse forumda kendisi ne düşünür acaba. Yani laf söylemiş balkabağı..

Arkadasim sen konuyu iyi kavrayamamissin heralde o cevabi arkadasa ben verdim cunku benim arabamda olan bir sorun oldugu icin paylastim serviste ki usta bana japonyadan mail geldigini soyledi bi tarafimdan uydurmadim bence o konuyu iyi oku oyle cevabini ver konusmus olmak icin konusmaya gerek yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Sayın mazda sahipleri,arabamın sabahları(ilk çalıştırdığımda) shell gtl dizel almama rağmen sarsıntılı ve sanki metal parçaları birbirine sürtüyormuş gibi çalışması normal mi?Sonrasında kalmıyor fakat aklıma takılıyor hep.Servise gitmem gerekir mi diyeceğim ama biliyorum ki servise kadar gittiğimde bu sorunlar ortadan kalkacağı için pek bir fayda sağlamayacak.Teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de sıkıntı oluşturan bir şey yok gibi. Ancak; çok sizi rahatsız ediyorsa, kafanıza takılıyorsa, bir akşam serviste aracı bırakırsınız, ertesi sabah çalıştırıp kontrol ederler...

Ama dizel motorlarda bu durum gayet normaldir. Size de servis aynı şeyleri söyleyecektir mutlaka, çünki ısınınca ses yok diyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...