Jump to content

Beşiktaş - III

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dünkü yakartop olayından dolayı Beşiktaş'ın mağduriyeti giderilmezse, futbolcuya ve Kasımpaşa Spor Kulübü'ne ceza gelmezse, Türkiye'de bu tip çakallıklar tekrarlanır.

Gerçekten çok ilginç bir olay gelmiştir Beşiktaş'ın başına, en az bunun kadar ilginci de yine Beşiktaş'ın başına gelmiştir. Hakemden gol yemiş takımız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi;

Kasımpaşa maçı ile ilgili, maçı hak eden taraf. Rakibimiz Kasımpaşa Spor idi.

Cümlene katılmıyorum sadece, diğerleri elbette doğru fakat maçı hak eden taraf konusuna gelince, öncelikle belirteyim ki kesinlikle taraftar duygusallığıyla yaklaşmadan objektif olarak konuştuğumu belirteyim, ayrıca maçı beraber seyrettiğimiz Fenerbahçeli ve Galatasaraylı arkadaşların da benimle hemfikir olduğunu söyleyeyim.

Üç büyüklerin her lig maçını canlı seyrederim, elimden geldiğince (malum sebeplerle) yabancı ligleri de takip ederim, maçı canlı izlerken gidişat hakkında az çok fikrim olur. Dün seyrettiğimiz şey, bir futbol müsabakası değildi. Dün sahada Beşiktaş vardı, 11 tane de arkasında bir yerlerden destek hisseden tetikçi vardı, ayrıca 6 tane emir almış hakem ve bir tane de görev verilmiş sabotaj elemanı vardı. Durum böyleyken gelişmeler şaşırtıcı değil. Tribünde yer alan arkadaşlarımla da görüştüğümde aynı şeyleri duydum.

Özetliyorum: Beşiktaş'ın erken golünden sonra moral-motivasyon dengelerinin kaymasıyla oyun Beşiktaş adına rahatladı. İkinci golü ararken iyi yazılmış senaryoya denk geldik. Bir futbol müsabakasında görmenin imkansız olduğu sahneyi gördük, defalarca hata üst üste yapıldı, ikinci top girdi, hakem gördü, durdurmadı, ceza sahası içerisinde oynanan topa yabancı cisimle (ikinci top) müdahale edildi. Bunun cezası kırmızı kart ve penaltıdır. Sarı kart ve hava atışıyla geçiştirildi. Normal gidişatta maç 2-0, Kasımpaşa 10 kişi. İkinci yarıda toplam 22 metre elde taşınan top, arkasından gelen gol ve Almedia'nın itirazına sarı kart, olması gereken, tacın yerinden kullanılması, -buraya itiraz gelebilir ama- tabii ki gol falan olmaması, Almedia'ya sarı kart gösterilmemesi, 80. dakikada sahaya giren, herhangi bir sıfat yakıştırmak istemediğim kişi  -taraftar değil kişi- yüzünden çıkan olayda 30 metre uzakta bekleyen hakem, normal kurallara göre maçın tatil edilmesi, hadi bunu yapmadın, motta'ya kırmızıyı da çıkardın (motta'nın cezası sarıdır), Almedia'nın da itirazından dolayı ikinci sarıyı göstermişsin, ilk sarısı olmayacaktı, Almedia oyunda, son 10 dakika, durum en kötü ihtimalle Beşiktaş'ın 2-1 galibiyetiyle ilerliyor... Söylenecek çok şey var aslında ama en başta açıkladığım tiyatro sebebiyle ne söylesek havada kalacağı için çok da içimden gelmiyor. Ceza sahasına girerken kendini yere atmadan sarı kart verilmeli miydi, yok efendim Kasımpaşa'nın ikinci golü ofsayt mıydı, vay efendim sahaya atlayan adamın hem Beşiktaş tribününde hem Kasımpaşa tribününde nasıl görüntüsü vardı, Twitter'dan "bastır Trabzon", "bugün kopenhag'lıyım" yazdı, ne biliyim Bursaspor formasıyla tribünde fotoğrafını koydu olaylarına falan girmiyorum bile.

Diyeceğim odur ki, sadece yukarıdaki cümleye neden itiraz ettiğimi yazmak için bunları yazdım, işin siyasetinde komplosunda değilim ama dünkü oyun -ve dahi tüm lig- temiz olsaydı maç sonucu en kötü ama en kötü ihtimalle 2-1 Beşiktaş üstünlüğü ile, şahsi fikrimce 2 ya da 3 farklı Beşiktaş galibiyetiyle biterdi.

Hüzünle başımı öne eğerken hafif gülümserim, saygılar sunarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alper, sadece ve sadece yorumunun "maçı Beşiktaş kazanırdı" görüşüne katılmıyorum, bu maçın tekrarlanması halinde yine kazanamayacağı görüşündeyim, hatta 10 maç yapsınlar Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı veya diri oynayan takımları yenme ihtimali düşük...

