Jump to content

Araç Yıkatma ve Boya Kalkması (2012)

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• pikapika

2

• Selman

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest Coriolis

Emin olmadan yapılan her yorum sadece markaya değil ileride satmak istediğiniz zaman size de zarar verir bilginiz olsun..

Sitede 5 yıldır bu konuda tek bir şikayet olmadı ( Murat'ın konularına baktım bununla ilgili bir yazısını bulamadım bugüne kadar ) biri şüpheli 2 vakadan da bir genelleme yapmak bence insafsızlık olur

yok yok kesin Mazda boyaları hatalı sürüyordur..kesin...başka türlü olamaz...!!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben tesadüf olduğunu umuyorum. Burada bahsi geçen araçların biri 2011, diğeri 2012 model. Sadece yıkamadan böyle birşey olması bence mümkün değil. Yine de servise göstermeyi ihmal etmeyin. Bir genelleme yapmak yanlış olur ama araca özgü bir aksaklık yaşanmış olabilir.

Tecrübelerimden çıkardığım sonuç: Eğer üretim hatası var ise mutlaka ama mutlaka aynı hata tekrar eder. Bekleyip görelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamam ama forumlar ne için var ki zaten, problemler konuşulsun tartışılsın çözümü kolay ise çözülsün ,kolay olmayanlar ise yetkililer tarafından okunsun bir daha ki serilerde eğer ki bir hata tespit edilirse tekrar edilmesin.bu yani.forumların amacı markaları iyisiyle kötüsüyle kabullenmek değil ki.aksi takdirde zaten durum fanatizme döner,sorunlar çıksa da bilinemez ve sonucunda da çözülemez.yahu ben anlamadım ikidir sorunlardan bahsediyorum hep abartıo oluyorum şimdi marka imajını zedelemekle suçlandım az önce.belki işi ileri götürüp mazda sahibi olmadığımı düşünenleriniz bile vardır :nea:.bence böyle forum anlayışı olmaz kusra bakmayın.bundan sonra sorun bildirmeyeceğim ama takip edeceğim.sanal ortamda da olsa böyle şeyler hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi de öyle söylüyorsunuz ki ben sanki genelleme yapmak için extra bir sarfediyormuşum gibi oluyor.halbu ki bu benim başıma geldi durumu yıkamaya bağladım böyle bişi başına gelenler var mı varsa ne yapmak gerekir diye yazıyorum soruyorum bunun neresi genelleme.ha bir de forum da bile var mazda boya kalitesi diye bir başlık.ben de 0 km bir araba alan biri olarak soruyorum bu genel bir durum mu yoksa benim araca has bir durum mu?ha boyası çok iyi olmasın diyelim mazdanın bu mazdanın berbat bir araba olduğunu göstermez ki.mesela sürüşü çok hoşuma gidiyor.aslında bu konuyu açmamın nedeni eğer bir boyada hassasiyet söz konusu ise boya koruma gibi işlemlerle önlem almak gerekir mi diye sormak.konuyu ona getirecektim ama nerelere gitti.hem benim tek bir mazdam var genelleme yapmam mümkün değil.sadece konuşuruz benzer durumlardan şikayet ediyorsak problem vardır.hepsi bu kadar farklı yerlere çekmek yersiz bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konya' daki servis daha 2 aylık yahu insaf edin!

siz hayatınızda neyi 2 ayda öğrendiniz!

en azından mazda araçların, bakıma girme süresinin 6 ay olduğunu öğrenirdim 2 ayda.

Konya Ankara arası 250km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya 2 mm bir Cm nin 2/10 oluyor herhalde yanlış değilsem ilk başta 2 cm sandım ama bu kadar bir boya kalkması her sebepten olabilir. eğer basınçlı sudan şüpheleniyosan kesin servise git baktır derim ama sanmıyorum öle bişey olacağını su sökmüş olsa daha büyük olurdu kalkan yer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakın şimdi iş nerelere geldi, konu açıldığında ben de dahil 3-4 arkadaş basınçlı su ve yıkamadan dolayı boya kalkması olamayacağını, yıkamanın ancak daha önce darbe almış bir yerin durumunu ortaya koyacağını söyledik...

Bu sonuca nereden vardık? Fizik, kimya bilgilerimizden ve bugüne kadarki araba kullanma, yıkatma, kaza yapma, araba boyatma gibi tecrübelerimizden.....

Şimdi burada iş, "Mazda araba boyamayı bilmiyor" gibi komik bir sonuca bağlanırsa bu sadece ve sadece komik olur... :)

Şunu da söyliyeyim, böyle bir kusur garantiden de yapılmaz normal olarak, kullanıcı hatası denilir geçilir, ama servis ile ilişkinize bağlı olarak karşılıklı iyiniyet çerçevesinde ücretsiz olarak veya kasko kapsamında boyanabilir....

