Jump to content

Mazda CX-5 Test ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gökhan o segmentin insanları bunu çok dert edermiş gibi gelmiyor bana. Sonuçta o segmentteki birçok araç zaten 2.0 motorlu. Bahsettiğin motor dizel ve şansıman da otomatik olduğuna göre alacak kişi seve seve yıllık 1000 TL farka katlanır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gökhan o segmentin insanları bunu çok dert edermiş gibi gelmiyor bana. Sonuçta o segmentteki birçok araç zaten 2.0 motorlu. Bahsettiğin motor dizel ve şansıman da otomatik olduğuna göre alacak kişi seve seve yıllık 1000 TL farka katlanır..

Umarım bu beklentin satış rakamlarına yansır Burak.

Ben insanımızın bu fikirde olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

Bu halk etmez mi Burak?

1.5lik,1.6lık diye 10bin, 20bin fazla vermiyor mu bu millet?

valla gördük ki aracı moda haline getirebilirseniz aynı millet 3.0 motorlara da çatır çatır veriyor o vergiyi. Audi' ler Volvo' lar gırla heryerde.

bu arada hakkaten Audi bence kesinlikle alternatif olmaktan uzaklaştı.

yine de Emre' ye bişi söylemek istedim.

Kia Sportage ile yarıştırmak bana çok sağlıklı gelmiyor.

Kia elinden geleni yapsa da o kalite imajını sağlamasına biraz daha zamanı var kanımca.

aynı durum Hyundai' nin de başında (ki bazı ürünleri idantik biliyorsunuz)

CR-V ve RAV-4' ün fiaytlarının run-out tabir edilen "kapatıyoruz! - patron çıldırdı!" tarzı fiyatlar olduğunu düşünüyorum.

aynı şeyi Civic' te yapıyorlar. 49 000 liraya Civic alabiliyorsunuz yeni kasa...her ay 1000 lira artışla araç 52-55 seviyesine gelecek.

3 ay önce 49 000 liraya almış müşteri arkadaşını getirdiğinde sizce 52 000' e alır mı aynı aracı?...şüpheli diyorum ben...ki araçta ciddi bir inovasyon yada dizayn yok.

2.2 motorlar konusunda çok ümitsiz değilim ya...tamam en çok satan olmaz belki ama sürpriz yapabilme potansiyeli var o aracın.

Honda ve Toyota bana göre kendi kendilerini konumlamaları sebebiyle (birazda markalarını konumlamaları diyelim) TR' de o lige giremedi.

Japonlar arasında (elbette Lexus ve/veya Infiniti hariç) o lige aday tek marka var Mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Umarım bu beklentin satış rakamlarına yansır Burak.

Ben insanımızın bu fikirde olduğunu düşünüyorum.

Bu tamamen aracın oluşturacağı algı ile alakalı. Kerem'in de dediği gibi daha üst segmentte daha fazla vergi ile peynir ekmek gibi satan arabalar var. Eğer iyi lanse edilip iyi izlenim oluşturursa neden olmasın ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun. inşallah iyi satar.

Ama  60bin-70bin olma ihtimali olursa iş yapar düşüncesindeyim.

Öyle 90 ve üstü rakamlarda zor o iş.

Benim düşüncem o yönde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun. inşallah iyi satar.

Ama  60bin-70bin olma ihtimali olursa iş yapar düşüncesindeyim.

Öyle 90 ve üstü rakamlarda zor o iş.

Benim düşüncem o yönde.

Mazda3 dizel 60 bin iken CX-5'in o rakamlarda olması çok zor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 dizel 60 bin iken CX-5'in o rakamlarda olması çok zor.

:D Hakkaten 60bin çok fentezik bir rakam olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SUV segmentinde imaj daha bi önemli  Mazda'nın 4x4 imajı hiç yok gibi bişey, yoldaki 100 kişiye  sorun dört dörtlük CX-9 gibi bir araçdan kimsenin haberdar olduğunu  bile sanmıyorum, hatta söylesenizde inanmayanlar çıkar kanaatimce...

