Jump to content

Mazda CX-5 Test ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Görelim bakalım ne menem bir şeymiş CX-5?

Ama bu sınıfta çok oturmuş oturmamış birçok rakip var. İsimleri ve prestijleri var, Mazda compact SUV sınıfında ilke kez temsil edilecek. Mesela Honda CR-V, Toyota RAV4, Nissan X-Trail, Subaru Forester, VW Tiguan, Renault Koleos, Ford Kuga, Kia Sportage, Hyundai X35, Chevrolet Captiva, Suzuki Grand Vitara, BMW X1/X3, Audi Q3/Q5, Mercedes GLK, hatta bu sınıfın ufağı olsa da Nissan Qasqai, Mitsubishi ASX, Subaru XV, yeni gelecek Peugeot ve Citroen modelleri (Citroen Aircross gibi)

Gördüğünüz gibi orta sınıf ve premium sınıftan çok fazla rakip olan kalabalık bir sınıf. Bu sınıfta sadece SkyActiv teknolojisi ile ticari başarı elde etmek mümkün değil. Doğru ürünün yanına mutlaka doğru fiyatlamayı ve müşterinin bu sınıfta bir araçta arzu ettiği prestiji satış sonrasından da almasını sağlamak lazım.

Yani ürününüzün teknik üstünlüklerini çok iyi anlatacaksınız,

Ürüne rekabetçi fiyatlar belirleyeceksiniz,

Servise girdiğinde ve çıktığında, müşterilerin yüzünde aracı satın aldığındaki gülümsemeyi muhafaza edeceksiniz.

Kolay bir iş değil tabi ki. Yoksa Subaru'nun XV'de yaptığı hata gibi, planlanan satış adetlerinin çok gerisinde kalınarak hayal kırıklığı yaratabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dun bir oto dergisinde mart ayina ait bir anket gordum. Rusya'da her yas grubundan (bay/bayan) alinan istatistige gore ; " 40.000 Dolar ustu crossover/SUV almak isteseniz tercihiniz ne olur?" sorunsunun cevabi:

1- KIA Sportage

2- KIA Sorento

3-Range Rover Evogue

4-Mazda CX5 

5-Hyundai IX35

Hemen ardindan benim cx5 i goren,kullanan en yakin Turk arkadasim aradi ve full Kia Sportage aldim dedi.Neden Mazda degil ? soruma " Ne bileyim yaa , bayan arabasi gibi abi cussesi ve ozellikle burnu" dedi .. Bahsettigim arkadas Jaguar X-Type'inin yanina ikinci arac olarak aldi Sportage'i ve otomotiv konusunda gayet bilgili ve arastirmacidir. Ya siz ne dusunuyorsunuz ? )))))

Not: Ben de gorunusunu pek begenmesem de sirf skyactive teknoloji ve daha cok esim kullanacagi icin satin aldim. Simdilik memnunuz.

Şahsen  Kia Sportage'ı  CX5 ile kıyaslamam ve tercih etmem, ne kendim için, ne de eşim için.  CX5'in Evoque gibi daha sportif bir görüntüsü olmasını tercih ederdim ama çok geniş bir segmentte ailelere hitap eden bir araç yapmak zorunluluğu bu tercihe sebep oluyordur.  2.2Lt  diesel gelsin merak ediyorum iddia ettikleri gibi 4,0Lt.  gücü nasıl almışlar?  Şimdi test edilen benzinliler için yurt dışı testler yeterli gibi ama yine de biraz daha güçlü arabalara alışık olanlar için zayıf kalabilir, bu da kadın arabası için ideal diyenleri haklı çıkarır ama görünüş anlamında değil, performans anlamında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyat bilgisi, fiyat bilgisi ve özellikle fiyat bilgisi nedir?

Meraktan çatlayacağız neredeyse. Bütün arabaların gelmeden evvel 3 aşağı 5 yukarı tahmini fiyatları düşer ortama. Bu araç hakkında;

80-90 olur,

90-100 olur,

100-110 olur,

110-120 olur,

120-130 olur

diyebilen kimse de yok... Mitsubishi ASX 1.8 4x4 çok sert bir fiyatla (109 Bin TL) geldi, bu bağlamda bu araçta 120 Bin üstü bir fiyatla mı gelir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya vw bir reklam yapmış rvm ile ilgili ve izleyenlerde yorum yapmış vay vwnin teknolojiye bak

falan demişler.birileri citröen daha önce çıkardı falan diyor.bizim mazdalarda daha onceden

kullanıldığı kesin.a serisi v40 a3 seat toledo şimdiden dergilerde boy boy resimleri var.Mazdada

neden yok birader?cx5 in çıkacağını mazdacilardan başka bilen nadir..Chevrolet camaro çok

satan bir araç olduğu için mı reklam yapıyor adam sonuçta reklamını yapıyor.teknolojinin kralı

var Mazdada yine reklam yok..200 tane satılması planlanmasına rağmen reklamdır olur mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.04.2012 at 15:09, esesmaniac :

