Jump to content

2. Nesil Mazda3 Depoyu Doldurunca Gelen Ses (2010+)

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Orbitus

Drcnd kardeş, geriye başka bir soru kaldı mı ? Depo sesi ve titreşim halloldu sanırım. Arabanın turbosu sorunlu, çekişi zayıf diyordun. Düzeldi mi herşey ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam depodan gelen çalkalanma sesi devam ediyor.titreşim azaldı bazen hiç olmuyor.performansı açıldı hocam.özellikle 1. vitesi yavaş arabada ama motorun özelliği bu heralde gerisi iyi hocam.vites aralığı dar değil mi bizim araçların.özellikle 1 2 3 ün.3 ve sonrası güzel hızlanıyor ama :)bir de bugün kış lastiği taktırdım.adam arabayı garaja çekip takalım dedi aldı anahtarı arabayı bi yere götürdü izledim dükkanın yanından yeraltına girdi sonra dayanamayıp ben de gittim peşinden.hocam arabanın lastiklerinin takıldığı yer güzeldi de oraya gidene kadar daracık dönemeçli yol arabayı çarpmadan zor çıkardım valla.bi ara lastikçi aldı ben çıkarırım diye 3 defa stop etti.3 e takıomuş ya :kafa:bi de vitese vahşi mahlukat gibi davranan tipler var ya onlardan çok kızdım ya :kafa:en son sorunum şu hocam arka sağ taraftan tümseklerde ses geliyor nerdden geliyor bilmiyorum ama artık takmıyorum. :)lastik takımından sonra oldu.3 tane hazzetmediğim durum:sağ ve sol ön-üst kokpit havalandırmalarından gelen ses bir de bugün sağ arkanın durumu.ya işte dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.gidip gösterip merakımı giderebileceğim bir yer yok.bugün gidip lastik taktırdığım yer güya eski mazda servisiymiş.sonra yetkiyi almışlar diye sitem ediyo adam ya tamirhaneye gitme yeri filmlerde gördüğümüz eroin yapılan yer altı merdiven altı tezgahlara çıkan tüneller var ya onlar gibi.ben de adama niye anahtarı verdiysem :krrsz:.burdaki yollar çok kötü de sesler açıkta kalan kablo uçlarından sanırım ama arka sağ nerden çözemedim.bugün içimi size döktüm orbitus abi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elazığdaki servis gayet iyi. Yılların Honda servisi , elleri yatkın . Bu tarafa yolun düşerse Gel . Erzurum'da da servis var mı tam emin değilim ama Erzurum'lu üyelerimiz var .

3. Tekin olmayan şahıslara arabanı asla verme. Üzerinde yağ olan , titiz giyinmemiş adam aracına da öyle davranır . Ama aracını da fazla sakınma , çomak batar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim niye arabanı veriyosun bir lastikçinin eline kendin niye kullanmadın mazdalar öle her adama verilmez servis dışında sen bu lafı bilmiyon herhalde ''mazda bozulmaz mazdayı bozarlar'' yani malum her türlü kullanım hatası ve  usta hatası.. illa kafana taktığın şeyler varsada erzurum yakın git bir turla göster dön, ben sizin oraları iiyi bilirim bayburtta bulundum 6 yıl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum kardeş kesinlikle artık servisten başkasının elini sokturmayacam bende dersimi aldım bazı durumlardan ötürü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam depodan gelen çalkalanma sesi devam ediyor.titreşim azaldı bazen hiç olmuyor.performansı açıldı hocam.özellikle 1. vitesi yavaş arabada ama motorun özelliği bu heralde gerisi iyi hocam.vites aralığı dar değil mi bizim araçların.özellikle 1 2 3 ün.3 ve sonrası güzel hızlanıyor ama :)bir de bugün kış lastiği taktırdım.adam arabayı garaja çekip takalım dedi aldı anahtarı arabayı bi yere götürdü izledim dükkanın yanından yeraltına girdi sonra dayanamayıp ben de gittim peşinden.hocam arabanın lastiklerinin takıldığı yer güzeldi de oraya gidene kadar daracık dönemeçli yol arabayı çarpmadan zor çıkardım valla.bi ara lastikçi aldı ben çıkarırım diye 3 defa stop etti.3 e takıomuş ya :kafa:bi de vitese vahşi mahlukat gibi davranan tipler var ya onlardan çok kızdım ya :kafa:en son sorunum şu hocam arka sağ taraftan tümseklerde ses geliyor nerdden geliyor bilmiyorum ama artık takmıyorum. :)lastik takımından sonra oldu.3 tane hazzetmediğim durum:sağ ve sol ön-üst kokpit havalandırmalarından gelen ses bir de bugün sağ arkanın durumu.ya işte dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.gidip gösterip merakımı giderebileceğim bir yer yok.bugün gidip lastik taktırdığım yer güya eski mazda servisiymiş.sonra yetkiyi almışlar diye sitem ediyo adam ya tamirhaneye gitme yeri filmlerde gördüğümüz eroin yapılan yer altı merdiven altı tezgahlara çıkan tüneller var ya onlar gibi.ben de adama niye anahtarı verdiysem :krrsz:.burdaki yollar çok kötü de sesler açıkta kalan kablo uçlarından sanırım ama arka sağ nerden çözemedim.bugün içimi size döktüm orbitus abi :)

