Jump to content

Neden Kış Lastiği Kullanmalıyız ?

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

eyvallah abi ne diyelim hiç böle teknolojilere sahip arabam olmadığı için araştırdığım kadarıyla biliyorum vede sembolünü öğrenmiş oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 97
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• NoooFearrrr

26

• barisdascan

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

bugun burayada kar bastirmis dunden aracimi sokaga park etmistim arac w210 e200,sabah kari gorunce binanin kapali parkina park edeyim diye indim bir hisimla.aracin etrafi ve parkin girisinde kar birikmis haliyle yaklasik 20cm civari ve parkin girisi biraz yukari dogru egilimli.birkac gundur bu basligi takip ediyorumda birkac abimin dsc ile karda araci hareket ettirememesi kafama takildi merak ettim acaba mercedes`in ets sistemi nasil bir tepki verecek diye.cikarken gaza azda bassam cokta bassam ets isigi yanip tekerlere giden gucu engelledigini yani azalttigini gordum ve sorun olmadan ciktim.laracin uzerinde 2aylik kis lastikleri var belki bir etkisi vardir diye.bu sabah boyle bir testim oldu paylasmak istedim belki bir sebebi vardir mazdalarin karda gitmemesinin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tuncelide sabah işe gidiyorum, aracımda michelin alpin a4  kış lastikleri var, burda 1 mt kar var ve yollar çok iyi açılmıyor, sabah evden çıkmak isterseniz yolun üzerinde 4-5 cm buzun üzerine 15- 20 cm kar yağmış oluyor ve evin önünde çok dik bir yokuş var. bu yokuşda arabamın dsc devredeyken gösterdiği tepki ; yokuşa girmeden hızlandırmak ( kaptırmak) istiyorsunuz hızlanmıyor, yokuşu genelde çıkıyor ama arabada 3-4 kişi varsa patinaj çekmeye başlar başlamaz aracın gazı kesiliyor yine çıkmayınca motor duruyor, ben yeterince  gaz vermeme rağmen, sanırım 2 tekerde patiye düşünce tcs 2 sinide kilitliyor mu ne anlamadım, normalde motoru durdurmaması lazım ama motor stop ediyor, sonra bu motor stop etme olayını kafaya takınca aracı 1. viteste yokuşa verdim. neredeyse gazı sonuna kadar basılı tuttum  bu sefer devir göstergesi  1000 d/ dk. nın altında kalıyor 2 teker çok yavaş dönüyor ve araba gitmiyor  ve o sırada dsc yi devre dışı bırakıp patinaj çeke çeke çıkattım arabayı, 

anlattıklarım karışık biraz, çünkü bende anlamadım bu tcs işini diye düşünürken bu sabah yine motoru ısıttım ( -12 dereceydi) ve dsc yi  iptal ettim. tekerlekler patinaja düşmeye başlar başlamaz göstergede aracın kaydığını gösteren ışık yandı ve dsc off ışığı söndü ve arabam yokuşu tırmandı. burda da anlamadığım şey dsc kendi kendine mi devreye girdi?  bu arada  zincirsiz bu yokuşu benim arabadan başka çıkan otomobil pek görmedim  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)bu tcs işini biraz daha yapabilirlerdi diye düşünüyorum, aracın patinaj da güç aktarma işini frenleri kullanarak yapacaklarına ( aynı traktörlerde ki gibi ama traktörde bu işi çiftçi amcalar yapıyor ) diferansiyel kilidi kullansalar çok daha iyi olurdu. yada subaru gibi AWD yapacaklardı. sahiden subaru nun araçlarına baktım ,arabaların içi bizim mazdalara benziyor.  amca çocuklarımı yoksa 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

barışcım düz viteste dsc kapatılabilir. Çünkü aracı patinaj çektirmeden ,debriyaj yükünü ayarlayarak kaldırmak lazım. 2. vites olmadı 3. vites bile denenebilir. 1.6 motor 3. vites çekmez sanıyorum. o tork ayarlanamadığı zaman dsc aracın hareketine engel oluyor.

ama otomatik vites araç varsa, dsc mutlaka açın.hatta gaza da basmayın,atın 2'ye bırakın çıkar o :) 

video da göreceğiniz üzere dsc elzemdir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar dsc ve tcs (asr) ile ilgili açıklamalar son derece açık zaten patinajla DSC nin alakası bile yok beraber çalılıyolar ama DSC savrulmayı engelliyor çekişle alakalı olan TCS(ASR) oda kesinlikle böle tüm gücü kesmiyor sadece aracın fazla gaza basılıp gereksiz yere pati çekmesini engelliyor ya motordan gücü kesiyor veya fren yapıyor vede böle olunca araç daha iyi tutunuyor eğer buzlu yolda, yokuşta bu sistemin devreden çıkarılması gerekiyosa niye bırakmışlar ki bu kadar maliyete katlanıp bir püf nokta var bu konuda ama tam olarak kimse bilmiyor. yani bu iki sistem biraz  karıştırılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

açıkladım sanıyordum :) düz viteste dsc açık ilerlemek daha zor. ustalık istiyor. otomatikte açık olsun, hiç bir şey yapmana gerek yok bas git. lastik tuttuğu sürece tabi.

