Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dizel aracın zaten kendisi ses bu seslere alışmak lazım.

Öyle deme hocam. Araçtan gelen ses gerçekten ürkütücü. Ben mi paranoya yapıyorum diye epey insana dinlettirdim, kimse anlayamadı ne olduğunu. Yoksa dizel sesli zaten, benim dediğim ses dizelin normal sesini bastırarak duyulabilen bir ses.

Yetkili servisin çözümünü okudum buarada. Ben çok anlamadığım için yardımcı olabilir misiniz? Bu ses yüzünden garanti kapsamında trigger seti değişti yakın zamanda. Bahsedilen işlem trigger seti değişimi ile ilgili mi değil mi? Yani bambaşka bir parça mı yoksa trigger setinin içinde olan parçalar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle deme hocam. Araçtan gelen ses gerçekten ürkütücü. Ben mi paranoya yapıyorum diye epey insana dinlettirdim, kimse anlayamadı ne olduğunu. Yoksa dizel sesli zaten, benim dediğim ses dizelin normal sesini bastırarak duyulabilen bir ses.

Yetkili servisin çözümünü okudum buarada. Ben çok anlamadığım için yardımcı olabilir misiniz? Bu ses yüzünden garanti kapsamında trigger seti değişti yakın zamanda. Bahsedilen işlem trigger seti değişimi ile ilgili mi değil mi? Yani bambaşka bir parça mı yoksa trigger setinin içinde olan parçalar mı?

hocam triger seti degistikten sonra seste bir azalma oldu mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Parcalar bugun geldi garantiden degisim yapildi , sesten eser kalmadi cok sukur,

Yalniz Serviste Mazda'nin basteknisyeni Ersin usta var sagolsun cok ilgili ve bilgili bir arkadas , bizzat kendisi ilgilendi degisimi yapti ,

Ustanin dikkatini ceken nokta , kendisi daha oncede bu sesten dolayi degisim yaptigini fakat sesin tam olarak gitmedigini soylemisti

Yalniz bu sefer gonderilen parcalarin bir oncekinden farkli oldugunu , gonderilen kayisin eskisinden kalin oldugunu soyledi

Sonuc olarak ses kesildir , sorun da dedigim gibi bilyadanmis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman diyebiliriz ki "rölantideki uğultu sesi triger setinin değişmesi ile kayboluyor.trigeri değiştiği halde bu sesin kesilmediği araçlara ise halen hatalı triger setleri takılmıştır veya takılmaktadır." sanırım bu analiz doğru...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak simdi bende 2012 model sifir imp mazda 3 dizel aldim teslim almadim daha teslim alirken bir bakayim korktum şimdi bak

HTC Butterfly cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence aracınızı götürmeden en az 1 saat çalıştırın.yakınlarda değişik hızlarda birkaç tur atın.müzik açmayın asla.iyice dinleyin aracı.yeni araç almış olmanın verdiği heyecanı bir yere bırakın.onu sonra yaşarsınız.neyi beğenmediyseniz sorun iyice.bu arada aracınız hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.bir mazdacı daha oldu.piyasadaki mazdaların artması sevindirici...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence aracınızı götürmeden en az 1 saat çalıştırın.yakınlarda değişik hızlarda birkaç tur atın.müzik açmayın asla.iyice dinleyin aracı.yeni araç almış olmanın verdiği heyecanı bir yere bırakın.onu sonra yaşarsınız.neyi beğenmediyseniz sorun iyice.bu arada aracınız hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.bir mazdacı daha oldu.piyasadaki mazdaların artması sevindirici...

Dediklerinizi dikkate alacagim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sn Fth, siz bu sesten servise gidip bahsettiğinizde; "bu ses normal, bir sıkıntı yok diyip ayak direyip hikaye mi anlattılar yoksa evet aracınızdaki bu ses normal değil ve bu ses trigerden geliyor değişmesi gerekir mi" dediler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet ben gosterince tamam garantiye sunariz dediler ve siparisi verdiler ama soyledikleri daha oncede birkac aracta degisim yapmislar ve ses tamamen kesilmemis yani garanti vermiyorlar kesilecegine

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet ben gosterince tamam garantiye sunariz dediler ve siparisi verdiler ama soyledikleri daha oncede birkac aracta degisim yapmislar ve ses tamamen kesilmemis yani garanti vermiyorlar kesilecegine

Hocam bu konuda yasal hakkinizi kullanin bir arkadasim toyota aracindaki mmt sanziman problemi ve servisin bunu hicbirsekilde gidermemesi nedeniyle mahmakemeye verdi ve kazandi 3 yasundaki aracini teslim etti ve yasal faizi ile birlikte sifir arac parasi aldi bilginize

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bu konuda yasal hakkinizi kullanin bir arkadasim toyota aracindaki mmt sanziman problemi ve servisin bunu hicbirsekilde gidermemesi nedeniyle mahmakemeye verdi ve kazandi 3 yasundaki aracini teslim etti ve yasal faizi ile birlikte sifir arac parasi aldi bilginize

Bu sürecin nasıl işlediğini öğrenip yazarsan bizler de bilgilenmiş oluruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sürecin nasıl işlediğini öğrenip yazarsan bizler de bilgilenmiş oluruz...

