Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mevzuyu hortlatıyorum ancak 2012 comfort 115 bg aracımda aynı ses problemi var. Alalı 3 hafta oluyor, İnallar Bursa servise gösterdim lakin normal dedi, açıklamaya çalışsamda pek oralı olmadılAr. Bu sesle birlikte kullanan var mı ? Güvensizlik oluştu şimdiden. Mazda'ya inanıyorum ancak ses :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

arkadaşlar merhaba..konudaki yorumaları okudum..benim araçta sabah ilk çalıştırmada motordan kayış veya bilya sesi gibi bi ses var ve içeriye hissedilir deredece titreme var..araç 2012 model impresivve dizel 59000 de..hareket edince araç titreme ve ses kayboluyor..bu anlattığınız triger bilyası işimi bu yoksa :(  aracın garantiside bitti yeni aldık aracı 2 hafta oluyor..bir fikri olan var mı acaba ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Triger kayışını değiştirdim, şuanda ses yok ancak geçen bir eğitimde üç ford ustası ile tanışma fırsatımız oldu, aynı zamanda volvo eğitim sertifikalarıda var; bu konudan bahsettiğimde hemen anladılar ve bu sıkıntı tozdan dediler. Triger ve bilyeler toz topluyormuş, bu da sese neden oluyormuş. Problem çıkarmaz, sadece ses yapar cevabı aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

titreme de var ama onuda mı bilye veya kayış yapıyor ...valla tırsmıyor değilim altından ne çıkacak diye :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

titreme de var ama onuda mı bilye veya kayış yapıyor ...valla tırsmıyor değilim altından ne çıkacak diye :(

Dizel Mazda 3'üm şu an 115 Bin km'de. Trigeri bu hafta değiştireceğim. Sesten dolayı bu güne kadar bir sorun yaşamadım.

Aynı motora sahip Volvo S60'da bile aynı sesin olduğu söyleniliyor. Bizim dizel guzular şu var hem sesli hemde titreşimli..Yeni nesil dizeller daha sessiz ve titreşimsiz. Bu konuda yapacak bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

deme yahu ilhan bey ..:( bu teknolojide bu ses ve titreme olacak iş mi...bi servis ziyareti yapacaz gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

deme yahu ilhan bey ..:( bu teknolojide bu ses ve titreme olacak iş mi...bi servis ziyareti yapacaz gibi görünüyor

Bu konuda servisi ziyaret etsenizde bir şey değişeceğini pek sanmıyorum. Aracınıza alıştıktan bir süre sonra sesi duymayabilirsiniz. :D  Sese alışacağınız için.:fiuw:

Sizde ki titremede dalgalanma oluyor mu ? Yani titremeden öte silkeliyor mu ? Vites kolu örneğin sallanıyor mu ? Bende ki titreme normal dizel otomobil titremesi. Ama bir Toyota'nın dizeliyle karşılaştırdığımda daha titreşimli gibi geliyor bana...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda servisi ziyaret etsenizde bir şey değişeceğini pek sanmıyorum. Aracınıza alıştıktan bir süre sonra sesi duymayabilirsiniz. :D  Sese alışacağınız için.:fiuw:

Sizde ki titremede dalgalanma oluyor mu ? Yani titremeden öte silkeliyor mu ? Vites kolu örneğin sallanıyor mu ? Bende ki titreme normal dizel otomobil titremesi. Ama bir Toyota'nın dizeliyle karşılaştırdığımda daha titreşimli gibi geliyor bana...

aynen dalgalanma şeklinde tam isabet bir tabir...budamı var sizinkinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen dalgalanma şeklinde tam isabet bir tabir...budamı var sizinkinde

Hayır bende dalgalanma yok. Bu durum pis yakıttan olabilir. Aracınız kaç km de en son yakıt filtresi ne zaman değişmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Titreşim de normal bu motorlarda, kronik. Focus forumlarında gezinmiştim bayağı, aynı motorun 95hp lik versiyonu rölantide titreme yapmazken 115 bgliği (bizdeki işte) titriyor, keşkül gibi. Beni rahatsız etmiyor da takıntılı abiler bayağı servis aşındırmış, halledememişler falan. 

Takmayın kafaya, yakıtınız temiz, bakımınız düzenli olsun, soğuk motorla da gazlamayın yeter :)

mersinden_ersin tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar. benim aracım 2011 dizel 109 bg. 2016 nisan ayında triger değişimini yaptım. o zamana kadar ve değişim ilk yapıldığı zaman bu sesi duymuyordum ama yazın ortalarından itibaren bu ses gelmeye başladı. motor ısınana kadar bişey yok ama ısındıktan sonra bu ses gelmeye başlıyor. sanayide ustalara dinlettiğimde adamlar hiçbir yeri açmadan sadece dinleyerek ve mazda ustası da değiller gergi bilyasından olduğunu söylediler. Bir tanesi de değil sanırım 3 farklı ustaya dinlettim hepsi aynı şeyi söyledi. burdaki yazıları okuyunca adamlara helal olsun dedim. bizim servis ustaları mı kötü sanayi ustaları mı süper anlamadım. son msj yaklaşık 1 sene önce atılmış. bu sesten ötürü problem yaşayan oldu mu yada bu sesle ilgili son durum nedir? bilgi verirseniz sevinirim. eğer ciddiyse servise gidip garantiden değişirmeye uğraşıcam. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...