Jump to content

2. Nesil Mazda3 Depoyu Doldurunca Gelen Ses (2010+)

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bazı zamanlarda bazı araçlarda olabiliyor. Peugeout 308'de bir kez olmuştu. Tam servise gidecektim, bir sonraki depoda tamamen geçti.

Sebebini bilmemekle birlikte birazcık sallamak istiyorum: özellikle yeni bir full depo yakıt aldıktan sonra oluşabilen bu ses, depoya baloncuklu !? yakıt basılması, deponun taşacak şekilde fullenmesi gibi sebeplerden ortaya çıkabilir. Bu haller ya dalga kıranı ya da şamandırayı geçici şuur kaybına sokabilir.  :o

Coriolis bu duruma el atacaktır diye fazla ileri gitmeden noktalıym.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim Orbitus bey (kusura bakmayın isminizi bilmediğim için bu şekilde hitap ettim)

Benimde inancım o yönde . Çözümü varsa çözülür . Mazda'ya güvenimiz tam ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

.....Coriolis bu duruma el atacaktır diye fazla ileri gitmeden noktalıym.

estağfurullah, böyle bir intiba yaratmak istemezdim.

benden çok daha ehil kişiler var forumda. özellikle de Okko gibi servisler.

benim yorumum hava tahliyesinde bir sorun oluşmuş olabilir...yahut pompadan hava basılmş olabilir (ki bu son derece olağan ve sık yaşanan bir durumdur...üçkağıtçı petrol istasyonlarının sık başvurduğu bir yöntemdi bir zamanlar)

sesin oluşması için hava gerekir, havasız ortamda ses oluşmaz ve dalgakıran gibi şeylere ihtiyaç olmaz...

bence ya havayla alakalı bir sorun olma ihtimali yüksek....ama yamuluyor da olabilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eksik olma emregc :) Depoyu zamdan önce doldurdum. Bunu da dip not olarak yazmak isterim. =)

Artık fark etmiyor, haftalık gelen zamlarla haşırtlardan kurtuluş yok.  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aaa abi öyle deme ya, 10 yıldır tek başına iktidar olan hükümetimiz, çok güzel işler yapmışlar. ben adama bu benzin ne oalcak diyorum, cevaben bunu veriyor :D gel de haşırtlanma bu kafayla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) o halde bu ses  diğer markaları da ilgilendiren genel bir sorun gibi ,  Otomotivciler Dayanışma Derneği (ODD),  Depolarımızı Fulleyince Çıkan Haşırt Sesinin Önüne Geçemiyoruz Sn. Başbakanım başlıklı bir mektup yazarsa, hökümet bir inceleme başlatabilir belki...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada sorması ayıp depoyu kaça doldurdunuz ?  :D :D :D :D

Şaka bir yana. Benim araçta bu tür bir problem yok. Eskiden Doğan SL vardı bizde onda oluyordu ama :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benim araçtada aynı şekilde ses gelmeye başladı. Depo doluyken frene basınca arka taraftan bir Sıvı dalgalanma sesi geliyor. Aracım 5500 km de hep yakıtı Ağzına kadar doldururum ve Opet dışında yakıt almam. Ilginçtir önceki dolumlarda yoktu bu en son dolumda oldu. Sebebi ne olabilir acaba. Şimdiden teşekkürler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benim araçtada aynı şekilde ses gelmeye başladı. Depo doluyken frene basınca arka taraftan bir Sıvı dalgalanma sesi geliyor. Aracım 5500 km de hep yakıtı Ağzına kadar doldururum ve Opet dışında yakıt almam. Ilginçtir önceki dolumlarda yoktu bu en son dolumda oldu. Sebebi ne olabilir acaba. Şimdiden teşekkürler.

Yukarıdaki mesajlardan birinde aslında bir ipucu var. Sebep oluşan bir hava boşluğu veya pompadan hava basılması olabilir denmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıdaki mesajlardan birinde aslında bir ipucu var. Sebep oluşan bir hava boşluğu veya pompadan hava basılması olabilir denmiş.

bende öyle Olmasını umarım. Eğer öyle ise diğer Yakıt alımlarımda düzelecektir. Yazılanları okudumda konuyu açan arkadaşta sorun devam ediyormuş. Ayrıca Yakıt deposundaki bu dalgalanma ağırlık merkezini kaydırdığı için yol tutuşuda etkilemez mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar bir etkisi olmaz. Eğer öyle olsa depo tam dolu iken değil depo azaldıkça daha çok problem yaşardınız

zaten tam dolu iken değil 100 km sonra başladı. Ayrıca ilginç olan her depo dolumunda değil bu dolumda olması belkide hakkaten hava basmışlardır. Bir sonraki doluma kadar bekleyip göreceğiz artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıvı olan herşey hareket halindeki araçta dalgalanma yapar. Bunun için depo dizaynını ona göre yaparlar veya dalgakıran koyarlar. Bu konuda özellikle yeni Astra ve Leon la ilgili de şikayetvar.com da bayağı şikayet var. Ayrıca izolasyon problemi olsa her depoyu tam doldurmamda olması gerekmez miydi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir yerde bir arkadaşın yorumunu paylaşayım. Aracın kaza anında Yakıt deposunun aniden boşalmasını Sağlamak Amacıyla yeni nesil Araçlara dalgakıran konmuyormuş. Yani güvenlik Amaçlı böyle imiş. Bunu öğrenince bu durum benim için sorun olmaktan çıktı. Güvenlik daha önemli[emoji4]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...