Jump to content

Araçlarla Birlikte Talep Edilen / Hediye Edilen Aksesuarlar

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Orbitus

Coriolis kardeşim, hayatımda ilk kez paspas dahil pazarlık yapılması gerektiğini senden duyuyorum. Alıp sattığım arabaların sayısını hatırlamam mümkün değil.... İyi niyet yorumuna katılmam da mümkün değil... 60.000 TL'ye araba satıyorsun ondan sonra da 62 TL'lik paspasın hesabını yapıyorsun... Bunu kimse anlatmasın.... Yan sanayi paspas ta en az 30 TL eder, yani 32 TL kar öyle mi ?

Bu arabalarda orijinal paspası bayiler vermek zorunda. Kullanım kitapçığında da açıkça bunun böyle olması gerektiğini okumak mümkün. Yedek parça'daki arkadaşa da tekrar sordum, abi seninkiler araya karışmış, normalde sabitlemeli olanları takıyoruz dedi. Sevise gelen diğer Mazda 3'lere de baktım hepsi sabitlemeli. İyi niyetten değiştiren adam, iyi niyetten değiştirdim der, üstüne üstlük hata yapmışız, yanlış yönlendirilmişiz özür dileriz demez. Bu problem için daha evvel Opan'la da konuştum. Böyle birşey yok .

Arkadaşımıza 25 bin TL'ye Chevrolet Aveo aldık hem de orijinal paspaslı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• Fotifoti

4

• İlhan

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

r3qmnkbl.jpg

Bende resimde görülen paspas lara 100 TL ödemiştim.

Aslında paspas koyacaklarını söylemişlerdi.

Orjinal halı paspas larını koyduklarını ama kauçuk olanların extra olduğunu söylediler.

Bende parasını verip almıştım.

Yalnız benim arabamda (2011 İmp) kauçuk paspas larda ön tabanda sabitleme çivisi var.

Arkada yok.

Sizdede böylemi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Coriolis kardeşim, hayatımda ilk kez paspas dahil pazarlık yapılması gerektiğini senden duyuyorum. Alıp sattığım arabaların sayısını hatırlamam mümkün değil.... İyi niyet yorumuna katılmam da mümkün değil... 60.000 TL'ye araba satıyorsun ondan sonra da 62 TL'lik paspasın hesabını yapıyorsun... Bunu kimse anlatmasın.... Yan sanayi paspas ta en az 30 TL eder, yani 32 TL kar öyle mi ?

Bu arabalarda orijinal paspası bayiler vermek zorunda. Kullanım kitapçığında da açıkça bunun böyle olması gerektiğini okumak mümkün. Yedek parça'daki arkadaşa da tekrar sordum, abi seninkiler araya karışmış, normalde sabitlemeli olanları takıyoruz dedi. Sevise gelen diğer Mazda 3'lere de baktım hepsi sabitlemeli. İyi niyetten değiştiren adam, iyi niyetten değiştirdim der, üstüne üstlük hata yapmışız, yanlış yönlendirilmişiz özür dileriz demez. Bu problem için daha evvel Opan'la da konuştum. Böyle birşey yok .

Arkadaşımıza 25 bin TL'ye Chevrolet Aveo aldık hem de orijinal paspaslı...

bir kaç gündür okuyorum. açıklık getirmek isterim:

bayinin paspas ı bedava vermek gibi bir zorunluluğu yok. ancak konuşulmadığı veya dile getirilmediği için işin sonunda sıkı pazarlık varsa paspas bayinin gönlünden kopmaz.

ancak her alınan aracın ardından bayiye paspas fatura edilir ve gönderilir. yılda 100 satan orta halli bir bayiye ortalama 65'er liradan 100 paspas gelir ve toplamda 6.500TL gibi güzel bir rakam çıkar.  :o

bayiler bugün orjinal veya yan sanayi paspas veriyorlarsa müşteriyi memnun etmek üzere veriyorlar. şikayet sonucu alan müşteriler varsa da iyi niyetle veriliyor. bugün 60bin TL lik bir alışveriş sonucu 250TL kazandırmayan müşteriler, kazanmayan bayiler olduğu sürece paspas da, ilk yardım çantası da bu satırları meşgul etmeye devam eder... :D

Eğer herhangi bir mazda bayisi aldığınız araçla paspas veriyorsa bilinki bayinin cebinden gidiyordur. sizi temin ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

r3qmnkbl.jpg

Bende resimde görülen paspas lara 100 TL ödemiştim.