Dolayısıyla ilk etap da düşük fiyat ve düşük tüketim kozundan başka CX5 in kozu olmayacak gibi yani  CX5 deseki  ben Sportage dan daha kaliteliyim, Tiguandan daha güzelim, o yüzden fiyatım bu Müşterinin buna cevabı başta pek olumlu olmayabilir...

Fiyatların düşükten denge seviyesine yükselmesi iyi fikir bence de :)  Donanımına göre 80>85 / 90>95 gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

CX-9 konusunda ben farklı düşünüyorum.

3.7lt benzinli bir SUV için CX-9 bu devirde çok başarılı oldu ve fiyatı da çok iyiydi bence.

motorundan bahsettiğinizde insanlar kaçacak delik arıyor ve o ön yargı kolay kolay yıkılmıyor.

zaten CX-9' un bundan daha fazlasının hedeflenerek getirildiğini sanmıyorum.

CX-5 içinse Sportage' dan daha ucuza hele hele 60' lara araç vermek tamamen marka imajını zedeler.

soruyu yeniden sorayım:

3 ay önce 75 bin liraya aldığınız aracı 3 ay sonra 80-82 arasında alır mısınız? aldırır mısınız?

ayrıca "pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuzdur vardır bir zilleti" diye bir atasözümüz var hatırlatırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

SUV segmenti gelişmiş pazarlarda stratejik öneme sahip  , markaların geleceği ürettiği SUV ların kalitesiyle orantılı bence,  bakalım kim başarılı olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Auto Bild'in yukarıdaki test verilerine göre Almanyada  30.000 Avroluk  fiyatıyla sınıfının en çok satanı VW Tiguan'dan , Mazda CX-5 daha az yakıyor, bagajı daha büyük ve 29.990 Avro'luk fiyatıyla 10 Avro daha ucuz  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx-5 piyasayı sallayacak arkadaşlar ben görür görmez anladım içi falanda çok güzel tiguandan her açıdan güzel dışı daha estetik vede hatları daha belirgin bence bu yıl suv satışlarında sürprizler olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Auto Bild'in yukarıdaki test verilerine göre Almanyada  30.000 Avroluk  fiyatıyla sınıfının en çok satanı VW Tiguan'dan , Mazda CX-5 daha az yakıyor, bagajı daha büyük ve 29.990 Avro'luk fiyatıyla 10 Avro daha ucuz  :)

şimdi 10 avro ucuz ise almanya da, tr de tiguan 2.0 tdi 4 motion 92 bin liraysa dizeli bu fiyatlarda gelir mi sizce ?sonuçta 2.0 motor ile 2.2 lt aynı vergi diliminde değilmi ? gönül isterki 1.6 dizel ama olmuyor maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.0 motorun vergisi %80

2.2 motorun vergisi %130....

aynı vergi diliminde değil....

ayrıca Mazda' nın üstünde %10 gümrük vergisi de var ki bunun anahtar teslime yansıması %20 civarında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tiguan ile aynı fiyatta ise tiguan fiyatlarına bakalım;

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Trend&Fun 26.400,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 57.816,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology Sport&Style 29.000,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 63.510,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 122 PS BlueMotion Technology White Night 32.700,00 EUR + 834,00 TL** 2,19 71.613,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 1.4 TSI 160 PS 4MOTION Sport&Style 31.700,00 EUR +834,00 TL** 2,09 66.253,00 TL + 834,00 TL**

Yeni Tiguan 2.0 TDI 140 PS Tiptr. DSG 4MOTION. Sport&Style 42.400,00 EUR + 1.514,50 TL** 2,19 92.856,00 TL + 1.514,50 TL**

mazda sadece dolu araç getirse benzinli motor 65-70 arası olur o zaman ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...