Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tam da Pamıkın senetlerinin bitmesinin sonrası. İyi iyi...

Demekki Sıkay-Dli AT'ler Takeriyle gelecek herhalde.

Daha da önce :D Shinari ile birlikte :D

İçin kıpırdadı değil mi ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest Orbitus

Yakıt tüketimi, trafik biraz daha rahat olduğunda ve çok sık dur kalk gerektirmiyorsa 7.3-7.4 lt/100 km'ye kadar düşüyor. Benzer koşullardaki değerler 407 ve 308'de 7.1 lt/100 km gibi ölçüyordum. Beklentim 6.7 lt/100 km civarında değerler görmek.

Hafta sonu arabayı aldığım Meb Başayar'a gittim ve paspasların neden zemindeki tutturma tırnaklarına geçecek şekilde olmadığını sordum. Halı paspaslarda böyle olmadığını, ancak plastik paspas olursa tırnaklara geçmeli tip olacağını söylediler. Halı paspas şu anda hava duruyor gibi, kötü bir görüntü, sürekli ileri kayıyor, elimle iki günde bir çekiştiriyorum geriye doğru. Yine de halı paspasta böyle bir geçme tırnağı olmaması beni şaşırttı. Bu konuda bir görüşünüz var mı ?

Ayrıca, yıllardır kendime ve şirketlere aldığım sıfır araçlarda her zaman satıcı firma ıvır zıvır bişey yada eşantiyon bir trafik seti koymuştur araçlara. İlk kez Mazda'da böyle birşey görmedim, hafta sonu servise ve satışa sordum, mümkünü yok yapamayız dediler. Servis isterseniz 60 TL'ye bir set verelim falan dedi. Neyse sözün özü, 20 TL'lik bir setin peşine düşmek bize yakışmaz; orada paspasın sonucunu bekler laf olsun diye tepkilerini incelemek için sormuştum. Fakat böyle ufak tefek, kıytırık diyebileceğimiz konularda iki araba birden alan müşteriyi üzmemek lazım. Zaten 19 TL'ye komple bir set ısmarlamıştım galerici arkadaşımdan.

İki araba birden aldık; diğeri kardeşime, otomatik dizel istediğinden ve maliyet önemli olduğundan Kia Ceed aldım aynı yerden. Bakalım ona koyacaklar mı ?

Yine de canları sağolsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

Yakıt tüketimi, trafik biraz daha rahat olduğunda ve çok sık dur kalk gerektirmiyorsa 7.3-7.4 lt/100 km'ye kadar düşüyor. Benzer koşullardaki değerler 407 ve 308'de 7.1 lt/100 km gibi ölçüyordum. Beklentim 6.7 lt/100 km civarında değerler görmek.

Hafta sonu arabayı aldığım Meb Başayar'a gittim ve paspasların neden zemindeki tutturma tırnaklarına geçecek şekilde olmadığını sordum. Halı paspaslarda böyle olmadığını, ancak plastik paspas olursa tırnaklara geçmeli tip olacağını söylediler. Halı paspas şu anda hava duruyor gibi, kötü bir görüntü, sürekli ileri kayıyor, elimle iki günde bir çekiştiriyorum geriye doğru. Yine de halı paspasta böyle bir geçme tırnağı olmaması beni şaşırttı. Bu konuda bir görüşünüz var mı ?

Ayrıca, yıllardır kendime ve şirketlere aldığım sıfır araçlarda her zaman satıcı firma ıvır zıvır bişey yada eşantiyon bir trafik seti koymuştur araçlara. İlk kez Mazda'da böyle birşey görmedim, hafta sonu servise ve satışa sordum, mümkünü yok yapamayız dediler. Servis isterseniz 60 TL'ye bir set verelim falan dedi. Neyse sözün özü, 20 TL'lik bir setin peşine düşmek bize yakışmaz; orada paspasın sonucunu bekler laf olsun diye tepkilerini incelemek için sormuştum. Fakat böyle ufak tefek, kıytırık diyebileceğimiz konularda iki araba birden alan müşteriyi üzmemek lazım. Zaten 19 TL'ye komple bir set ısmarlamıştım galerici arkadaşımdan.

İki araba birden aldık; diğeri kardeşime, otomatik dizel istediğinden ve maliyet önemli olduğundan Kia Ceed aldım aynı yerden. Bakalım ona koyacaklar mı ?

Yine de canları sağolsun.

yakıt tüketimi 1-1,5lt arası daha düşmeli. genelde tespit ettiğim aracın yüksek performansının cazibesine kapılıyor kullanıcılar. tabii sizde böyle olacak diye bir kaide yok.

paspaslar konusunda söylenen yanlış. halı paspaslar aracın zeminindeki sabitleyicilere geçiyor. orjinal halı paspasları isteyin bence bayiden.

Kia' da turbolar biraz hassas diye duydum. dikkatli olmakta fayda var. bunun dışında Kia' da iyi bir araç bildiğim kadarıyla. hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Burak doğru olanı yapıp konuyu bölmüş, teşekkürler; ben de "Araçlarla Birlikte Talep Edilen / Hediye Edilen Aksesuarlar" konu başlığına kaymış olan birkaç teknik incelemeyi buraya tekrar kopyalayacağım.

