Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Alper bey dizel almaya karar vermiştiniz ama benzinli almışsınız.nasıl oldu??

Keşke forumu gerektiği gibi takip edip böyle durumlara düşmeseniz... Neyse, böylesi daha eğlenceli...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Bu ses de test edildi; trigger setindeki kayıştan gelen, araca hiçbir zararı olmayan, trigger seti değişince kati olarak geçen bir ses. Benzer altyapıya ait markalar, spray ile işi çok kısa vadeli olarak çözmekteler. KM ilerledikçe ses artmaktaymış. Ses çok ciddi seviyelere geldiğinde Mazda servislerine gidiniz. Yoksa bana dendiği gibi Volan veya başka bir hikaye değil...Bilgilerinize....

Bu konuyu da gömelim gitsin artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ses de test edildi; trigger setindeki kayıştan gelen, araca hiçbir zararı olmayan, trigger seti değişince kati olarak geçen bir ses. Benzer altyapıya ait markalar, spray ile işi çok kısa vadeli olarak çözmekteler. KM ilerledikçe ses artmaktaymış. Ses çok ciddi seviyelere geldiğinde Mazda servislerine gidiniz. Yoksa bana dendiği gibi Volan veya başka bir hikaye değil...Bilgilerinize....

Çok şükür...

Bu ve diğer gömülen konudaki sesler hakkında bir çoğumuz seslerin normal olduğunu, en azından sorun teşkil etmeyeceğini defalarca yazdık...

Ancak; ibomaz ve drncd durumu farklı değerlendirmeyi tercih ettikleri için sorun varmış gibi bir durum ortaya çıktı...

Gömelim tabisi de.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi ara şöyle yazmıştım:"O zaman diyebiliriz ki "rölantideki uğultu sesi triger setinin değişmesi ile kayboluyor.trigeri değiştiği halde bu sesin kesilmediği araçlara ise halen hatalı triger setleri takılmıştır veya takılmaktadır." sanırım bu analiz doğru..."

Bu ses de tam olarak açıklığa kavuşmuş oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Kusura bakmayın arkadaşlar konuyu hortlatmış oluyorum ama aynı sorunu şuan yaşıyorum. Aracımın 47 binde bahsi geçen uğultu sesinden dolayı mazda akcanlarda komple triger seti değişti. Şuan 49 binde ve tekrar aynı ses problemini yaşamaktayım tekrar değiştirelim dedi servis ama geçmez bir süre sonra aynı sesi yine alırsın dedi. Bu sesten kurtulmak için ne yapmalıyım :(

Aşağıdaki konuyu bu konuyu görmediğim için açmıştım.

http://www.mazdaclubtr.com/34859/triger-seti-sorunu-kronik-bir-sorun-mu/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis çözümünü bulacaktır. bende de aynı araç var 37 binde. şuana kadar ses duymadım. herkesten kastınız kimler?

Anladığım kadarıyla bütün 115 HP lik dizel mazda 3 lerde var bu sorun ve herkes derken bunların sahiplerini kastetmiştim :) Sizin 115 HP ve ses duymadınız öyle mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maaşallah diyelim o zaman. ben 7 aydır aldım arabadan soğudum ya :(

ben haziran ayında aldım 12 bin km de. şuan 37 binde. aylık 5000 km yol yapmışım ortalama. ara sıra debriyajdan bir ses geliyor onu da bir türlü servise ispatlayamadım. Onun dışında rölantide falan ses yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla bütün 115 HP lik dizel mazda 3 lerde var bu sorun ve herkes derken bunların sahiplerini kastetmiştim :) Sizin 115 HP ve ses duymadınız öyle mi?

Guzum 115 Hp'lik dizel. 88 Bin Km'ye geldi, ve bahsettiğiniz ses yok otomobilimde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guzum 115 Hp'lik dizel. 88 Bin Km'ye geldi, ve bahsettiğiniz ses yok otomobilimde.

Servis hepsinde olan kronik bir olay dedi. Demek ki öyle değil. Triger seti komple değişti ilk zamanlar normaldi 1 ay sonra yine aynı ses çıkmaya başladı. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses yapan eğer sadece gergi bilyesiyse, uyan varsa eğer diğer modellerin gergi bilyelerinden birini taksın servis, hiçmi uyan bilye yok bu kadar araç parçasının içinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses yapan eğer sadece gergi bilyesiyse, uyan varsa eğer diğer modellerin gergi bilyelerinden birini taksın servis, hiçmi uyan bilye yok bu kadar araç parçasının içinde.

mantıklı bu söylediğiniz önerebilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Motorun ana üreticisi Peugeot. Bundan dolayı böyle bir öneri yapmıştım.

Yada Ford servisine de sorulabilir. Focus'larda da aynı kökenli dizel 1.6 ve 6 ileri şanzuman kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...