Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Allah allah abi bu olay sadece dizel mazda 3 icin mi var benzinlide boyle bir problem yok gibi valla benimde kafam karisti ama hala 43.500 liraya mazda 3 imp donaniminda sifir aracta yok ya

HTC Butterfly cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

73 binde benzinli mazda 3 aldım 2.el sadece baskı balata değişti onun üzerine 12 bin kullandım hic bir problem yasamadım.psa motor bence facia

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda dizel kullanmadım ancak, mazda'nın dizel motorunun olduğu araçları kullandım ve yorum yaparken de, sizin itibar etmemek için elinizden geldiğince çaba gösterdiğiniz yetkili bir servisin teşhisine istinaden buradan yazdım...

Objektif olarak yorum yapmaya çalışmıştım ama başaramamışım demekki... Bundan sonra Mazda dizel sorunlarına daha özenli (!) yorum yaparım.

Sağlıcakla, kazasız günler...

Ben size birsey demedim zaten kullanan insanlar belli mazda cok gelecegi parlak bir firma degil ülkemizde suan istediği kadar sorunsuz olsun.fanboylugun alemi yok.mazda gercek bir deger kaybettiriyorsa almanin bir mantığı zaten yok zaten fiyatı takmayan gider preminyum alır bakar keyfine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

73 binde benzinli mazda 3 aldım 2.el sadece baskı balata değişti onun üzerine 12 bin kullandım hic bir problem yasamadım.psa motor bence facia

Daha önce bir yerlerde bu duruma bende değindim ve bu bir taktik hatasıdır demiştim, bu hatayı mazda nasıl yaptı diye yorumlamıştım... Oysa ki; multijet motor kullansaydı tadından yenmezdi ve müşteri memnuniyetini üçe beşe katlamıştı, önyargıların oluşmasına da izin vermemiş olurdu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demiş'lerle, Yapmış'larla kurulan cümleler bende şehir efsanesi düşüncesi oluşturmakta... Süreç dediğim şey şu; servis arızayı gideremediğini veya sorunun kronik olduğunu tespit ettikten sonra mahkemeye verildiğinde Toyota'nın eli armut toplamamıştır heralde... Mahkeme aşamasında bu arızanın giderilemeyeceğine kim karar veriyor ?? Hukuk ihtisası yapmış bir hakim ve heyeti mi? Yoksa bağımsız bir başka heyet mi? (bilirkişi-teknik bir kurul vs.)

Kazanılan bir dava varsa ve parasını/aracını aldıysa bu yazıldığı kadar kolay olmamıştır, mahkeme süreci nasıl işliyor ve dava hangi aşamalardan sonra kazanıldı... Ya da mahkeme aşamasında Toyota pes edip arkadaşın ile uzlaştı ve parayı öyle mi ödedi.

8:)

Abi toyotanin servisi armut toplamasa ne olacak sorunu giderememisler hatta youtuba da video cekti arkadaslar bunu mahkemeye delil olarakta verdiler tabi kendi ugrasmadi avukat yardimi ile parasini iade etti tabiki 2 gunde sonuclanacak degil 3 ay da sonuclandi bildigim kadari ile toyota ile uzlasma falan olmadi mahkeme toyotayi ayipli urun karari ile sucladi ve adamlar parayi seve seve odedi mis mus cumleleri arkadasin agziyla anlattigim icin kullandim sehir efsanesi falan degil gercek ttabi inanip inanmamak sana kalmis o ayri konu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi toyotanin servisi armut toplamasa ne olacak sorunu giderememisler hatta youtuba da video cekti arkadaslar bunu mahkemeye delil olarakta verdiler tabi kendi ugrasmadi avukat yardimi ile parasini iade etti tabiki 2 gunde sonuclanacak degil 3 ay da sonuclandi bildigim kadari ile toyota ile uzlasma falan olmadi mahkeme toyotayi ayipli urun karari ile sucladi ve adamlar parayi seve seve odedi mis mus cumleleri arkadasin agziyla anlattigim icin kullandim sehir efsanesi falan degil gercek ttabi inanip inanmamak sana kalmis o ayri konu

Benim inanıp inanmamam çok önemli değil, bu ve benzeri konulardan forumda muzdarip olmuş üyeler var ve onlara yol gösterme açısından soruyorum...