"""Tekrar teknik incelemelerime dönersem; daha evvel kısaca bahsettiğim düşük devir performansını biraz açmak istiyorum: örneğin 3. viteste 900-1000 devir arasında araba ivmelenmekte çok zorlanmıyor. 3. ve 4. vitesler şehir içinde çok kullanışlı. 4. ve 5. viteslerde 1250 devirin altına düşmediğin sürece yine arabayı ivmelendirebiliyorsun. Sürekli aracı düşük devir kullanalım demiyorum kesinlikle, fakat böyle bir kapasitesi olması güzel. Örneğin telefonla konuşurken, yolun durumuna göre 3. veya 4. viteste otomatik gibi kullan.""""

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Arabanın viraj performansını çok beğendim. Eski kullandığım arabalarla kendi sınırlarımı zorlayarak girdiğim 60-80 km/h arası yavaş sert virajlara, şimdi kendimi stres altında hissetmeden 80-100 km/h arası rahat girebiliyorum. DSC'yi henüz devreye sokamadım bile.

Bu Mazda 3 çok garip bir araba yahu... Yakışıklı ama gücünü ve kabiliyetlerini gizliyor; ağırbaşlı, biraz içine kapanık, böyle içine oturunca başta bi çekingen gibi, ama tam bir görev makinası, beni yola sür işimi yapayım diyor adeta...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

serviste malesef. kaskodan dosya  bekliyorum 2 haftadır." refüjden atladım, kaldırıma tosladım" :D kafiyeli oldu bak :P

Allah nazardan saklasın tüm kuzuları :)

ek: konuyu dağıtmayalım :) ben bir konu açayım da admin amca oraya taşısın .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

serviste malesef. kaskodan dosya  bekliyorum 2 haftadır." refüjden atladım, kaldırıma tosladım" :D kafiyeli oldu bak :P

Allah nazardan saklasın tüm kuzuları :)

ek: konuyu dağıtmayalım :) ben bir konu açayım da admin amca oraya taşısın .

hemşerim çok geçmiş olsun, üzüldüm valla, nerde oldu kaza?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu yine dağılmış, toplayım bari....

Araba, Ankara'nın soğuğunda şehir içi yoğun trafikte yakıt tüketimini 7.6 lt/100 km'ye bağladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet açıklıyorum; şu ana kadar ki testlerimde dizel aracımın beni üzen tek eksiği; içeri aldığı motor sesi... Daha evvel deneyeceğimi söylemiştim, emsal S40, Focus, hatta kardeşimin Yeni Kia Ceed'ini aynı gün denedim. Mazda dizel araçlarındaki motor sesi izolasyonu konusunda kendisini geliştirmeli.

Bunun dışında yakıt tüketiminin de birkaç bin km'den sonra gitgide düşeceğini tahmin ediyorum.

Hatta forumda bilen, yaptıran varsa ve gerçekten işe yarayacaksa motor sesi için izolasyon yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet açıklıyorum; şu ana kadar ki testlerimde dizel aracımın beni üzen tek eksiği; içeri aldığı motor sesi... Daha evvel deneyeceğimi söylemiştim, emsal S40, Focus, hatta kardeşimin Yeni Kia Ceed'ini aynı gün denedim. Mazda dizel araçlarındaki motor sesi izolasyonu konusunda kendisini geliştirmeli.

Bunun dışında yakıt tüketiminin de birkaç bin km'den sonra gitgide düşeceğini tahmin ediyorum.

Hatta forumda bilen, yaptıran varsa ve gerçekten işe yarayacaksa motor sesi için izolasyon yaptırmayı düşünüyorum.

orbitus motor sesi problemi için önerim shell gtl+ mutlaka dene. tabi depo bitmeye yakın al. ses yarı yarıya azalır, birgün desibel ölçeceğim, sonuçları paylaşım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orbitus motor sesi problemi için önerim shell gtl+ mutlaka dene. tabi depo bitmeye yakın al. ses yarı yarıya azalır, birgün desibel ölçeceğim, sonuçları paylaşım

Tamam sevgili kardesim, tesekkur ederim verdigin bilgi icin... %100 guvendigim Shell istasyonlari var Ankara`da, senin dediginden alirim, denerim... Ses yari yariya azalirsa zaten olay bitti demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu aracın ilk kez CD/MP3 player'ını kullandım. Müzik sistemi oldukça yeterli. Markası nedir bizim arabalardaki müzik sisteminin bilmiyorum fakat ses kaliteli çok yüksek.

CD koyduktan sonra, diyelim daha sonra müzik sistemi kapattınız; buna rağmen ekrandaki sürekli CD-IN uyarısı sayesinde player'ın içinde CD olduğunu anlıyorsunuz. Böylece CD çalar doluyken ikinci bir CD'yi içeri tıkmaya çalışmıyorsunuz.  :ohmy:

Ayrıca CD çalarken, albüm, söyleyen ve o anda çalan şarkının adını direksiyondan kumanda edebildiğiniz bilgi ekranında liste şeklinde, tek ekran olarak görebiliyorsunuz. Fakat bunun için Audio CD'de "CD-TEXT" bilgisinin, MP3'de ise "ID Tag" bilgilerinin kayıt edilmiş olması gereklidir. Orijinal kayıtlı CD ve MP3'lerde bu bilgiler zaten vardır, fakat kendiniz PC ile kayıt yaparkan, kullandığınız kayıt programında CD-TEXT veya ID Tag bilgilerini kaydetme opsiyonunu seçmeniz gereklidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...