Aslında paspas koyacaklarını söylemişlerdi.

Orjinal halı paspas larını koyduklarını ama kauçuk olanların extra olduğunu söylediler.

Bende parasını verip almıştım.

Yalnız benim arabamda (2011 İmp) kauçuk paspas larda ön tabanda sabitleme çivisi var.

Arkada yok.

Sizdede böylemi acaba ?

Dogrudur, kaucuk olanlar ekstradir ve ucrete tabidir; kaucuklarda da sabitleme yeri var. Onde var, arkada yok. Fakat ben daha hali paspas`tayim. Yani arabanin dogal olmasi gereken, hem satis foyunde hem de kitapciginda yazan sabitlemeli hali paspastan bahsediyorum. Kaucuklar Mazda 3`lerde paket icinde degil, hali istemiyorsan parasini verip aliyorsun, normalde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

bir kaç gündür okuyorum. açıklık getirmek isterim:

bayinin paspas ı bedava vermek gibi bir zorunluluğu yok. ancak konuşulmadığı veya dile getirilmediği için işin sonunda sıkı pazarlık varsa paspas bayinin gönlünden kopmaz.

ancak her alınan aracın ardından bayiye paspas fatura edilir ve gönderilir. yılda 100 satan orta halli bir bayiye ortalama 65'er liradan 100 paspas gelir ve toplamda 6.500TL gibi güzel bir rakam çıkar.  :o

bayiler bugün orjinal veya yan sanayi paspas veriyorlarsa müşteriyi memnun etmek üzere veriyorlar. şikayet sonucu alan müşteriler varsa da iyi niyetle veriliyor. bugün 60bin TL lik bir alışveriş sonucu 250TL kazandırmayan müşteriler, kazanmayan bayiler olduğu sürece paspas da, ilk yardım çantası da bu satırları meşgul etmeye devam eder... :D

Eğer herhangi bir mazda bayisi aldığınız araçla paspas veriyorsa bilinki bayinin cebinden gidiyordur. sizi temin ederim...

okkko kardesim, konuya sizin taraftan da bakiyorum cunku ben de kendi isimde musteriyle ugrasiyorum aynen sizin gibi... fakat ben taahhut etmedigim hicbir seyi arac satis foyune yazmam, kullanim kitapciginda yazmam ve musteriye de teklifimi verirken mutlaka belirtirim.

Neyse konu cok uzadi ama durum sayet senin dedigin gibiyse icler acisi, bir Mazda bayisi 62-30=32 TL icin bunlari yapiyorsa yada yapmak zorunda birakiliyorsa Mazda musteri memnuniyeti daha baslamadan bitmis demektir. Ustune ustluk bu bayiden bir haftada iki sifir arac aliyorsam ve bir ikinci elin de pazarligini yapmaktaysam ve gercekten senin ifadenle cepten cikan 62-30=32 TL onemliyse kendimi vicdansiz adledip herkesten ozur dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz karışık bir durum galiba. mesela bana da halı paspaslar benim söylemem üzerine hediye! edildi. ama ben çok ucuza aldım aracı.ve servisten çok memnunum. bunun yanında aracı alırken, yalıtım, boya koruma , trafik seti hediye alanlar oldu. Bayi paspasın hesabını yapıyorsa belki de yapmak zorunda kalıyordur. yine de dediğiniz gibi katalogda geçen bir malzemenin ek olarak görülmemesi, en doğrusu bayiye yük edilmemesi lazım. Mazda aracı paspaslı gönderse en doğrusu olur herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

Orbitus Bey,

estağfurullah böyle söylenmek istenmedi elbette.

lakin sektör hakkında yanlış bilinen şeyler var belli ki.

maalesef bu işte marjlar sanıldığı gibi değil. bırakın Mazda' yı bugün Opel, Renault gibi çok satan markalar bile (bile değil aslında esas onlarda kan gövdeyi götürüyor bayiler arası rekabette) 70 liraya Laguna -500 (evet eksi 500) liralara Astra/Insignia vb satıyorlar.

bunu bu hale getiren maalesef rekabet(ve elbette bayileri birbirleriyle çarpıştıran müşteriler) ve buna dayanamayan bayi/distribütör ikilileri.

bu sebeple 60 bin liraya araç satıp 60 liralık paspas vermiyorlar gibi düşünmeyiniz.

hedeflere koşabilmek için girişten çıkış yapan çok bayi biliyorum.

ha bu karlılık konusu ve sebepleri çok uzun bir tartışma konusudur.

ama biliniz ki bu maalesef bir sektör gerçeğidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Günaydın...