bir de şu var. dsc içerisinde tc de var. sadece tc yi kapatıp açma şansımız olsa bazı kullanıcılar için işi kolaylaştırabilir. ama otomatikte debriyaj yükünü ayarlamanız mümkün değil. bazı araçlarda kış modu var o yüzden. bizim araçlarda en güzeli açık kalması ve çivili lastik :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsiburada dan sipariş ettiğim paletlerim geldi taktım, tcs mecese hak getire, nerden gitmek istiyorsam ordan gidiyorum, titreşimsiz olması sinirleri germiyor. dez avantajı arabayı uslu uslu sürüyorsun, patinaja bir yerde girdi ve kazdı resmen buzu ve çıktı, birde 50 km/ h nin üzerine çıkmıyorsun, gerekte yok zaten bu karda kışta

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepsiburada dan sipariş ettiğim paletlerim geldi taktım, tcs mecese hak getire, nerden gitmek istiyorsam ordan gidiyorum, titreşimsiz olması sinirleri germiyor. dez avantajı arabayı uslu uslu sürüyorsun, patinaja bir yerde girdi ve kazdı resmen buzu ve çıktı, birde 50 km/ h nin üzerine çıkmıyorsun, gerekte yok zaten bu karda kışta

Resim ve fiyat bilgisi alalım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Barış Hocam sevgiler saygılar Deva Eczanesi :D

açık dsc ile yerde kar varken yokuş çıkmakta güçlük çekme olayı benim arabada da var.. dsc kapalıyken patinajla karışık çıkıyorum, açıkken yokuşun tepesine yakın kesiliyor araba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 3lerde tcs yokmu ? yoksa hepsi icinde dsc mi demisler ? dinamik stabilite control sistemi ise zaten karda buzda kalkista ise yaramamasi normal diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burak arkadaş aldığım ürünün linki ni veriyorum,

http://www.hepsiburada.com/Liste/snowtech-d2s-kaucuk-titresimsiz-kar-paleti-60a025/productDetails.aspx?productId=otm60a025&categoryId=20024790&SKU=OTM60A025

şuan temin edilmiyormuş, fiyatı kdv dahil 330 gibi bir rakam,

titreşim olmaması çok iyi, nedeni arac hep palet üzerinde gidiyor olması, daha ucuz olan paletler var ama zincir gibi, teker bir zincir üstünde bir yere temas ettiğinden titreşim yapıyor,

irfancım senin mazda çok güzel, herzaman bakıyorum, kadınlarında ilgisini çekiyormuş haberin olsun  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda mı yoksa başka konuda mı örnek vermiştim bilmiyorum, benim de en çok hoşuma giden bu tipler. Dediğin gibi zincir ve diğer paletlerde yukarı aşağı  sürekli titreşim kullanmayı çekilmez hale getiriyor. Videosunu da izledim, takması da kolay. Güle güle kullan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim , zincir bulundurmak zorunlu, diye palet aldım. yasalarda aynı işi görürmü bilmiyorum, bu ay gaziantep e gideceğim bi taraftan. ayrıca arkadaşımın focusu var zincir takarkenmi yoksa giderkemi oldu bilmiyorum, abs kablosunu kopartmış. al başına iş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyatı çok pahalı ne oluyor öle ya 330 tl falan bu fiyata ben arabama 4 tane lastik aldım yazlıklarımı;  benim 1. kalite kar lastiklerimin bile 4 ü 460 tl hayatta vermem o parayı. ha unutmadan o paletlerde gene kar çorabı gibi işlev görüyor yani yazlıkların üstüne takarsın didersin kar lastiklerinin yerini tutmaz onlar kadarda karlı yolda etkili olmaz tabii lastikten olması herkesin hoşuna gidiyor ama işlevine bakın derim buz üstünde temas yüzeyi az olduğu için çok riskli ben almam şahsen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim lastiklerin ebadı 205/55/16 oldugu için fiyatı pahalı, sizin lastikler daha ince ve küçük çapta olduğu için sanırım palet fiyatı 250 tl civarında.  buz üzerine basan cisimlerin temas yüzeyi ne kadar azalırsa buzda  tutuşu artar. sürtünme katsayısından ziyade birim alan başına düşen basıç artıyor ve buzu kazıyabiliyor. kışın yapılan ralli yarışlarında ince teker kullanılması bu yüzdendir,

kış lastiklerim iyi fena değil, ama paletler karda ve buzda  çok iyi yol tutuşu sağlıyor, tabi malzemenin kauçuk olması ve desen yapısı önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...