Sorduğum soru şu;

Mahkemede nasıl bir yol izlendi, teknik bir konu olduğu için hüküm kurulurken nerelerden rapor istendi veya istenildi mi? Mahkeme heyeti hangi delillere göre Toyota aleyhine karar verdi... Karar ne zaman ve nasıl uygulandı??

Hukuki olarak içeriği nedir onu sormuştum ben...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce bir yerlerde bu duruma bende değindim ve bu bir taktik hatasıdır demiştim, bu hatayı mazda nasıl yaptı diye yorumlamıştım... Oysa ki; multijet motor kullansaydı tadından yenmezdi ve müşteri memnuniyetini üçe beşe katlamıştı, önyargıların oluşmasına da izin vermemiş olurdu...

Multijet motorlu 300 binde arac cok sattım insaat firmamda hepsi canavardi.aralaronda kac eleman kullandı bilmiyorum ama sanayiden toplama Fiat servisi her sorunumu çözdü..mazda çözemedi.bu ülkede çözemezde.. Kimse kendini kandırmasın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim inanıp inanmamam çok önemli değil, bu ve benzeri konulardan forumda muzdarip olmuş üyeler var ve onlara yol gösterme açısından soruyorum...

Sorduğum soru şu;

Mahkemede nasıl bir yol izlendi, teknik bir konu olduğu için hüküm kurulurken nerelerden rapor istendi veya istenildi mi? Mahkeme heyeti hangi delillere göre Toyota aleyhine karar verdi... Karar ne zaman ve nasıl uygulandı??

Hukuki olarak içeriği nedir onu sormuştum ben...

Ben kaba taslak anlattim abi arkadasi buraya davet edeyim kendi yazsin ama nasil bir yol izlendigi basit garanti dajilinfe olan bir arac var ve giderilemeyen bir sotun raporlarda musterinin mmt ile ilgili sikayetleri baz alindi abi bir bilirkisi geldi ve davacinin sikayetletini birebir test etti yada arabayi alip bagimsiz bir serviste sikayetin reel olup olmadigina bakti gibi ....

Bunlar ayrinti ben boyle bir durumun varligindan bahsetmistim hatta ayni arkadas vw dsg dolayisiyla da mahkemeye vermisti ve o dava halen devam etmekteydi kendisine soyleyeyim kabul ederse burdan yazsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Multijet motorlu 300 binde arac cok sattım insaat firmamda hepsi canavardi.aralaronda kac eleman kullandı bilmiyorum ama sanayiden toplama Fiat servisi her sorunumu çözdü..mazda çözemedi.bu ülkede çözemezde.. Kimse kendini kandırmasın

İlk dönemlerde multijet'in de kronik sorunları vardı ve zamanla çözdüler, dizel kategorisinde az sorunlu olmayı başardılar, belki PSA'da dersler alarak kronik sorunlarını çözmeyi başarır diyesim geliyor ama inanasım gelmiyor...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kaba taslak anlattim abi arkadasi buraya davet edeyim kendi yazsin ama nasil bir yol izlendigi basit garanti dajilinfe olan bir arac var ve giderilemeyen bir sotun raporlarda musterinin mmt ile ilgili sikayetleri baz alindi abi bir bilirkisi geldi ve davacinin sikayetletini birebir test etti yada arabayi alip bagimsiz bir serviste sikayetin reel olup olmadigina bakti gibi ....

Bunlar ayrinti ben boyle bir durumun varligindan bahsetmistim hatta ayni arkadas vw dsg dolayisiyla da mahkemeye vermisti ve o dava halen devam etmekteydi kendisine soyleyeyim kabul ederse burdan yazsin

Eğer bu dava ile ilgili detaylı bilgi verebilirse memnun oluruz... Sana da ayrıca teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer bu dava ile ilgili detaylı bilgi verebilirse memnun oluruz... Sana da ayrıca teşekkürler.

