Jump to content

Sol Önden Gelen Ses (91 626)

dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar...

Daha önceleri arada sırada nadiren aracımın sol ön tarafından kısa süreleri bir ses gelmekte idi. Sesi nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum fakat aynı radyatörün önündeki pervaneye birşey sürter de ses çıkarır ya ona benzer bir ses. Çıkan bu ses ilk önce önemsemedim çünkü çok nadir yapıyordu.

Geçtiğimiz 2 hafta boyunca her sabah özellikle araç daha soğuk iken bu sesi yapmaya başladı, seyir halinde iken bu ses çıkıyor durduğumda ses'de duruyor, araç vites boşta iken gaza yüklendiğimde de ses çıkmıyor. Kaputu açtığımda tam anlamamama rağmen motor kulağı olduğunu düşündüğüm aletten geldiği kanısına vardım fakat bu sadece bir kanı. Resim eklediğim şey eğer motor kulağı ise hemen altında bir yağ gibi sanki gres yağa benzer bir kalıntı gördüm aynı şey motor kulağının üstünde de çok az şekilde var. Belkide o yağ kalıntısı başka birşeyden de bulaşmış olabilir tam bilmiyorum.

Tamirciye gitsem gittiğimde o ses çıkmadığı için adam nasıl teşhis koyacak onuda bilmiyorum. Bir parçacıya sordum; bana sesin soğukken daha çokmu yapıyor diye sordu evet dedim, tamam o zaman motor kulağıdır dedi. Motor kulağının içindeki lastik zamanla özelliğini yitiriyor o yüzden o sesi çıkarıyormuş. Peki bu motor kulağının içinde yağ varmı diye sordum , tam bir yanıt veremedi , yağlısıda var yağsızıda var dedi parçayı söktür getir ona göre veririz dedi.

Resimleri ekliyor yorumlarınızı bekliyorum, çıkan sesin motor kulağından gelip gelmediğini anlama yöntemi varmıdır? Yoksa ses başka bir yerdenmi geliyor? Bu arada 3-4 gündür sabahta o sesi çıkarmadı.

Teşekkürler iyi forumlar..

DbA

post-5245-141695286133_thumb.jpg

post-5245-141695286136_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önce o ustaya bir selam söylemek lazım :sopa: motor kulağının neresinde yağ varmış..Motor kulağı sert metal bir parçadır  ve içinde de sert plastik parça vardır.Zaten kulaklarda sorun olsa bu sesten ziyade motorun ilk harektlerde sarsılmasına neden olur ki bunu anlarsınız zaten.Anlattığınıza göre motor yüke binince ses geliyor ki bu da şarz dinamosu ,gergi bilyalarında sorun olabileceğini düşündürüyor ama bunlar sadece yazınıza göre bir tahmin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi buradaki parçayı bilemem ama Mazda6 ların üst taraftaki motor kulaklarında yağ var diye biliyorum. Hatta Merser'in servis müdürü Cihan Abi "Kulak patlarsa öyle bir yağ bırakıyor ki" demişti zamanında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada öğrendiğim kadarı ile bu yağlı kulak Mazda6 da sadece bir tane yani sağ taraftaki kulak. Diğerleri yağsız ama Mazda 626 da nedir durum bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer araç manuel ise 91 Model Mazda 626 da bir dolu motor kulağı var

Bunlar ;

» 39040A RUBBER,ENGINE MT.

» 39050A RUBBER NO.2,ENG.MTG.

» 39060A RUBBER NO.3,ENG.MTG.

» 39070 RUBBER NO.4,ENG.MTG.

» 39150 RUBBER NO.5,ENG. MTG:

» 39800 MEMBER,ENG.MTG.

» 39970 DAMPER,DYNAMIC-ENG MOUT

Bir kısmı yağlı olabilir. Servise sormak lazım.

CG51351.GIF

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç boş iken gaz verdiğinde ses cıkmıoymuş demekki motor kulağından değil normalde motor çalışırken veya boşta dahi olsan gaza basıldığında kulakları kasar vede gene ses yapması gerekirdi. Bence sen bir rot balasçıya göster akislere falan baksınlar belki bişey sürtüyodur veya araya falan düşmüştür, bilyalara baktır,fern disklerine balatalara baktır, hareket halinde ses cıktığına göre hareket eden parçalara bakmak gerek bence ya git en yakın servise kaldır lifte kesin tekerlekleri yerden bin üstüne  çalıştırın gazlayın kontrol edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı tür motor kulaklarında yağ olabiliyor. Yeni araçlarda absorbsiyon görevini lastikten çok yağa yüklüyorlar ki hem daha az maliyetli hem de daha konforlu oluyor fakat teknolojinin getirdiği hemen her imkan gibi çürük oluyor. Ben o kulağı değiştirdim. yağlı olan tiplerden değil. bildiğimiz eski tip plastik motor kulağıdır. (yine de servis daha iyi bilir benim bildiğim bu) patlak olduğunu ise ortasına baktığınızda yarık görürsünüz veya biri aracı 1 e takıp elfrenini çekip motoru salladığında biri dışarıdan motorun salınımını izler ve ustanın tecrübesine bağlı olarak arızalı yırtık veya bozuk olduğunu söyler. Çok gariptir ben benim aracın 3 kulağını da değiştirdim. bir değişmedik ön kulak kaldı ama yeni kulakların sertliğinden olsa gerek motor titreşimlerini çok fazla hissediyorum. Özellikle motor soğukken. Belki ben biraz fazla huyluyumdur o da olabilir :D Bozuk olduğundan emin olun ondan sonrası kolay.

Kolay gelsin.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Aynı ses motor sogukken benim arabada da vardı. Motor kulagını değiştirdim, devir daimi değitirdim gecmemişti. yeni motor kulagı aşırı vibrrasyonlu oldugu için eskisini takmıstım tekrar. mazda 626 91'in orijinal motor kulagına asla dokunmayın. Bu parcalar kolay kolay bozulmayan parcalar. Zamanla o sesi duymaz oldum. Devir daim değiminden mi emin olamadım. Ama o ses artıkyok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı ses motor sogukken benim arabada da vardı. Motor kulagını değiştirdim, devir daimi değitirdim gecmemişti. yeni motor kulagı aşırı vibrrasyonlu oldugu için eskisini takmıstım tekrar. mazda 626 91'in orijinal motor kulagına asla dokunmayın. Bu parcalar kolay kolay bozulmayan parcalar. Zamanla o sesi duymaz oldum. Devir daim değiminden mi emin olamadım. Ama o ses artıkyok.

Fiyatını da vereyim motor kulağının da; tam olsun...

360 Tl + KaDeVe

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...