Jump to content

Mazda 3 1.6 Dizel 20.000 Km Bakımı ve Sonrasında Yanan İkaz Işığı

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu konu sürekli gündeme geliyor. Veli de kendi açısında haklı sizler de. Herkesin sürekli siteyi takip etmeşansı olmuyor. Benim bile... Arada haftalarca forumdan koptuğum olmuştur.

Veli'nin aslında serzenişte bulunduğu ne Eser ne de Erdoğan. Onun esas sinirlendiği kendini tanıtmayan üyeler, aracını satmak için siteye üye olanlar veya problemine çözüm bulduğunda kimseye birşey demeden gidenler.

Tabii şu da bir gerçek burada yazdıklarımız herkese açık. Üye olmaya bile gerek yok ama siteye üye olmuşkende sohbete dahil olmak çok daha keyif verici olacaktır. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konu sürekli gündeme geliyor. Veli de kendi açısında haklı sizler de. Herkesin sürekli siteyi takip etmeşansı olmuyor. Benim bile... Arada haftalarca forumdan koptuğum olmuştur.

Veli'nin aslında serzenişte bulunduğu ne Eser ne de Erdoğan. Onun esas sinirlendiği kendini tanıtmayan üyeler, aracını satmak için siteye üye olanlar veya problemine çözüm bulduğunda kimseye birşey demeden gidenler.

Tabii şu da bir gerçek burada yazdıklarımız herkese açık. Üye olmaya bile gerek yok ama siteye üye olmuşkende sohbete dahil olmak çok daha keyif verici olacaktır. ;)

Aynen Burak'ın yazdıkları gibi düşüncelerim.

Kimseyle şahsi sürtüşmem olmaz veya herhangi bir şeyle birilerini itham etmem olmaz... Ancak; forum üyeliğinin gerekliliğini yerine getirmenin gerekliliğini söylüyorum o kadar. Anlık bi espri yaptık o bile nerelere çekildi, arkamızdan bir sürü yaftalama ve hakaret edildi... Neyse.

Üye tecrübelerinden bir başka üye de faydalansın, bizler de bilmediğimiz şeyleri öğrenelim diyedir yazdıklarım.

Saygılar, sevgiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben haftalar önce sorunuma çözüm bulduktan sonra zaten dönüp gitmedim tesekkür ediş biçimimden foruma nekadar minnettar oldugum gözlenmektedir .Dediğinizi anladım tabi bu şekilde işini görüp uğramayan çok oluyor sanırım.Dediğim gibi şahsi olarak arabalarla çok ilgilenen biri değilim burdaki muhabbetim daha çok hal hatır sorma problemimi danışma şeklinde olur ancak.Bazı baslıklardan bişeyler öğrenebiliyorum mesela halen.Bu yüzden forumdakilere tekrardan tesekkürlerimi iletiyorum burdan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürekli takip edemeyebilirsin ama forum amacına uygun davranmak zor değil...

Ben ironi yapmıştım ama sanırım yanlış anlaşılmışım. İnternet ortamında konuşunca ses tonlamaları ve mimikler kullanılamadığı için bu durumlar ortaya çıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne gerek var abi sürekli forum takip etmeye.Nasılsa arkadaş işini çözmüş,bir sıkıntısı olursa tekrar sorar ve yine yardımcı olunmaya çalışılır.Öyle de değil mi ama. :nea:

Burada ironi yaptığınızı bildiğim için alıntı yaparak cevap vermiştim, yani sizi hedef alarak bir cevap vermek niyetiyle alıntı yapmamıştım, alıntı yapıldığı için siz doğal olarak üzerinize alındınız haklısınız... Özür.

Arkadaşlar, tekrar söylüyorum, bu serzenişlerin hedefi veya muhattabı sizler değilsiniz. Veli'yi Serbest Kürsü'den takip edin anlarsınız durumu :)

Forum müdavimleri ne dediğimi ve niye dediğimi rahatlıkla anlayabiliyor zaten...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

her 1000km de foto çektiğim için farkettim, 20bin olunca bende de yandı. Tabiki servis hiç birşey yapmadan 19900 de bakımdan verdi aracı bana.

Yarın bir reseti deneyeceğim.

Garip olan kısım, İngilizcesinde de Türkçesinde de klavuzun açıklaması, motor yağında yakıt var şeklinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o ışık bakımdan sonra DPF reset işlemi yapılmadığından dolayı yanıyor , normalde servislerin o  işlemi her bakımdan sonra yapması gerekiyor fakat eminim bunu bilmeyen servisler bile vardır neyse ben size tarif ediyorum şimdi;

Kontağı açın

Frenle gaz pedalına aynı anda basılı tutun ,

15 saniye kadar sonra o sürekli yanan ışığın yanıp sönmeye başladığını göreceksiniz .

Işık 5 saniye kadar yanıp södükten sonra , tekrar yanmaya başlamadan kontağı kapatın .

Gaz ve frenden ayağınızı çekin arabayı çalıştırın

Hepsi bu kadar , bu işlem arabanın beynine aracınızın bakımının yapıldığının verisini giriyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bilgiyi de bir yere not etmiş olalım, sağol. Peki neden 20 binde söylediğiniz gibi bir servis eksikliğiyse 10 binde ve 30 binde de yanması lazım değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağın teknik verisi 20binkm yada 12 ayda bir degistirin seklinde. Bununla alakasi olabilir belki. Maintanence icindeki bolge 180gun sayiyor ama ilgili fransiz markalar bu motorla 15bin 20bin civari servise aliyorlar. Pek de bir baglanti kuramadim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet kesinlikle yağ değişim aralığı 20bin olarak ayarlandığı için 20binde uyarı veriyor .Esasen yol bilgisayarındaki sayacı ben 365gün ve 10bin km olarak ayarladım fakat bu ışığın onlar ilgisi yok direk olarak ECU da kayıtlı olan 20bin km olduğu için uyarı veriyor siz her yağ değişiminde yukarıda dediğim işlemi uygulayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet kesinlikle yağ değişim aralığı 20bin olarak ayarlandığı için 20binde uyarı veriyor .Esasen yol bilgisayarındaki sayacı ben 365gün ve 10bin km olarak ayarladım fakat bu ışığın onlar ilgisi yok direk olarak ECU da kayıtlı olan 20bin km olduğu için uyarı veriyor siz her yağ değişiminde yukarıda dediğim işlemi uygulayın

Bakalım benim 20 binde de dediğiniz olacak mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...