Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

makyajsız mazda 3 leregöre daha kaliteli iç döşeme denmişti bu makyajlı seri için.makyajsız olana bindi iseniz koltuklarda ne gibi bi iyileştirme yapıldığını anlatır mısınız?ya da iç kısımdaki tek fark göstergelerin rengi ve orta konsolun gümüş değil de siyah olması mı?

malzeme kalitesi aynı. döşeme deseni farklı sadece... bir de o dediğiniz minör farklar... asıl fark gövdenin altında ve dizellerde yağ pompasında. 100gr yakıt tasarrufu var. aerodinamiği daha iyi tabi yenilerin...0.26cd gibi süper bir rakam yakalanmış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

HB bir ara geldi, 1-2 ay once Mazda Ozan da 2. El satilikti hatta ama sonrasi gelmedi sanirim. 109 luk olmasi lazim

evde 109luk hb zaten var ama 2. araba lazım.bahsettiğim makyajlı kasalardan.tercihimi o yüzden mazdadan yana kullanmayacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel tememnileriniz için tekrar teşekkür ederim. Allah herkesi kazadan beladan uzak tutsun.

2012 makyajlı ve makyajsız farkları sorulmuş ama konuya burada girmek istemiyorum, belki başka bir başlık açılırsa yazarız.

Ben izlenimlerime devam edeyim:

1) Araba'yı uzaktan kumanda ile kilitlediğimde doğrudan çift kilit mekanizması gibi çalışıyor. Yani içeriden kapı kolunu açarak kapıları açamıyorsunuz. Çift kilidin amacı dışarıdan müdahaleler için ekstra güvenliktir. Dışarıdan bir şekilde iç kapı koluna ulaşmak mümkün olsa bile kapıyı açamıyorsunuz. Bu durumda kapı kolunun üstündeki gizli mandala ulaşmanız lazım.

2) Çoklu bilgi ekranı menüsünde, müzik sisteminde hafızaya alınmış radyo kanallarının hepsini birden listeleyen bir seçenek var. Müzik seti kapalı iken bu seçeneği seçtiğinizde "Audio OFF" yazıyor, fakat açtığınızda hafızadaki kanalları yayın RDS ise isimleriyle, değilse frekansları ile görebiliyorsunuz. Kanal seçimini kolaylaştırıyor. Fakat CD çalarken ne gösterdiğini denemedim, umudum şarkı isimlerini göstermesi.

3) İç gösterge aydınlatmaları eskiye göre çok daha sıradışı, çekici ve okunaklı diyebilirim. Gece gündüz son derece etkili bir okuma sağlıyor.

4) Rüzgar ve yol sesinden tekrar bahsetmek istiyorum. Hiçbir şey duymuyorum. 130 km/h hızda gelen tek esinti sesi yan aynalardan ki aynalar da bize lazım. Motor sesi konusunda daha önce yorum yapmıştım ama biraz daha test yapmalıyım. Eşim 308'ine ve arkadaşımın ford focus'una aynı günde binip farkları, en azından kişisel fikrimi yazmaya çalışacağım.

5) Kalorifer sistemi benzer her arabadaki gibi ne daha iyi ne daha kötü. Bu konuda en iyisi biliyorsunuz Mitsubishi'dir; arabayı çalıştır 1,5 km git, kaloriferi aşağıya verdiysen ayakların hemen ısınır. Tabii onların avantajı Mitsubishi'nin ısıtma soğutma konusunda dünyanın önde gelen bir şirket olmasıdır.

6) Zorunlu rodaj gerektirmemesine karşın 1000 km'ye kadar arabayı fazla zorlamayacağım. Ama 115 beygir ve 270 tork çok yeterli. Hafif yüklenince gaza araba hemen azgınlaşıyor; Mazda'nın genel aktarım organları verimliliğini de dikkate alırsak pek fazla egzost dumanıyla muhatap olacağımı düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vites göstergesi yok mu o araçlarda?...

hani alt-üst vitese atmanız gerektiğini bildiren?

Şu Focuslardaki üst ok işareti gibi birşey mi o ?

Şirket aracında var o göstergeden, ilk sürdüğümde bu ne dedim , açtım kitabı okudum vites içinmiş ama o dediği anda değiştirince boğuluyor araba onun için takmıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu Focuslardaki üst ok işareti gibi birşey mi o ?

