Jump to content

Xenon Far Taktıranlar. DİKKAT !

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araç sahiplerine çok önemli uyarı geldi.

Otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmayan “xenon far”lara sahip araçların “ağır kusurlu” kabul edileceği ve muayeneden geçemeyeceği bildirildi.

TÜVTURK İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Koray Özcan, xenon (gaz deşarjlı) farların daha iyi görebilmek için gün ışığına yakın bir ışık veren aydınlatma sistemi olduğunu söyledi.

Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan,  şöyle konuştu: “Orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır.

Bu durum, karşı yönden gelen sürücülerin görüşünü engellediği için tehlike oluşturuyor. Bu durum, 15 Ocak tarihine kadar hafif kusur olarak muayene raporuna yansımaktaydı.

Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca trafik güvenliği açısında tehlike yaratması nedeniyle gerekli değişiklik yapıldı.”

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• honuuu

6

• apojitsu

5

• belfort

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Güzel karar, çok sıkıntıydı bu xenonlar. Ama trafik polisleri xenon olanlara ceza yazacak mı yoksa cam filmi gibi çektir 2 sene gez vize de söktür gibi mi uygulanacak oda önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu açıklamada bir sorun var açıklamada

Bazı araçların, fabrika çıkışından itibaren bu tür farlara sahip olduğunu anlatan Özcan,  şöyle konuştu: “Orijinal olmayan ve daha sonra yedek parça şeklinde alınarak monte edilen xenon farkların takıldığı araçlarda otomatik far yükseklik ayarlayıcısı bulunmamaktadır.

denmiş zenon takınca yükseklik ayarı devre dışımı kalıyor  ??? torosta bile var yükseklik ayarı ne alaka anlamadım yükseklik ayarı olmayan arabamı varki.???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygulama güzel ama bunun sadece muayne esnasında incelenmesi anlamsız.Trafik uygulamalarında cam filmi kadar farlara da müdahele edilmesi (ceza makbuzu ) gerekir diye düşünüyorum.Sonuçta kişi yarın muayneye gidecekse gelip 10 dk da söktürüp normal ampulleri taktırıyor ,muayneden sonra yine eski xenonlara devam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercegi kastediyorlarsa gayet mantikli(mercekliyim tuzum kuru :P) .Merciksiz farlar duzgun ayarlanmadiysa gercekten feci, karsidan gelmesine gerek yok arkamdan gelirken bile rahatsiz edebiliyorlar beni tavsan gibi kaliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercekli farlar bile tam anlamı ile fabrika çıkışlı olanlara denk değil. Mercekli olanların hepsi halojen farlar için dizayn edilmiş, fabrika çıkışlı xenonlarda ise bunun için özel olan D2S mercekler var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olsun abi idare ediyor yine de, genel sikayet merceksizlerden baksaniza :P

Doğru, normal arabaya sonradan xenon ben de kullandım, karşıdan gelene bir zararı yok ve aydınlatmada avantajı var ama gerçek performansını önündeki merceği de değiştirirsen görüyormuşsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

metinde ''far yükseklik ayarlayıcısı'' deniyor mercek le alakalı tek bir ibare yok anlamadım ben tam olarak mevzuyu o zaman merceğin modelini yazması gerekmezmiydi madem orjinal zenonların merceği farklıysa olması gereken oysa ne alaka ??? . veya mercek ''far yükseklik ayarlayıcısı'' anlamınamı geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu açıklamada bir sorun var açıklamada

denmiş zenon takınca yükseklik ayarı devre dışımı kalıyor  ??? torosta bile var yükseklik ayarı ne alaka anlamadım yükseklik ayarı olmayan arabamı varki.???

Bizdekiler manuel ayarlama.Arkada 2 kişi,bagajda yük,3-4 getir. Otomatikte o işi beyin yapıyor.Arabayı çalıştırınca farlar  yanıyor,şöyle bir aşşağı,yukarı yapıyor ve kendiliğinden sabitleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizdekiler manuel ayarlama.Arkada 2 kişi,bagajda yük,3-4 getir. Otomatikte o işi beyin yapıyor.Arabayı çalıştırınca farlar  yanıyor,şöyle bir aşşağı,yukarı yapıyor ve kendiliğinden sabitleniyor.

Abi o senin araçta var bir tek :D Eğer kriter o ise sitedeki birçok kişi yandı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi anlaşıldı, teşekkürler otomatikten kasıt oymuş demek :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi o senin araçta var bir tek :D Eğer kriter o ise sitedeki birçok kişi yandı :D

dediğiniz gibi o özellik her araçta olmazki zenon lara elveda :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğiniz gibi o özellik her araçta olmazki zenon lara elveda :D

O özellik Bi-Xenon olanlarda var.

Sanırım o da şu anda Mazda3 Mirai, Mazda3 MPS, Mazda6 ve Mazda CX-9 da var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben o ozelligi olmayan ve fabrika cikisi uzerinde xenon takili aracalar gordum, peki bunlarin hali nicedir :)

Bir suru kombinasyon cikar bu isten :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben o ozelligi olmayan ve fabrika cikisi uzerinde xenon takili aracalar gordum, peki bunlarin hali nicedir :)

Bir suru kombinasyon cikar bu isten :)

Aynen, bu iş çok su götürür, olan da araç sahiplerine olur.

Amcamın kulakları çınlasın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...