Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - II "Ortak Konu"

Gökhan

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-bu-paraya-boylesi-13-750-tl-ye-en-fulu-74358842/detay

İlk ilandaki araç için hasar sorgusu yaptım. Gelen cevap...

****137 şasi nolu aracın 4 adet hasarı mevcuttur.

Hasar1: 12.11.2011 Ağır hasarlı 14.500 TL

Hasar2: 05.06.2009 Çarpma 562,50 TL

Hasar3: 12.11.2008 Çarpma 3.716 TL

Hasar4: 17.03.2008 Çarpma 1.569,50 TL

Bu 14.500 TL ne acaba onu merak ettim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 983
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

selamın aleyküm arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum honda civic den sonra 2012 jetta 1.4 tsi ve nihayetinde 2012 mazda 3 impressive manuel vites sedan benzinli modelini almaya karar verdim.lakin bazı arkadaşların aracın içine çok ses aldığından ve yakıt tüketiminin çok olduğundan bahsetmeleri beni impressivenin bu sene çıkan dizel modelini almaya zorluyor.bildiğim kadarıyla dizellerde sanruf yok başka neler yok artıları eksileri nelerdir dizel ile benzinli arasında.yılda en fazla 10 bin km yapar arabama gözüm gibi bakarım bu yaptığım km dizel almama değermi.benzinli impressiveyi 50 ye dizelini 55 bırakıyorlar.engin fikirlerinize ihtiyacım var cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazmayı unuttuğum diğer bir konu mazda ve volvo araçlarda kullanılan dizel motorları  ford fokus motoru deniliyor doğrumudur? benim mazda da karar kılmamın en etkili sebeplerinden biri motor ömürlerinin uzun olmasından dolayı idi fokus motoru kullanılmasının sebebini anlamış değilim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence dizel alın nasıl olsa az km yapıyosunuz yıllarca binersiniz ekonomik vede  sorunsuz şekilde; bu arada nasıl oluyor ford-volvo-mazda aynı motoru kullanıyor ben ilk kez duydum, bu motorları kim üretiyor general motors mu ?  yoksa aynı motor teknolojisiyle herkes kendisimi üretiyor mevzu nedir çok merak ettim doğrusu birde böle aynı motorları kullanan başka markalarda varmı bu konuda bilgilensek iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motoru PSA üretiyor. Yanlış bilmiyorsam Peugeot, Ford, Mazda beraber kullanıyor ama bu devir sona ermek üzere ( Mazda için ) . SKYACTIV motorlar ile birlikte Mazda tamamen kendi teknolojilerini kullanmaya başlayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aralarında çok önemli bir fiyat farkı yok. Belirttiğin km'ye göre 3. yıla kadar benzinli ortalama 2 bin TL ucuz olur, 3. yıldan sonra maliyetler eşitlenir. Sunroof dışında tek fark benzinli-dizel olmasıdır.

Benim fikrim maliyet açısından kısa vadede önemsiz bir fark oluşacağından dizel almandır. Benzinli dizele göre çok daha sessizdir, ama dizeli benzinliyle performans anlamında karşılaştırmıyorum bile.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamın aleyküm arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorum honda civic den sonra 2012 jetta 1.4 tsi ve nihayetinde 2012 mazda 3 impressive manuel vites sedan benzinli modelini almaya karar verdim.lakin bazı arkadaşların aracın içine çok ses aldığından ve yakıt tüketiminin çok olduğundan bahsetmeleri beni impressivenin bu sene çıkan dizel modelini almaya zorluyor.bildiğim kadarıyla dizellerde sanruf yok başka neler yok artıları eksileri nelerdir dizel ile benzinli arasında.yılda en fazla 10 bin km yapar arabama gözüm gibi bakarım bu yaptığım km dizel almama değermi.benzinli impressiveyi 50 ye dizelini 55 bırakıyorlar.engin fikirlerinize ihtiyacım var cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yılda 10 bin km yaptığınız için Dizel hiç almayın parasını amorti etmez ve hatta içinde çok otoyollar olan bir büyük bir şehirde oturmadığınız için kısa mesafe kullanımlarda dizeli ısıtmak, beklemek falan sıkıntı yaratır onun yerine  otomatik impressive alın ve aradaki farklada bir multimedya yeleştirin ön konsola herkes kabinde keyfini sürsün vatandaş da araba görsün :)

Mazda'nın otomatiği performans açısından sizi daha çok tatmin edecektir hiç şüpheniz olmasın , araç gayet seri vites değişiyor mesela ben bu kadar seri kullanamıyorum manuel aracı,  şehir içinde otomatikle aralardan kıvrılabiliyorsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motoru PSA üretiyor. Yanlış bilmiyorsam Peugeot, Ford, Mazda beraber kullanıyor ama bu devir sona ermek üzere ( Mazda için ) . SKYACTIV motorlar ile birlikte Mazda tamamen kendi teknolojilerini kullanmaya başlayacak.

burak abi bu SKYACTIV motor benzinli motor ama  dizeller gene aynı kalacak yanlışmıyım? bu arada iran yapımı Samat diye bir araçla karşılaştım sanayide bir ara üstünde peogeot 307 motorunun aynısı vardı hatta amblem bile peogeottu. ne biçim iştir bu ya anlamadım bu arada PSA ne anlama geliyo hangi ülke veya şirket üretimi sayılıyor bu motorlar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak abi bu SKYACTIV motor benzinli motor ama  dizeller gene aynı kalacak yanlışmıyım? bu arada iran yapımı Samat diye bir araçla karşılaştım sanayide bir ara üstünde peogeot 307 motorunun aynısı vardı hatta amblem bile peogeottu. ne biçim iştir bu ya anlamadım bu arada PSA ne anlama geliyo hangi ülke veya şirket üretimi sayılıyor bu motorlar.

Yanlış. SKYACTIV ler hem benzinli hem de dizel olarak üretiliyorlar.

Bildiğim SKYACTIV motorlar ;

2.2 Dizel

2.0 Benzinli

1.3 Benzinli.

PSA sanırım Peugeot grubunun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 aydır temiz yıpranmamış 929 royal classic arıyorum bulamadım bi türlü gerçi benim bütçe kısıtlı geçenlerde bakmaya gittim bitanesine motoru iidi ama kasası ve içaksamda çok eksikler vardı ama v6 beni benden almaya yetti evde her akşam babamla kavga halindeyiz manyakmısın sen napcan 929u diyerekten alırsın satamazsın diyor bende kapının önünde dursun bana yeter diyorum sizce bu araçalaınırmı alınırsada maksimum ne kadar verilir... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabalarla ilgili olarak, size söyleyebileceğim tek şey; "biz taşralılara gitmez" Olacaktır.

Çünkü, parça gereksinimlerini biz karşılamakta zorluk çekeriz. Yada uzun sürelerde olur.

Ben 93 626ya bile parça konusunda Bursa, İstanbul veya Ankaraya bağlıydım.

Yoksa arabanın güzelliğine ve kullanım rahatlığına laf edemez kimse.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yedek parça konusu öyle ama ebay avustralya sitesinde ve suriyede bulanabiliyo aslında.para biriktirmeye devam ediyorum inşallah yaza doğru gönlüme göre bi tane alıcam çevrem bana deli gözüyele bakıcak ama olsun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Madem buraya yazıp fikrimizi sordun. Yazmamda sakınca yok o zaman.

Bence!

Araç büyütmeye en azından bir 92-97 626 ile başlaman.

Baktın tatmin etmiyor, 929lara geçersin.

Ama cesaret ve para sende. Allah kolaylık versin demekten başka çare yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...