Jump to content

Arka Cam Rezistansı Hk.

hvsvn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Malum Ankara'nın en soğuk günlerini yaşıyoruz. Aracım 2011 model. Arka cam rezistansına ihtiyacımız olan bu günlerde rezistansın çok geç buğu çözdüğünü tespit ettim. Araca binince rezistansı devreye sokuyorum, ancak 10-15 km. civarı yol yaptıktan sonra rezistans buğuyu çözebiliyor. Sizce normal mi, benimkinde mi bir sıkıntı var acaba? Önceki araçlarımda böyle bir sorunum olmamıştı (Fiesta, megane, focus) ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tellerin geçtiği yerler hemen düzeliyor ama tel aralıkları fazla olduğu için tamamının geçmesi biraz vakit alıyor ama 10-15 km'yi kaçla gittiğinize göre geçen zaman da değişken olacağı için mukayese edemedim açıkçası ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malum Ankara'nın en soğuk günlerini yaşıyoruz. Aracım 2011 model. Arka cam rezistansına ihtiyacımız olan bu günlerde rezistansın çok geç buğu çözdüğünü tespit ettim. Araca binince rezistansı devreye sokuyorum, ancak 10-15 km. civarı yol yaptıktan sonra rezistans buğuyu çözebiliyor. Sizce normal mi, benimkinde mi bir sıkıntı var acaba? Önceki araçlarımda böyle bir sorunum olmamıştı (Fiesta, megane, focus) ???

Sadece bugu ise birkac dakika icerisinde gidermeli, fakat Ankara`da yasandigimiz bu olagandisi soguklarda bugudan ziyade arka camlarda buz tabakasi olusuyor ve bunun giderilmesi icin en azindan 10 dakikaya ihtiyac var. Ayrica kaloriferi `AUTO` modunda calistirmani tavsiye ederim, cunku o zaman A/C de devreye gireceginden arac icerisindeki fazla nemli hava A/C ile giderilecektir. Arac icerisinde cok fazla nemli hava oldugu zamanlarda arka reziztansin buguyu/buzu cozmesi daha cok vakit aliyor.

Ozetle konu buguysa sorunun var, fakat buzdan bahsediyorsan eksi 10-15`lerde bu normal. Gectigimiz yillirda zaman zaman bu kadar soguklari yasardik ama bu yil neredeyse 1 aydir durum boyle. Eski arabalarinda yasamam bundan dolayi olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlar için teşekkür ederim. Auto konumunda hiç çalıştırmıyordum klimayı. Bugün deneyeceğim. Dün buzlanma yoktu fazla, ön camlar bile içerden buğu yapmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Arkadaşlar benim aracım sedan. Arka cam rezistansını açtığımda camın en üst bölümünde  boydan boya karelere ayrılmış şekilde olan bölümün buğusu çözülmüyor. Onun altında camın ortasının buğusu çözülüyor. Sizde de böyle mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim aracım sedan. Arka cam rezistansını açtığımda camın en üst bölümünde  boydan boya karelere ayrılmış şekilde olan bölümün buğusu çözülmüyor. Onun altında camın ortasının buğusu çözülüyor. Sizde de böyle mi?

Sedanlarda arka camın üst kısmında rezistans gibi görünen aracın anteni. Eğer sadece bu kısımlarsa çözmemesi normal. Servis kitapçığına da bir bakarsanız tam olarak nerede olduğunu gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu hiç düşünmemiştim. Evet olabilir...

aynen o şekilde o bildiğimiz radyo antenimiz dikkat ederseniz rezistans devresi ile bağlantısı yok köprü gibi yani... sadece anten bende yakında baktığımda çözmüştüm...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...