Sözkonusu araç veya araçlar eğer fabrikadan çıktıkları durumdaysalar yani o kalkan boyaların olduğu parçalar herhangi bir şekilde sonradan boyanmadıysa, o bölgeler darbe almıştır, bu kadar basit...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Selman abi, aslinda senin yazdiginin uzerine burada baska sey yazilmaz. Cok kucuk yaslarimda baba meslegi araba alim satim islerine kadar iniyorum, yani cocukluguma iniyorum, buradaki, suyla boya kalkmasi gibi bazi problem konulari ne duydum ne gordum. Hayretle izliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben kesinlikle yıkamadan sonra demedim ki.ondan sonra farkettim boya kalkmasnı.forumda mazda boya kalitesi diye bir başlık vardı onu okumuştum.acaba  dedim açıkçası.hepsi bu .hocam mazda düşmanı yaptılar beni ya :D.böyle düşünmemin nedeni aracın taş sıçramasının zor bir ihtimal olan bir yerinde boya kalkması(nokta şeklinde olanlar dahil)olması.bagajda hocam.aklıma yıkama geldi işte selman abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Şimdi Mazda'yı tanımasam, bilmesem ve birkaç gündür de forumdonanım'ı girip Mazda 3 ile ilgili bölümü okusam, kesinlikle Mazda 3 almazdım. Sebep ne deseniz , söylentiler...

İşte, bir söylenti arabanın müşteri profilini nasıl etkiliyor ? Arabanın, diğerlerine göre yüz tane avantajı da olsa, iyiniyetli bir yaklaşımla dahi bir yanlış anlama, yanlış anlatma veya yanlış yorumlama markanın üzerine yapışıp kalıyor.

Öyle ki, boya sorunu bizim bu site referans gösterilerek anlatılıyor orada; hatta üstüne iki de çiçek konduruyorlar ki yeme de yanında yat, Autobild test yapmış ve arabadaki boya ve paslanma sorununu tespit etmiş. Neredeyse bagajda bir püskürtme boya takımı bulundurulması icap edecek...

Bu konuyu anlatmaya benim teknik jargon'um yetmez, ama PİR'in biri el alsa da bilimsel olarak anlatsa ve bunun, çok özel fabrikasyon hatalar dışında, normalde zaten mümkün olamayacağını teknik olarak ifade etse daha iyi olacaktır. Diğer türlü havada kalıyor, "Ne mümkün demek" olayı çözmüyor, boyanın sac üzerindeki reaksiyonu falan anlatmak lazım. Malzeme bilgim yeterli olsa ben anlatacam da yeterli olmayacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Alıntıdır:

"""".......bey sadece bu siteden örnek olarak veriyorum internette araştırılırsa diğer adreslerde de fazlasıyla var, ama siz bu siteden bahsettiğiniz için bunu altta veriyorum.

Önceki mesajdaki yakınmalara mesnet olarak yazmışlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oradaki mesajların hangisini baz olarak ele almışlar ? Lehte ve aleyhte birçok şey yazılmış ama en detaylı bilgiyi, teknik bilgiyi Okan ( okkko ) vermiş ki yılların bayisi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

O kadar detayı bilemiyorum, ben rasgele okudum mesajı, oraya üye de değilim.

Önemli olan, konuların sonuçlandırılması ve örneğin, bu başlıkta da bir teknik açıklama ile konunun bağlanması daha doğru olur. Diğer başlıkta Okan yeterli açıklamayı yapmış olabilir ama bu başlıkta da birşey yazılmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar detayı bilemiyorum, ben rasgele okudum mesajı, oraya üye de değilim.

Önemli olan, konuların sonuçlandırılması ve örneğin, bu başlıkta da bir teknik açıklama ile konunun bağlanması daha doğru olur. Diğer başlıkta Okan yeterli açıklamayı yapmış olabilir ama bu başlıkta da birşey yazılmalı diye düşünüyorum.

Okan açıklamayı orada değil buradaki konuda yapmış :) Verdiğin linkteki mesajda görebilirsin abi

Bu konuda teknik olarak herhangi birisinin yorumu çok yerinde olmayabilir eğer konu genel  değilse.

Mesela burada bahsi geçen boya problemi darbeden de olabilir. Bu konudaki tek gerçek yorumu gidilen servis yazabilir ki çoğu servis de buraya üye değil.

Bu cevabın tartışmayı sonlandıracağı da meçhul eğer konu kilitlenmezse. Kilitlenirse de insanların cevap verme şansı olmayacağından o da ayrı problem yaratacak.

Kısacası iki ucu keskin bıçak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim biryerlerde Mazda fabrikası (Hiroşima mıydı?) üretim videolarımız olacak, hatta fabrikalarla ilgili 1-2 konu olacak ama videolar silinmiş olabilir, çok eskilerde kaldıysa, onları güncellemek lazım...

Sadece Mazda için söylemiyorum, araç üretmeyi kendi illerindeki sanayi siteleri ile mukayese ediyor herhalde bu bizim millet....? Şu ustanın doğrultması iyi, bu ustanın boyası iyi, öteki şanzımandan anlar vb...

Peki kardeşim bu global firmalar sizin akıl ettiklerinizi akıl edemiyor mu? Yapamıyor mu? Binlerce uzman mühendis haybeye mi para kazanıyor bu sektörde? Bunları sormak lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...