Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

teşekkür ederim uzun zaman araştırmalarımın sonucunda bu araca karar verdim tek sıkıntım yakıtı.bazı arkadaşlar 13-14 litrelerden bahsetmiş  onada katlanacağız zevkin hesabı tutulmazmış :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest Orbitus

Bence iyi bir seçim. Şehir içi 10 litreyi geçeceğini pek sanmıyorum.

Kasa değişimlerine takılırsan işin zor, yeni kasanın eskisinden daha iyi olacağı veya daha çok tutulacağı garantisi de yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayal kırıklığı mesajım yanlış anlaşılmasın 2013 basında kasa değişir beklentisinde hayal kırıklığı olmasın demek istedim. Malum beklenti bir sonraki sene bası için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim uzun zaman araştırmalarımın sonucunda bu araca karar verdim tek sıkıntım yakıtı.bazı arkadaşlar 13-14 litrelerden bahsetmiş  onada katlanacağız zevkin hesabı tutulmazmış :D

Alacağınız araç manuelse en agresif kullanımla 8.5-9.0 görürsünüz.izmire giderken 140'dan aşağı inmedim afyondan sonra ortalama 6'lardan 8.3 civarlarına çıktı.Ankara'dan Bursa'ya sürekli cruise 90'la gittim 5.4 lt ortalama ile gittim.Benzin ucuz olsa cruise kullanımıyla bence en az yakan benzinli arabalardan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

A/T ile sürekli klima açık istanbul akşam-sabah trafiğinde 9.3 ila 9.7 arası gördüm.

cruise kullanımı ve biraz dikkatle 8' lere çok rahat iniliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dün itibarıyla 2012 Dizel Impressive Grafit Gri' yi kullanmaya başladım.

ilk şehir içi deneyimimde ortalamamı 6.7 ila 6.1' de tuttum. inanmayan olur diye fotoğrafladım.

ortalama hızım 48km-52 km arası değişti.

sonra aracın sürüş keyfi veren torkunun biraz ben de keyfini çıkartayım dedim ve şehir içinde küçük sprintlerle motorun "ben de buradayım!1 diyen güzel homurtularını dinlemeye başladım.

bir de baktım 7.4 olmuş...o zaman önceki yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gördüm.

ortalama hızım ise değişmemişti....

vites değiştirtme göstergesinin birden fazla fonksiyonu var sanıyorum zira devirle beraber gaz pedalının konumuna göre farklı devirlerde vitesi değiştirtiyor.

kerem abi hayırdır.sen mazotlu kullanmazdın :) hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

kerem abi hayırdır.sen mazotlu kullanmazdın :) hayırlı olsun :)

ya çok söylendi yakıyor vb diye. deneyeyim dedim ;)

ama benzinin gözünü seveyim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya çok söylendi yakıyor vb diye. deneyeyim dedim ;)

ama benzinin gözünü seveyim :D

cx5i bekliyorum dört gözle hemde benzinli :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Arkadaşlar, ben Azgın Teke'yi tanıdıkça daha çok seviyorum. Çok keyifli ve her türlü aksiyonu fazlasıyla yapabiliyorsun... Özellikle 2000 devrin altında düşmeden kullandığında hızlı gençlerin bile söyleyecek çok sözü yok gibi...  :boks:

Bir de, benzinli araç kullanamıyorum artık; el freni çekik gidiyormuşum gibi hissediyorum.... Bu kesinlikle bir şaka değil. 1.6 lancer ve renault megan benzinli kullandım biraz, olmuyor abi... Anladım ki torkçu olmuşum ben.  8:) Bunun bir tedavisi var mı ?  ;D

Fakat şunu da belirtmek isterim 109hp-240Nm dizeller ile 115hp-270Nm dizeller arasında oldukça hissedilir bir fark var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonbaharda arkadaşım 109hp lik focusla 225 km/h hızı gördü. ben 188-190 da kalıyorum  >:(    ilave sınırlama sistemi dedikleri buysa iyi bişey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

tabii ki

istanbul -ankara -konya - afyon üstünden eskişehir - bursa üstünden istanbul

toplam 2 depo.

yolda 2 adet radar cezası biri 152km ile (170' ten düşmüştüm :) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elazığdan yakıtı fulledim, gtl+ aldım. gaziantep e gittim şehir içi de gezdim, elazığ da aynı istasyonda fulledim  165tl yakıt aldı. toplam 705 km yol yaptım. uzun yolda çok iyi performans sergiledi. gtl fiyatı 4.14 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...