Lastik havalarına da bir göz atın derim, lastikçiler kafalarına göre basıyor kapı içlerine bakmadan.. Fazla hava sarsıntı yapar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bugün aracımı park ederken ani fren yaptıktan sonra depodan yakıtın çalkalanma sesi geldi.Yanlış duyduğumu düşünerek tekrar test ettim yine aynı sesle karşılaştım. Bu durum normal mi , değilse ne yapılabilir ? (aracın deposu dolu) :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O da bir bakış açısı tabi ki =) yalnız bundan önce kullandığım Suzuki Swift , Octavia ,ve Golf'de bu tarz bir durumla karşılaşmadım.Halbuki onlarında depoları doluydu ;) şaka bir yana bu durumun çözümü var mıdır ? sık yaşanan bir durum mu ? onu merak ettim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

depodan çalkalanma mı??? ilk defa duydum Mazda' da...

depolar öyle çalkalanma sesi gelebilecek şekil ve materyalde değil diye biliyorum????...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nette çok araştırdım özellikle Hyundai , Fiat , Ford gibi markaların araçlarında rastlanılan bir durummuş. Site içinde araştırdım aynı şikayeti dile getiren bir arkadaş varmış. İnanın bende şaşkınlık içerisindeyim bu durum karşısında. Bugün tekrar test edeceğim. Bunun sebebi depo içinde bulunan dalga kıran diye adlandırılan malzemenin eksik olmasıymış.Nette yazan bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bende aynı araca sahibim. Ve bu arada aynı fotoğrafı kullanıyoruz :). Bu güne kadar depoda yakıt az,yarım,tam olsun,hiç bir şekilde böyle bir sesle karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hiç duymadım ilginç, olmaması lazım aslında, sese sebep olan başka birşey olabilir mi?

Mesela ben arabada her ihtimale karşı su dolu 2,5lt pet şişe taşırım sizde de olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de aynı sorun var. sorun mu gerçekten bilmiyorum. bence yapması doğal gibi geliyor. daha önce symbol'üm vardı onda da aynı ses geliyordu. likit bu yerinde durmazki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önce Mazda yetkilileriyle konuştum . Bugüne kadar raporlanmış bir olay varmış. Saolsunlar konuyla ilgileneceklerini söylediler . Benzer modellerde farklı araçlarda test yapacaklarmış.

İlhan1977 , resmi en kısa zamanda değiştireceğim :) Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet bey aslına bakarsanız yapmaması normal. Çünkü depoların üretim şekilleri,bu tarz çıkabilecek sesleri önlemek üzere dizayn ediliyor. Dediğim gibi konu ehil ellerde şuanda yaşanan gelişmeleri burada paylaşmaya devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...