Ya vw bir reklam yapmış rvm ile ilgili ve izleyenlerde yorum yapmış vay vwnin teknolojiye bak

falan demişler.birileri citröen daha önce çıkardı falan diyor.bizim mazdalarda daha onceden

kullanıldığı kesin.a serisi v40 a3 seat toledo şimdiden dergilerde boy boy resimleri var.Mazdada

neden yok birader?cx5 in çıkacağını mazdacilardan başka bilen nadir..Chevrolet camaro çok

satan bir araç olduğu için mı reklam yapıyor adam sonuçta reklamını yapıyor.teknolojinin kralı

var Mazdada yine reklam yok..200 tane satılması planlanmasına rağmen reklamdır olur mu ?

Buna katılmamak elde değil. Çok basit bir örnek vereyim ;

Arabamı hafta içi eşim kullanıyor. Araba hakkında dün konuşurken çok memnun olduğunu, özellikle RVM'in çok güzel bir özellik olduğunu söylediğinde ben bu teknolojinin öncülerinden birinin Mazda olduğunu ve bu konuda NCAP'ten ödül bile aldı deyince.

"Televizyonda öyle demiyor ama. Citroen kendi bulmuş gibi havasını atıyor" dedi.

İki gün sonra, Mazda CX-5 ile gelen ;

*Uzun Far Kontrol Sistemi

*Akıllı Şehiriçi Fren Desteği

*Şerit Değiştirme Uyarısı Sistemi

gibi sistemleri Mazda'dan değil de başkalarından duyarsak gerçekten üzücü olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben yazmayı bıraktım sonra kavga dövüşe dönüyo ortalık :)

Bunu kavga dövüşlük bir yanı yok :D Ortada bir gerçek var :D

Ayrıca Mazda'nın sisteminde bir de sesli uyarı var, VW de o var mı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu kavga dövüşlük bir yanı yok :D Ortada bir gerçek var :D

Ayrıca Mazda'nın sisteminde bir de sesli uyarı var, VW de o var mı bilmiyorum.

sesli uyarıda var vwde..o yorumları yazanların yarısı kör  yarısı da at arabasına vw logosu çaksan

alacak tipte olduğundan yazmıyorum artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz önce Mazda CX-5 leri gördüm, icine bindim, motoru çalıştırdım . Çok sessiz ve sarsıntısiz. İci bir hayli ferah ve konforlu. Darısı test yapabilmeye inşallah :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Biraz önce Mazda CX-5 leri gördüm, icine bindim, motoru çalıştırdım . Çok sessiz ve sarsıntısiz. İci bir hayli ferah ve konforlu. Darısı test yapabilmeye inşallah :D

ben dün gece yaptım o testi :)

aracın ebatlarına bayıldım öncelikle,asx yada kaşkay kadar ufak değil ama tam kıvamında,

içi gayet geniş ve kocaman bir bagaja sahip...

vites geçişleri çok seri bunun yanında motor hakikaten sessiz yazacak çok şey var ama fazla zaman yok

özetle ben bayıldım resimlerdekinden çok daha çekici duruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Hani beraber test edecektik :D

dünki çok ani oldu ve geç saatteydi niyetimiz başkaydı birden test işine döndü :)

1-2 resim var ama ufaltınca tırt olacak bu sitenin izin verilen resim boyutları çok ufakk video falanda mevcut diğer elemanlarda,sen nerede yakaladın ciks 5 i :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boyut meselesi aslından sitenin genişliğinden kaynaklanıyor ama iyi bir haber yer limitimiz kalktı sitede ;) Yüklenebilecek resim boyutunu arttırabilirim ama videolar gereksiz olur zira YouTube varken hiç anlamlı değil.

Ben de EVO da yakaladım. PDI'ları (Pre-Delivery Inspection) yapılıyordu. Eğer dün konforlu geldiyse araç bugün sürmeni tavsiye ederim. 3 Bar ( 43 psi ) hava vardı tekerleklerde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Boyut meselesi aslından sitenin genişliğinden kaynaklanıyor ama iyi bir haber yer limitimiz kalktı sitede ;) Yüklenebilecek resim boyutunu arttırabilirim ama videolar gereksiz olur zira YouTube varken hiç anlamlı değil.

Ben de EVO da yakaladım. PDI'ları (Pre-Delivery Inspection) yapılıyordu. Eğer dün konforlu geldiyse araç bugün sürmeni tavsiye ederim. 3 Bar ( 43 psi ) hava vardı tekerleklerde :D

bizim kullandıgımız 1000 küsür km yapmış bir aractı yani PDI ları yapılalı olmuş epey,ben yüksek araçtan tedirgin olmuşumdur hep buna bayıldım valla ve cidden uzun bir donamım,özellik listesi var

elimdekini değiştirme zamanı geldiğinde çok net şekilde düşünebilirim CX-5 i

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...