Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

:D benzine göre iyi . kusura da bakmam niye bakayım. para varsa huzur vardır. yoksa lpg vardır :) az önce depoyu doldurdum .uzun yol gitmiştim ,km'ye son zamlarla 26 kuruş yakmışım (lpg 2.62) . benzin olsa en az 40 kuruş yakarım. km de 14kr , 10000km de 1400 lira yapar. ben yaklaşık 40bin km'dir lpg kullanıyorum sorunsuz olarak. en kötü ihtimal 5500tl ekonomi yapmışım (ki çok daha fazla olduğuna eminim). 1500 lpg maliyeti diyelim 4bin cebimde kalmış.

aynen katılıyorum.

ben aracımı 2.el lpgli aldım ve lpg masrafınıda işin içine katmıyorum. böylece 8000 kmdir kullanıyorum ve ankarada lpg daha ucuz oldugu için 8bin kmde nerdeyse 1400-1500lira kardayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest Orbitus

Şehir içi yoğun trafikte ölçümlemelere devam ediyoruz.... Son ölçüm, hesaplama sonucu 6.8 lt/100 km'dir. Araç bilgisayarı 7.8 lt/100 km göstermekte idi. Yoğun trafiğe göre pek fena sayılmaz...

Biliyorsunuz bizim otoların yol bilgisayarı normalden 0.7 ila 1 lt arası fazla yakıt gösteriyor. Bu kez de aynı şey oldu. Tabi Japonlar, Avrupalı gibi değil; Avrupa araçlarda da genellikle hep 0.5 ila 1 lt gerçekleşenden daha az gösterir tüketimi. Buna da psikolojik reklam denir sanırım... Bizimkiler her ihtimale karşı bol bol tüketim yazarken, Avrupa'lılar her ihtimale karşı biz bilgisayara az yazdıralım da namımız yürüsün diyor, ama sonuçta iki araçta çok benzer tüketim yapıyorlar...

Örneğin arkadaşımın Ford'unda tüketim 5.5 lt/100 km civarında yazarken ben Mazda'mda 7.8 görüyorum. Böyle olunca arkadaş diyor ki "senin araç çok fazla yakıyor, demek ki Mazda'lar çok yakıyormuş.." Halbuki hesaplayınca ikimizde bir depo ile 750-800 km gidiyoruz. :-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben geçen ay Ankaraya gidip gelmiştim, benim hesabımla, yol bilgisayarı ortalamasında  benzer bir sapma gösterdi. Yol bilgisayarının değerleri gerçekten bu kadar farkediyormu? Başka kimse varmı bu durumu tecrübe eden acaba?? ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Güz Kahverenginin boya kodunu servis bir türlü söylemiyor; Aracı bilgisayara bağlamamız lazım, ancak oradan görürüz diyorlar.... İşin aslı bu mu anlayamadım... Boya satan bir yere gittim; o da boya kodunu 41C olarak belirtti. Tampona hafif bir rütuş yapacam, ama yapamadım bir türlü..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dizel motorun torkuna uygun bir şanzıman bulmak yapmak zahmetli, maliyetli ve zor bir iş bence.

Kaldı ki dizellerde baskı balata arızası baş gösterdi. Mazda sorunsuzluğu ile nam yapmış bir marka. Risk almak yerine müşteriye bu şekilde sunuyorlar bence.

Sanayide, özel ve yetkili servisler de yatarak sıra bekleyen otomatik dizel Fransız otomobillerinin haddi hesabı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu arabaya bindim; kontağı açar açmaz lastik basınç sensörü uyarı verdi. İndim baktım gözle görünür hiçbir şey yok..Dedim ki ayvayı yedik, sensör bozuldu. Fakat bir benzin istasyonunda lastik basınçlarını kontrol etmek için durduğumda, sol arka lastiğin basıncının bayağı düşük olduğunu gördüm. Lastikçiye uğradım; hatalı lastiği söktürdüm ve bir çivi lastiğe girmiş, ama oldukça yavaş bir şekilde hava kaçırıyor lastik. Neyse sorun haledildi..

Sözün özü, lastik basınç sensörü sayesinde yolda kalmaktan, lastik değiştirmekten veya lastiğin/jantın zarar görmesinden kurtuldum. Faydalı bir teknoloji !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sensörler nasıl çalışıyor anlamadım , şirketteki audinin 4 lastikde 5 ps düşmüştü sensörlerden ses seda yoktu, acaba arada 1 tekerde fark olunca  onu mu algılıyor yoksa iyice havalar düşünce mi uyarı veriyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmiyorum ama sanki hepsi birbirinden bağımsız çalışıyor, yani bir tekerde fark olunca değilde, herhangi bir tekerde hava inince algılıyor gibi...Birde hava 34'ten 31-32'ye indimi uyarı veriyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest Orbitus

Arkadaslar, buraya hayirli birseyler yazmak isterdim ama bir tersliktir gidiyor.

Hersey gecen ay baski balata arizasi ile basladi: evvelki hafta lastik patladi; gecen hafta on cam catladi; bu hafta ise sabahlari araba calismiyor. Ne yapacagimi sasirdim !

Sabahlar araba ile 10-15 dakika ugrasiyorum, vaktim olmadigi icin servise ancak hafta sonu gidecegim ama sizlere bir danisayim dedim. Kontagi aciyorum arac calisiyor ama tekrar hemen stop ediyor. Boyle 15-20 kez bekleyerek deniyorum ve ancak calisiyor, birazda gaz vermek zorunda kaliyorum. Ayrica aracta giderken yogun bir mazot kokusu var. Bir yorumunuz olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen yorumdur, tecrübe değildir...

Varsa; ısıtma bujilerinizi kontrol ettirin, çalışmıyor olabilir... Enjektörleri kontrol ettirin gerekli püskürtmeyi yapmıyor olabilir... Mazot pompasını kontrol ettirin...

Yoğun mazot kokusu motorun boğulduğuna işaret gibi geldi bana.

Geçmiş olsun, kolaylıklar... Neticeden bilgi verirseniz tecrübe edinmiş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şerefsiz çok , hem dunyanın parasını kazanıyorlar hem de her türlü hileyi yapıyorlar . Denk gelmiş olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...