Jump to content

Ziebart cam filmi tamamdır..(aslında tamam değil tek parça olmadı arka cam)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 87
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• OveRMinD

6

• MuRDoC_111

9

• CaRaBeeN

18

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Saol Murat abi o zaman ben bi trafiğe alışıyim Volkan abiyi rahatsız ederim. :)

Güle güle kulan Murat abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun Murat.Madem taktıracaksın neden zamanında siteye danışmadın.Buranın ustalığı nasıl taktıran varmı ve kaça taktınız vs.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biran abi , Volkan`ın motto olmuş bir cümlesi var :

Cam filminde en iyisi ziebart , boya korumada sonax!

bu cümlesini önüne gelen heryerde zikrederdi..şimdi ise llumar falan diyor :)

bu alemde marka hiçbirşey usta herşeydir..hatta bu alemde senin aracına en iyi sen bakar en iyisini sen yaparsın..tabi film çekmek gibi bir iş yapamazsın ama o an ustanın senin aracınla ilgilenesi yoktur şişirir gider ziebartta olsan miebartta olsan farketmez..

Arka camdaki ek yeri bariz belli oluyor şu an için..bakalım bi 10 gün bekleyecem olmadı tekrar çekecekler zaten..yanlız bana camların rengi direk yeşilmiş gibi geldi..hoşuma gitmedi yani..mesela Volkan`ın filmler 3M ve bence direk siyah duruyor..hatta Selman abinin de siyah..Okanın da yeşil mesela..yani bu ziebart ve cam filmi konusunda kesin fikrimi 10 gün sonra vericem..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah kardeş..acaba tam beklemesemmi arka camın oturmasını?sonra çıkartırlarken rezistanslar da sökülüp zarar görmesin?

bu arada polistir ne yapsa yeridir ceza kesmek istedikten sonra orası kesin ama ben yinede yönetmeliği biraz karıştırdım bu cam filmi neye göre yasak nası yasak diye işte buyrun kanunda cam filmi ile ilgili adı geçen tek madde :

"Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu

Madde 63- (Değişik:09.09.1997-23105) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

(Ek:09.09.1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır."

şimdi neye göre kime göre görüntüyü değiştirecek seviye?işte burada polisin kıllığı devreye giriyor..yani buradan anlaşılacağı üzere görüntüyü değiştirmekten kasıt bariz bişekilde koyu siyah yaparsan veya yeşil mavi mor gibi cins renklerde devreye giriyor..bence içerisi görünüyorsa karışamamalı polis..ben ilgili yönetmeliğin çıktısını alıp, hatta komple şunu http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/mevzuat_yonetmelik_2007_yili_trafik_para_cez.asp çıktısını alıp torpidoya atacam..biri ceza keserken açacam bakacam ilgili madde gerçekten alakalı mı diye..bu şekilde en başta dediğim gibi ceza kesmesi engelenemese de , en azından filmden kesmesi engellenebilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat hayırlı olsun.

Cam filmini aslında arabayı alırken hediye etmişlerdi ama sen yeni yaptırdın değil mi :D

ehehe yok bu kadarı yemezdi artık :D işin içine güvenlik girince hatunkişiyi ikna olayı kolay oldu..hem gerçekten bu cam filmindeki primal amacım güvenlik..yani polislerle sorun yaşarsam sökerlerse falan gider bir açık tonunu yine yaptırırım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle katılıyorum. En açık ton da olsa yaptırılmalı. Polis söktürürse yan camlara 150Euro verip 3M güvenlik filmi yaptırabilirsin, şeffaf. Ama arka cam için olmuyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat bravo valla, o maddeyi arayıp tarayıp bulamamıştım, ben daha çok kanuna ve imal yönetmeliğine baktım herhalde... Gerçi bu durumda da bir ayak sürüme sözkonusu olabilir, yönetmeliklerle vatandaşa yasaklama getirilemez, ceza verilemez gibi ama bu çok teknik bir mesele olur...Tutturmak zor, çünkü kanun yönetmeliğe aykırılıklara da ceza yazmış.....

Her halükarda ceza yazılırken maddenin açık bir şekilde belirtilmesine ve aynı durumu tanımlayıp tanımlamadığına dikkat etmekte fayda var....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman abi sonuçta "cam filmi yasssahh kardeşim ya sökecen yada bağlıycaz arabayı" diyen bir polise bende neye göre kime göre yasak deyip bu maddeyi gösterecem..maddede açık ve net bir ifade yok..sadece görüntüyü değiştirecek kadar diyor..bende polise diyecem gir bakalım içeri görüntü değişiyor mu yada içerideyken bana bir metin göster ben okuyabiliyor muyum deyip , bu görüntü değişme hadiseni bertaraf ederim diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef benim bulamadığım yönetmelik cümlesini sen bulmuşsun, bulamasaydık iyiydi ama elimizden bir şey gelmez artık :) Yönetmeliklerle yasaklama getirilemez ve ceza verilemez ancak aşağıya aldığım "Karayolları Trafik Kanunu" nun 29 ve 30. maddeleri açık kapı bırakmamış,

Araçların karayoluna uygunluğu ve teknik esaslar

MADDE 29- (Değişik: 17.10.1996-4199/12 md.) Araçların yapım ve kullanma bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyması zorunludur. Yapım safhasında, araçların Tip Onayı Yönetmeliği ile buna bağlı diğer yönetmeliklerin çıkarılmasına Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilidir. Tip Onayı Yönetmeliği ve buna bağlı diğer yönetmelikler Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın görüşü alınarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenir.

Araçların teknik şartlara uygunluğu

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

a) (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değiş. kabul: 25.05.1997-4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 32.100.000 lira para cezası,

B) (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 64.700.000 lira para cezası,

İle cezalandırılırlar.

Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (B) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

Burada tek dayanak yumuşak bir yaklaşımla film çekilmesinin amacının, hırsıza ve kaza durumunda camların içeriye patlamasına karşı güvenlik endişesi olduğuna memuru ikna etmek olabilir... Bir de film (b)bendine giriyor, doğrudan men edemiyor da, süre verip düzeltilmesini ihtar ediyor....

Senin daha önce söylediğin gibi, eşlerimiz de kullanıyor bu arabaları ve yalnız olduklarında taciz ediliyorlar, gibi bir dayanak da olabilir...

Başka bir şey de gelmiyor aklıma, olmadı hep beraber gider, renksiz güvenlik filmi çektiririz, filo indirimi yaptırırız... :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bugün tekrar ziebarttaydım..toplam 6 kere daha söküldü takıldı arka cam filmi..şu an tek parça ama 2 yerinde 4 cm lik kırılma var..bakalım kullanacam böyle çok takılırsam tekrar gidicem..olmuyor olmuyor olmuyor  :-\

Bu arada Okan senin cam filmi de tek parça değilmiş öyle söyledi ordakiler..hatta üstten 6. rezistansın orada dediler..Volkan seninkini de inceleyeceğim ilk fırsatta  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...