Veli abi surec su sekilde arkadas defalarca servise gidiyor ve problem hep ayni mmt sorunu tabi 3-4-5 defa derken servis raporlari ile birlikte bir avukat araciligi ile toyotayi mahkemeye veriyor ve kazandi 3.yasindaki arabayi aldilar ve yasal faizi ile birlikte sifir arac parasi aldi hatta 1.5 sifir araba parasi aldi diyebilirim kendisi ile gorustum bendede mmt autis vardi kilit noktanin servis raporunda mutlaka mmt sorunu yazmasi gerektigini soylemisti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi toyota mahkemeyi kaybedecegini anlayinca arkadasi arayip sifir yeni arac tavsiye etmisler bosuna ugrasmayin kazanamazsiniz falan demisler arkadasda mahkemede gorusuruz sizden sifir araba parasi aliyimda gorun demis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 aracımın dizel aracın Ford focusta nasıl arızalar varsa o arızaları bilmeyen servislerle muhattapsinisiz mazda dizel arac alırken dikkat edin bu forumda fanboylar dizel arac kullanmadan yorum yapanlar cok fazla dikkat edin.benim aracımda ses triger seti değiştiği halde halen devam ediyor ses ve garanti suan yok.tavsiyem mazda almayın bu ülkede.. Mazda tr  sahip çıkmıyor araca.mazda sorunsuz falan degil bu ülkede 2 kere yılda sorunlu servise giriyor haberiniz olsun 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 aracımın dizel aracın Ford focusta nasıl arızalar varsa o arızaları bilmeyen servislerle muhattapsinisiz mazda dizel arac alırken dikkat edin bu forumda fanboylar dizel arac kullanmadan yorum yapanlar cok fazla dikkat edin.benim aracımda ses triger seti değiştiği halde halen devam ediyor ses ve garanti suan yok.tavsiyem mazda almayın bu ülkede.. Mazda tr  sahip çıkmıyor araca.mazda sorunsuz falan degil bu ülkede 2 kere yılda sorunlu servise giriyor haberiniz olsun 

Allah allah abi bu olay sadece dizel mazda 3 icin mi var benzinlide boyle bir problem yok gibi valla benimde kafam karisti ama hala 43.500 liraya mazda 3 imp donaniminda sifir aracta yok ya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi toyota mahkemeyi kaybedecegini anlayinca arkadasi arayip sifir yeni arac tavsiye etmisler bosuna ugrasmayin kazanamazsiniz falan demisler arkadasda mahkemede gorusuruz sizden sifir araba parasi aliyimda gorun demis.

Demiş'lerle, Yapmış'larla kurulan cümleler bende şehir efsanesi düşüncesi oluşturmakta... Süreç dediğim şey şu; servis arızayı gideremediğini veya sorunun kronik olduğunu tespit ettikten sonra mahkemeye verildiğinde Toyota'nın eli armut toplamamıştır heralde... Mahkeme aşamasında bu arızanın giderilemeyeceğine kim karar veriyor ?? Hukuk ihtisası yapmış bir hakim ve heyeti mi? Yoksa bağımsız bir başka heyet mi? (bilirkişi-teknik bir kurul vs.)

Kazanılan bir dava varsa ve parasını/aracını aldıysa bu yazıldığı kadar kolay olmamıştır, mahkeme süreci nasıl işliyor ve dava hangi aşamalardan sonra kazanıldı... Ya da mahkeme aşamasında Toyota pes edip arkadaşın ile uzlaştı ve parayı öyle mi ödedi.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda dizel kullanmadım ancak, mazda'nın dizel motorunun olduğu araçları kullandım ve yorum yaparken de, sizin itibar etmemek için elinizden geldiğince çaba gösterdiğiniz yetkili bir servisin teşhisine istinaden buradan yazdım...

Objektif olarak yorum yapmaya çalışmıştım ama başaramamışım demekki... Bundan sonra Mazda dizel sorunlarına daha özenli (!) yorum yaparım.

Sağlıcakla, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...