Jump to content

Araç Yıkatma ve Boya Kalkması (2012)

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

şimdi kullanma kılavuzuna baktım, konu dış bakım ( 8-77) 2011 mazda 3 e ait kılavuz

''yüksek sıcaklıkta ve basınçta suyla otomobil yıkayıcıları, yüksek basınçlı araba yıkama makinesi tipine bağlı olarak mevcuttur. araba yıkayıcı nozülü araca çok yakın tutulur veya uzun süre tek bir bölgeye doğrultulursa, plastik parçalara veya boyaya zarar verebilir''

diye yazmışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• pikapika

2

• Selman

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

tabi bu bir çok arac kılavuzunda yazar, aynı ilaç prospektüslerinde hastaların akıllarına '' dr bana zehirmi yazdı ne?''  demeleri gibi...    firmalarda bu bilgilendirmeleri yapar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili arkadaşlar,

Boya konusunda mazda'nın geliştirdiği Aqua-tech isimli tekniğin detaylarına

http://www.mazda.com/publicity/release/2009/200906/090615a.html

linkinden ulaşabilirsiniz. Ben yine de burada bir fasıl özet geçeyim:

2009 ortalarından beri dünyanın en düşük VOC ve CO2 emisyon oranlarına sahip çevre dostu bir boyama sistemi kullanılıyor. Bu teknik, boyama odasına tesis edine özel bir iklimlendirme sistemi ile boyadaki suyu, yine özel bir buharlaştırma yöntemi sayesinde hızla boyadan uzaklaştırıyor,normalde masraflı ve zararlı atık içeren su-bazlı boyamanın kurutulması mevzusu çok kolaylaştırılmış oluyor.

Çevreye olan dışında bu tekniğin en büyük faydası; normalde sadece primer boya ile sağlanan parlaklık, dayanıklılık ve direncin, ayrıca bir en üst boya kaplaması sayesinde daha da arttırılmasıdır.

post-0-141695286075_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki ben ne yapmayalım geçici olarak da rötuş olana kadar pas olmasın?sulu kar da yağmaya başladı :(bugün dikkat ettim boya kalkması olan yer etrafa doğru biraz da çatlamış >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim eski arabamı ( 2004 Mazda6 ) Aralık 2006 de aldığımda sol çamurluğunda bir çizgi vardı. Beyazına kadar inmişti. Hiç dokunmadım, 2010 senesine kadar hiçbir değişiklik olmadı, o sene içinde kahverengilenmeye başladı.

Derinliğini bilemem ama öyle hemen birşey olacağını da sanmıyorum.

Bir fotoğraf ekleyebilir misin ? Merak da ettik , afaki konuşup duruyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam ben yine yıkamadan şüphelendiğim için ve klavuzda da uyarı yazdığı için biraz daha araştırdım.teamhondaturkey de benzer durumlarla karşılaşan arkadaşlar gördüm.arabalarımızı dikkatli yıkatalım diye uyarmak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...