Tüm arkadaşlarımı anlıyorum. Sektörün içinde olmadığımızdan bazı detayları bilmiyor olabiliriz. Fakat konu gerçekten bu ise, o halde neden bu kadar aldatmaca uğraşı. Net ve dürüstçe satış ve servis anlatsa konu kapanacak. Müşteri sözü ve özü bir olduğuna inandığı bir yerden ilelebet mal alır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Merhaba,

Konu başlığı 2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler di. Fakat konu ister istemeden başka yerlere geldi. Satış sonrası müşteri memnuyeti,servis yada bayide yaşanan sıkıntılara geldi. Bu tip konuların yer aldığı başlıklardan devam edebiliriz. Hadi hep beraber el atıp konuyu toparlayalım. Şimdiden teşekkürler ilgi ve alakanıza.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hem de 2009'da yazmışsın... Ama forum dışında halen gizli bu numara ???

Numaranın gizli tutulduğunu sanmıyorum, bilakis satılan ve servise giden bütün araçların kelebek camlarına siz istemeseniz bile yapıştırıyorlar, bugüne kadar 3-4 tanesini söktüm o stickerların ama baktım yine var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Selman abi, teşbihte hata olmaz...

Doğru sol arkaya sticker yapıştırmışlar; masa başı sorunu olduğu için web sayfası, Mazda iletişim bilgileri, araba evrakları ilk akla gelen bakılası yerler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya da bir Mazda Card olsa, üzerinde tüm bilgiler yazsa ;)

evet güzel olur. bir de çok sevdiğim bir abim vip karttan bahsetmişti ama gelmedi daha :P
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

var o kart. araçlarla birlikte veriliyor... üzerinde "44 44 MZD" yazan bir kart. siz de yok mu? yol yardım kartı mıydı neydi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazen müşteriler özellikle bizler diyelim .. ben diyeyim ..Parayı zar zor kazanıp , hükümetimizin mi devletimizin mi vergi sisteminden dolayı ülkemize dışarıdan neredeyse dünyanın en ucuzu giren 1600 motorlu araçlara dünyanın en pahalı fiyatını verip  ıvır zıvır maliyetlere kafa yorarız ..Demiyorum ki bayileri ihya edelim ..İhya olan bir devletimiz varken ..

Pazarlık sünnettendir  tabi ki ..Zaten dünyanın en uyanık (burda başka bir kelime yazacaktım lafım meclisten dışarı diyerekten yine de değiştirdim) pardon kuzusu bir milletiz ..

Hal böyle iken işte bayilerden tarafımıza her türlü kolaylığı hediyeyi  vs indirimi,  müşteri  memnuniyetini kendimize hak görürüz .. Bayilerin yukarıdaki yazılı yaşadıkları bizi ilgilendirmez ..

(gerçekten de biz herşeyin samimi çözülmesi derdindeyiz ..Yaz kardeşim fiyatın üzerine dosdoğru ..Alman mantığı ile ..Rus mantığı ile ne kadar köfte o kadar para .. orjinal halı şu kadar de  kurtul .. ya da pazarlık yaparken paspası herşekilde dahil et ..)

Birde yaptıklarımız şuna benziyor .. Diskolarda barlarda türlü türlü kokteyleri sek leri içip, dışarı çıkanda bir çiçekci ile 3-5 liranın pazarlığını yaparız ..Nedir !!  harcadığımız 300-2000 TL ye bakmayız , 5 TL nin hesabını yaparız ..Bunu öncelikle kendi adıma yazdım . Lafım meclisten dışarı diyorum ..

Selamlar ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Ben de yazmayacaktim ama madem kendimizi elestiriyoruz yazalim.

Mesela ben, 60.000 TL`ye araba aliyorum, hem de arkadasimdan !? Bu cumleyi utanarak yazacam ama olsun: iki paspas 4 trafik setinden fazla paraya jest olsun diye arabanin tatlisini aliyorum ve tum satis ve servisle kutluyoruz. Simdi ben de onlara bu samimiyeti gosterdigim icin kendime kiziyorum ve bu tavrimi elestiriyorum.

Yemisim paspasini, trafik seti ya... Durustluk, aciklik, samimiyet ve netlik olmadigi surece ya da bunlar suistimal edilirse bu satirlara yazar yazar dururuz. Birisi bayi der, digeri musteri der, bu boyle gider....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...