Kırılgan bir yapıya sahipler, moral motivasyon üst düzeyde değil, çalışma sistemlerine bağlı olarak sakatlanma ihtimalleri çok yüksek... Tam olarak takım değiller (olsaydı takım içinde kavga olmazdı)

Bütün bu etkenler Beşiktaş'ın rahatlıkla maçı kazanır görüşüne sahip olmamazı engelliyor. Birde üzerine dış etkenler tuzu biberi olunca takıma yazık oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu maçın tekrarlanması halinde yine kazanamayacağı görüşündeyim, hatta 10 maç yapsınlar Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı veya diri oynayan takımları yenme ihtimali düşük...

Maçların tek devre oynandığı bir dünya olsaydı, Şu an Fenerbahçe'nin yerinde Beşiktaş vardı. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediklerinde haklı olabilirsin Alper. Benim yorumum aslında, 2 yarıda ki belirgin performans düşüşümüz var. Bu Fenerbahçe ve Sivas spor maçlarında da böyleydi. İkinci yarı takım oyundan kopuyor. Bir de net yakalanan pozisyonu, gole çevireceksin. Yani sahaya hem karşı takımı. Hemde hakemi yenmek için çıkacaksın. Sonra ofsaytmış, penaltıymış, hakem hatasıymış uğraşmamış oluruz. Net gol pozisyonlarına giriyoruz, ama atamıyoruz.

Dediğim gibi hakemin skora etkisi kesinlikle oldu. Bunlar olmasaydı maçın skoru ne olurdu, onu Allah bilir.

Futbolda şansta olacak. Ama çok uzun süredir bu şans Beşiktaş'ın yüzüne gülmüyor.

Bir yönetim takımını küçük ve aciz gösterir ise. Bu takımın başına daha çok şeyler gelir.

Ben şimdi yeni stadımızın önüne. Ne engel çıkarılacak, merakla bekliyorum. Taahhüt edilen sürede, bitebileceğinden şüpheliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stad konusu tamamen dirayet ile ilgili İlhan ve sana katılıyorum, stad inşaatı planlanandan tam iki yıl sonra başlayabildi, bitirilmesi planlanan süre içinde olur inşallah ama zor gibi...

Kulüpte kurumsallık tam olarak oturmuş değil bence, bütün sıkıntılar bunun üzerinden yürüyor, kulüp kendine gelemediği için de, dışarıdaki hafif rüzgar takımı alabora yapabiliyor, öncelikle bu yapı düzeltilmeli, şahıslara bağlılıktan kurtarılmalı, kulübün etrafında çöreklenmiş "beleşçi"ler yok edilmeli, istikrar sağlanmalı.

Tigana döneminden beridir takımda istikrar yok, sabır yok dolayısı ile başarı da yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Şimdi gönlüme hitap etmeye başladı bu adam... Burada içtenlikle çifte standart için tepki koyuyor. Helal olsun, yolu hep açık olsun.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Gökhan Töre 188.görüşme sonucu, resmen Beşiktaş'lı olmuş. :D

Hayırlı, uğurlu olsun. Oynadığı mevkiide, yerliler arasında. Alınabilecek futbolculardan birisiydi.

Çok istikrarlı mı ? Bence değil. Günlük yaşantısına dikkat eden bir adam mı ? Değil gecelerin, alemlerin adamı.

Verilen para da sağlam, 5 yıllık sözleşme yapmışlar. Bu para ve sözleşme süresi bence çok.

Adamın yaşının geç olmasından dolayı, sözleşmeyi uzun tutmuşlar.

Ne diyelim Allah utandırmasın inşallah. :nazar:

-2014-2015 sezonu için 1.400.000 Avro garanti ücret ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,

-2015-2016 sezonu için 1.500.000 Avro garanti ücret ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,

-2016-2017 sezonu için 1.600.000 Avro garanti ücret ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,

-2017-2018 sezonu için 1.700.000 Avro garanti ücret ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,

-2018-2019 sezonu için 1.800.000 Avro garanti ücret ve 10.000 Avro maçbaşı ücret

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi hayırlı olsun. Türk futbolcuların fiyatları 5+3 meselesinden dolayı aldı başını gitti. İnşallah milli takıma da faydalı olabilecek şekilde kendini formda tutar.

İlhan, bu elemeyi geçerseniz Şampiyonlar Ligine gidiyorsunuz değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi hayırlı olsun. Türk futbolcuların fiyatları 5+3 meselesinden dolayı aldı başını gitti. İnşallah milli takıma da faydalı olabilecek şekilde kendini formda tutar.

Abi ben 3 eleme maçı oyanayacağız diye biliyorum. Tam emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır bu son Arsenal i elerse gruplarda. Ama CL tarihinde Arsenal in cl ne katılamadığı sezon yok, kim bilir belki bir ilk gerçekleşir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beşiktaş'ımızın rakibi belli oldu. Rakip Arsenal, ilk maç İstanbul'da.

Hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş'ımıza başarılar diliyorum.

4. Torbadan Almanya şampiyonunu çeken bir takımdan da Arsenal'i çekmesi beklenirdi. Tüm Beşiktaşlılar emindi bu kuradan Arsenal'in çıkacağından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...