Ne demek abi donanimhaberde tanistim bende arkadasla soylerim kendisine

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne demek abi donanimhaberde tanistim bende arkadasla soylerim kendisine

Birebir tanışmıyorsunuz yani... Forum üzerinden mi tanışıyorsunuz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birebir tanışmıyorsunuz yani... Forum üzerinden mi tanışıyorsunuz??

Forum uzerinden tanistik ama bir muhabbetimiz oldu toyota vesilesi ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

skyactiv bi gelsin nasıl bakalım benzinlisi...

Abi gelsinde fiyatlar el cep yakar gibime geliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

trigeri değiştirdik ama ses gitmiyor diyen servisteki ustalar acaba hiç merak etmediler mi niye gitmiyor bu ses, nedeni ne, çözmek için çaba gösterdiler mi, ses gitmiyor, gitmiyorsa normaldir diyip hafife mi alıyorlar bu tarz sesleri.servis çok önemli ustalık vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PSA motorun bu kadar kötü olduğunu nereden çıkarttınız anlamadım.

Herkesin bir tecrübesi olsa gerek ama ben kendim de dahil uzun yıllardır PSA motor dışında bir araç kullanmadım, çevremde de çok bu mereti kullanan, şirkettin de neredeyse yarısı PSA'lıdır. 30'a yakın PSA var şu anda. Ben bir şikayet duymadım, görmedim...

Şayet bir sorun varsa, bu Mazda'nın kendisiyle ilgili, PSA'yı kendi yapısına oturtamadığındandır. Benim yaşadığım baskı-balata sorunu da bunun bir örneği... Aynı sorunu Ford servisindeki arkadaşıma sordum, henüz karşılaşmamışlar...

Bu ülkede Mazda alınmaması hususuna katılıyorum; zira bunun temel sebebi servisler dolayısıyla da Mazda TR'dir. İşini iyi yapanları tenzih ederim ama Türkiye çapından 5-6 iyi servisle bu iş çözülmez...Gerisi zil gibi boş....Belki de umurlarında değil bilmiyorum....

Ben sadece garanti süresinin bitmesini bekliyorum. PSA motoruma 40 ayrı yerde baktırırım,gayet te güzel bakarlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Orbitus çok güzel ifade etmişsiniz.Çevrede o kadar çok PSA kullanan var.ford, citroen, volvo vs.Yani bunlar da mı hep böyle.PSA kötü olsa bu kadar çok tutulan araçlarda olmazdı."PSA motoru bu o yüzden böyle" "Mazda nın motoru değil ki bu" demekle bu iş olmaz.servis kalitesi artmalı.Mazda Tr ciddiyetle araçlara sahip çıkmalı.gördüğüm kadarı ile arkadaşların servisle ilgili paylaşımlarından, servisler mazdada kullanılan dizel teknolojisi ile ilgili detaylı bilgiye sahip değiller.triger değişsse bile rölantideki ses geri geliyor demişler mesala.Tamam geri geliyor da... niye peki...bu başlıkta değil tabi ama şanzımandan geldiği iddia edilen tıkı tıkı sesi.Tamam bu ses de çalışması gereği çıkıyor diyelim..ya tamam da bu sesi millet dinlemek zorunda mı..hele bi tünelden geçmeye dur.ne ses varsa belli oluyo..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak simdi bende 2012 model sifir imp mazda 3 dizel aldim teslim almadim daha teslim alirken bir bakayim korktum şimdi bak

Alper bey dizel almaya karar vermiştiniz ama benzinli almışsınız.nasıl oldu??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alper bey dizel almaya karar vermiştiniz ama benzinli almışsınız.nasıl oldu??

Butce meselesi hocam dizele gucum yetmedi esimin is durumundaki bir sıkıntı sebebi ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...