Jump to content

Yerli Otomobil

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunda sadece başbakanın suçu yok, günahını almayalım şimdi adamın iyi bir girişimdi :) Böyle bir proje var, televizyonda o sesle, en yeteneksizi arayacağımıza otomobil projelerini yarıştırsak olmazmı? Karsan'ı örnek veriyoruz ama karsan amerikaya yaptığı arabayı türkiye için ben yaparım demiyor! Sabancı hoding SASA diye üretse olmuyor. Neden; millet yabancının arabasını tasarlıyo üretiyor tamir ediyo kendi arabamıza gelince geç kaldık, olmaz, hazırından yola çıkalım deniyor! Hani albea ilk araba sonrasını kendimiz üreticez deseler onu demezler. Şahin doğan gibi 1988 den 2002ye kadar aynı arabayı üretirler :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

12

• Gökhan

7

• emregc

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Açıkçası bir maceraya atılacağız, özkaynaklarımızla birşeyler yapmaya çalışacağız ama başaramaz isek yok pahasına global üreticilere "özelleştirme" ile satacağız diye çekiniyordum.

Bu işe yerleşik bir üretim-satış-servis altyapısı olan bir üreticinin talip olması iyi birşey ama eskimiş teknolojinin teknolojisinin memlekete reva görülmesi çok kötü. Projeyi ilk duyduğumda zor olduğunu kimsenin parayı çöpe atmayacağını tahmin etmiştim. Beklediğim gibi oldu.

Bu arada  "fiat fiyatında bmw kalitesinde olacak" hayaliyle gezinen yurdum insanı umudunu köşesinden yakalamış oldu, altyapı fiat'tan....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

hükümetin günahını almayalım...peki almayalım, o zaman aşağıdakileri yorumunuza bırakalım :)

ya yeni model geliştirme maliyeti 2 milyar dolar öngörülüyor...

TATA 2008 yılında Land Rover(Range Rover dahil) ve Jaguar' ı 2.3 milyar dolara satın aldı...

2.3 milyar dolara 100 yıllık mazisi, tonla teknplojisi olan 2 marka satıldı.

Tüpraş ihalesi 4,14 milyar dolara satıldı...Koç Holding‐Aygaz‐OPET‐the Shell Company Turkey‐Shell Overseas Inv. konsorsiyumju aldı...

şimdiii...

gerçekten niyeti olan,

uzun vadeli planlar yapabilen bir hükümet,

ki burada bu otomobil işinin pek te uzun vadeli bir plan olmadığını anlayacaksınız...2008 çok uzak bir tarih değil...,

zamanında bu "babayiğitleri" toplayım çıkın bakalım 3 milyar dolar, Land Rover ve Jaguar' ı Türk'leştirelim! derdi...

gerisi laf-ı güzaftır.

sonsuz saygılar

Coriolis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hükümetin günahını almayalım...peki almayalım, o zaman aşağıdakileri yorumunuza bırakalım :)

ya yeni model geliştirme maliyeti 2 milyar dolar öngörülüyor...

TATA 2008 yılında Land Rover(Range Rover dahil) ve Jaguar' ı 2.3 milyar dolara satın aldı...

2.3 milyar dolara 100 yıllık mazisi, tonla teknplojisi olan 2 marka satıldı.

Tüpraş ihalesi 4,14 milyar dolara satıldı...Koç Holding‐Aygaz‐OPET‐the Shell Company Turkey‐Shell Overseas Inv. konsorsiyumju aldı...

şimdiii...

gerçekten niyeti olan,

uzun vadeli planlar yapabilen bir hükümet,

ki burada bu otomobil işinin pek te uzun vadeli bir plan olmadığını anlayacaksınız...2008 çok uzak bir tarih değil...,

zamanında bu "babayiğitleri" toplayım çıkın bakalım 3 milyar dolar, Land Rover ve Jaguar' ı Türk'leştirelim! derdi...

gerisi laf-ı güzaftır.

sonsuz saygılar

Coriolis

Bu kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve gelen tepkiler üzerine Koç basın açıklaması yaptı

---

ntvmsnbc

Güncelleme: 11:59 TSİ 19 Ocak. 2012 Perşembe

İSTANBUL - Yerli otomobil üretimi konusunda Fiat ve Koç Grubu birlikte hareket edecek.

TÜSİAD Genel Kurulu'nda yerli otoyla ilgili soruları yanıtlayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yerli otomobil için yepyeni bir platform olacağını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini, konu üzerinde ortakları FIAT ile TOFAŞ için çalıştıklarını belirterek, şu anda takvim veremeyeceğini söyledi.

Üretilecek otomobille ilgili en ufak bir detay veremeyeceğini belirten Koç, "Doğru yanlış haberler çıkıyor. Herkesin alabileceği klasta bir araba olacak. Üretimi TOFAŞ yapacak" dedi.

----

Yerli otomobil Albea ve Palio ayarında olmayacak diyor Mustafa Koç... herkes alabilecek diyor, daha mı iyi olacak yoksa daha mı kötü olacak sorusu gündeme geldi şimdi  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yepyeni bir platform ? Bu herşeyi baştan tasarlamak anlamına gelmiyor mu ?

Bir de üretim TOFAŞ'ta yapılacaksa benim pek umudum kalmadı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üretimi tofaş yapacaksa yerlisi nerde kaldı. tofaş malı bence yerli değil boşunada marka adı aramasınlar. ne biiçim bir yatırım bu ar-ge si, fabrikası, mühendis ekibi, motor ünitesi, işçi istaihdamı  falan hiçbir şey yok ortada yerli olan ,fabrikada dahil tüm fiat tabanı kullanılacak anladığım kadarıyla vede milli araba diye de satış yapması sağlanacak ne anlamı kaldıki.? yerli sayılmaz kanımca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç deşifre oldu  kamuoyundan tepki çekti diye baya sinirliydi, şimdi strateji değişmiştir bakalım ne çıkacak, bastırmaya devam edelim, biraz uğraşsınlar, kalite artsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"mümin aynı delikten iki kere sokulmaz" serçe, doğan ,kartla neydi ki albeni, çokonat, metro ne olsun :( o dandik arabalar yüzünden kaç kişi öldü .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

külah vereyim ona da anlatsınlar.

senelerce peynir tenekelerini araba diye sattılar bu millete.

...................................' ya/ye/e/a kadar yolları var. (boşlukları doldurunuz)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle bir haber çıkmış;

http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/haber/708507-babayigit-yerli-motoru-uretene-denir

***Çağlayan yerli otomobil konusunda ise şöyle dedi: "Başbakanımız dediği babayiğitlikten anladığımız 'bunu Türkiye'de yapacak olanlardır.' Yoksa ben motoru dışarda yapacağım, aktarma organını yapacağım, bunlar zaten var.”***

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...