Jump to content

Practica bakım ve sonuçları

eagleos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracımı aldıktan sonra 7 ay geçti artık dedim bi bakıma gideyim motordan alt takımlardan sürekli ses çıkıyordu..usta ismi vermeyeceğim sadece yapılanları ve fiyatlarını yazacağım bilgi isteyen arkadaşlarda bakıp görürler en azından neymiş ne değilmiş diye..başlıyoruz..

motor yağı : 50 tl

yağ filtresi :  5 tl

hava filtresi : 10 tl

buji kabloları : 20 tl

ön balata : 55 tl

arka balata : 35 tl

sol arka fren merkezi : 30 tl

hidrolik : 10 tl

ön kulak : 35 tl

arka kulak : 45 tl

alt rotil : 30 tl

rot başı : 40 tl

antifiriz : 20 tl

devir daym : 80 tl

parça toplam : 465 tl

silecek torna : 40 tl

rot ayarı : 40 tl

kaliper torna : 15 tl

işçilik : 350 tl    :o

subap ayarı : 200 tl  :o

total : 1090 tl...

size burada fazla gelen fiyat hangisidir?yada bu şu fiyata yapılıyor diyebilceğiniz ve usta önerebilceğiniz var mı acaba?..bu arada araba 1 gün yattı bakımda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada adamın hakkını vereyim araba çok sağlam oldu aşağıdan ses gelmiyor motor sesi deli bişe oldu hırıltı hışırtı hiçbişe yok full bakımlı olmuş oldu araba ama bana fazla gelen bi kaç şey var size danışayım istedim özellikle usta ve yaptığı fiyat olarak verebilen olursa sevinirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parçalarda bir problem yok , gayet makul . Tam olarak ne iş yaptığını bilmediğimizden birşey diyemeyiz ama saat işçiliği 50 TL desen , Bir gün kaldı diyorsun 7 saat uğraştıysa normal.

Silecek torna yı anlamadım ama.. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübap ayarı  konusunda bir fikir yürütemeyeceğim hiç yaptırmadığım için. Sadece parça ve eğer çok uğraştıysa ( ki 1 gün kaldı diyorsun ) işçilik bana normal geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

amenna zaten bende aynı fikirdeyim 350 lira normal sadece sübap ayarını konuşmamıştık sonra bana devir daym değiştirdim dedi sübop ayarını mecbur yaptım böyle teslim edemezdim dedi orası bozukken içim rahat olmazdı bu parayı alırken dedi gönlümü fethetti zaten ama yinede sübopa çok takıldım ya arkadaş sordu başka ustaya conta değişse dahi conta dahil 80 lira dedi bende sadece sübap ayarı yazıyo..neyse sadece fikir almak istedim yoksa helali hoş olsun sonuçta aldım arabayı memnun kaldım işçilikten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subap ayarı?? Aracınızın motorunun resmini gönderebilir misiniz? Subap ayarı olmaması lazım aracınızda. Hidrolik iticiler her turda ayar yapıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:), İstanbulda ismi lazım değil bir usta motor gücüne karşı gelip subap şimlerini yontarak yok üzerlerine metal levhalar koyarak sözüm ona bi usta yapar onu biliyorum ama sibop ayarı için 200 tl çok bence, şimlerin kaçı değişti bilmiyorum lakin serviste tanesi 15 tl+kdv olmalı, araçta 16 adet şim var bu arada...ben Edirnede 80-100 tl civarına yaptırdım sibop ayarını, banada ist da 200 tl almışlardı...aramızdaki fark sizin araba iyileşmiş benimki burda bi kaç kez daha ameliyat geçirerek o ki toparladı ve haala egzantrik zinciri ve yayı sıkıntılı...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ustayı zaten forumda herkes övüyo bende överim bişe değil ama sibop ayarına çok aldı gibime geldi paylaştım...ama seninkide 80-100e olmş bak tekrar sıkıntı yaşamışsın...bende çok şükür bişe yok şimdilik sağlam gözüküyor..şimdi sadece arabayı yeni çalıştırdığımda bi 10 dk kadar direksiyonu çevirirken garç gurç sesler geliyo sonra gidiyor onun sebebide yanılyıor olabilriim ama bence viraj denge lastiklerinden geliyo çünkü bi lastik sesi gibi garç gurç onlar yeni değişti herhalde onlardır..bunuda ustaya dedim c.tesi ayarlıcaz..bu arada arabanın gazı yanlış montajlanmış 6 aydır yanlış montajlanmış gazla geziyom araba 316 yakıyo :S bunuda c.tesi halletcez inş arabayı bi bakıma verim dedim dünyam kaydı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

gazda sıkıntı yokmuş benim 4bin-5bin devir çevirmemden dolayı çok yakıyormuş..bakımdan sonra arabanın alt kısmında direksiyonu çevirirken garç-gurç sesler çıkıyordu adem ustaya söyledim vakit bulup gidememiştim sileceklerde bozulunca gideym dedm zaten kendisi beni aradı sağolsun maslağa gidip sibop conta kapağını almış gel takalım dedi gittim 3 saat uğraştan sonra ses kesildi silecekler halloldu..sorunları hallettik sadece parça ücreti ödeyerek çıktık o mutlu ben mutlu :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...