Şirket aracında var o göstergeden, ilk sürdüğümde bu ne dedim , açtım kitabı okudum vites içinmiş ama o dediği anda değiştirince boğuluyor araba onun için takmıyorum :D

valla orhangazi tarafındaki o yokuşta biz 4 kişi 4-5-6 ncı viteslerde inanılmaz esneklik gördük dizel M3'lerde...çok başarılıydı....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ona diyecek birsey yok, sadece o gostergeye uymaya kalksak ki 2000 devir civari degistir diyor, araba yemiyor. Bahsettigim 109 luk Focus tabii :)

Burak, Mazda 3 yiyor... 6 vitesli Mazda 3'ün düşük devir performansı şaşırtıcı... Bir de sanırım Mazda, sürüş karekterine göre vites değiştirme devrini, sürücüyü sinirlendirmeden ayarlıyor. Şöyle ki; sakin kullandığımda gösterge 1900 devir civarında vites yükselt derken seri kullanımda bakıyorum 2400 devre kadar üst vites sinyali görünmüyor ekranda... Hani otomatiklerdeki bilgisayarın şanzımanı normal ve sport kullanıma göre otomatik veya düğmeyle ayarlaması gibi. Belki de bu bir spekülasyon ama ben ekranda böyle görüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlaşılmasın benim yorumlarım daha doğrusu eleştirilerim Ford için. Dizel Mazda hiç kullanmadığımdan yorum yapmam doğru değil ama 6 ileri vitesli bir araçta ve iyi / akıllı bir sistemde dediğin gibi bunun işlememesi için bir sebep yok.

Japon kardeşlerimizin bu işi daha düzgün yaptığına eminim kısacası ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuya devam:

1) Otomatik vites göstergesini denemeye devam ettim. Tamamen sürüş performansınıza göre değerlendirip, sürekli değişken devirlerde viteslerin artış/azalışlarını gösteriyor.

2) Araç yakıt performansı daha 1 hafta olmadan, havaların daha da soğumasına rağmen, aynı trafik koşullarında 8,2'den 7,8'e kadar düştü.

3) Bugün bütün gece hava Oran tepelerinde -7 -8 gibiydi. İlk kez bugün, sabahın kör karanlığında işe giderken arabada yol sesi duydum; bunun da sebebi elbette soğuk lastikler. Zaten 10. km'den sonra ses yavaş yavaş azalmaya başladı.

4) Arabanın torpido gözünü neden bu kadar küçük yapmışlar, bir halt girmiyor derken, meğerse ben sadece torpido gözü kapağının açıldığında kapaktaki bölümü görüyormuşum. Esas bölüm içerideymiş, adeta ikinci bagaj varmış orada, şöyle elimi salladım içeri doğru dibini bulamadım :ohmy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu yorumlardan anladığım kadarıyla benim arabamın şanzımanıda aynı mantıkla çalşıyor. bazen yokuşlarda sanki şanzıman yokuşu hissediyomuş gibi yüksek devirlerde bile vites büyütmüyor ama düzde aynı devirde hemen yükseltiyor. zaten sizinki gibi son teknoloji arabalar harikadır sanırım. Güle güle kullanın. ama bir sorum olacak bildiğim kadarıyla dizel motorlarda oto şanzıman yoktu 2012 ler değişikmi geldi benmi yanlış biliyorum. çünkü ben oto şamzıman kullanıyorum eğer mazda; 6 ileri oto şanzıman vede dizel bir araç ürettiyse kesinlikle ilgilenirim vede araştırırım almak iztediğim ilk araç olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım,ama dediğim gibi bir araç epey bir piyasa yapar.

Evet otomatik dizel çıksa çok ciddi piyasa yapar ama bildiğim kadarı ile dizel otomatikte Mazda3 için en erken 2013 sonu. Mazda6 için ise 2012 sonu ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet otomatik dizel çıksa çok ciddi piyasa yapar ama bildiğim kadarı ile dizel otomatikte Mazda3 için en erken 2013 sonu. Mazda6 için ise 2012 sonu ;)

Tam da Pamıkın senetlerinin bitmesinin sonrası. İyi iyi...

Demekki Sıkay-Dli AT'ler Takeriyle gelecek herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...