Jump to content

Xenon Far Taktıranlar. DİKKAT !

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• honuuu

6

• apojitsu

5

• belfort

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Orjinal fabrika çıkışlı xenonların mercekli olması gibi bir zorunluluk yoktur. Çünkü hali hazırda merceksiz xenon kullanan araç modelleri de vardır ki reflektör yapısı mercek kullanılmadan xenon aydınlatma için özel olarak tasarlanmıştır. Yanlış hatırlamıyorsam D1R yada D2R tipi xenon ampul kullanırlar. Örneğin Honda Civic ve bazı Volvo XC ler bu tip farları kullanırlar ve fabrika çıkışlı xenonlardır.

Otomatik far yükseklik ayarının ise xenonlu bir aracta kesinlikle olması gerekir. Aracın yüküne, hızına ve yolun eğimine göre yüksekliği anında otomatik ayarlayarak aydınlatmanın her sn doğru yükseklikte kalmasını sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca xenonlu araçlarda mutlaka olması gereken diğer bir husus da far yıkamanın olmasıdır ki bütün fabrika çıkışlı xenonlu araçlarda bu vardır. Ama bence farı mercekli olan bütün araçlarda far yıkamanın olması gereklidir diye düşünüyorum. Mesela benim araçta far yıkama yok ve kimi zaman araçtan inip farlarımı temizleme gereği duymuşumdur ki kirlendiği zaman aydınlatma inanılmaz derede düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi anlaşıldı. Bu sefer "otomatik far yükseklik ayarı şartı" getirerek sonradan xenon takılmasının önüne ciddi ölçüde geçmeyi planlıyorlar.

Yaşasın Nightbreakerlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sökeyim en iyisi :)

Ama orjinali xenon çıkışlı otomatik ayarlı olmayan çok araç var.

Bu uygulama dedikleri gibi olursa yanlış. Farklı bir çözüm bulmaları gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Bakanlığın talimat dosyasında, "yükseklik ayarlayıcısı" ibaresi var, "otomatik" sıfatı yok.

Ancak mantıken xenon'da otomatik yükseklik ayarlayıcısı olması gerekir, nadiren de olsa, mercekli xenonlar bile otomatik ayarlayıcı yokken karşı tarafın görüşünü sıfırlayabiliyorlar.

Mercekli halojen ve manuel yükseklik ayarlayıcı Mazda'larına xenon taktırıp da vizeden geçebilen var mı?

Mevcut aydınlatmadan memnun değilim, 4300k xenonla daha iyi bir aydınlatma olsa fena olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muayenede adam fara bakiyor xenon, iceri bakiyor far yukseklik ayari manuel var, gecirmiyor bu kadar basit, cok fazla yorum yapip kafa yormaya gerek yok.

Bizzat yasadim biliyorum, girerken sordum ne yapiyorsunuz ne olacak dedim yukaridaki yazdiklarimi soyledi, bende kaputu acip xenonlari soktum halojenleri taktim, tamamdir abi boylesi senin icin iyi oldu dedi gectim gitti. Bosuna sansinizi zorlamayin... :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik Far yükseklik ayarlayıcısı ve otomatik far yıkama diye biliyorum ben.

bizim araçlarda ampul değişmek kolay muayeneye girmeden önce değiştirilebilir ancak tavsiye etmiyorum neyse o kullanılmalı bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bencede şansınızı zorlamayın gitmeden önce normal haline çevirin öyle gidin muayeneye ben öyle yaptım ama sağolsunlar bulmadıkları hafif kusur kalmamış arabada çok garip bi sistemleri var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

olay iyi fakat denetim eksiklikleri hat safhada olacaktır. evrak üzerinde alınmış bir karar olarak, formalite icabı yürütülen bir çalışma olarak epey bir zaman uygulamasız devam edecektir. şunu söylemek gerekirse gerçekten hoş bir görünüş vermekten başka karı yok xenon un (kendi aracımdaki xenonların özelliklerine göre)... inanın uzun yolda tek sorunum xenon larım  :nea: zaten sökmeyi düşünüyordum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Otomatik Far yükseklik ayarlayıcısı ve otomatik far yıkama diye biliyorum ben.

bizim araçlarda ampul değişmek kolay muayeneye girmeden önce değiştirilebilir ancak tavsiye etmiyorum neyse o kullanılmalı bence

Far yıkama yok, sadece yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor-ağır kusur şeklinde belirtilmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz bizim mazda3e taktırmıştık xenon, fark eden birşey yoktu ama mazda6'daki fabrika çıkışı xenonları kesinlikle değişemem... Normal halojenlere göre bariz fark var. Otoparka girerken jetta ve mazda6 farı girişteki duvarı ne kadsr aydınlatıyor diye bakınca aradaki fark iyice şaşırtıyor. Mazda3te şaşırtan pek bir fark yoktu...

Xenonun iyisi fabrika çıkışı olan anlaşılan. :D

Tek sıkıntısı sisli günlerde başarılı değil o zaman da sarı sis farlarının yararları çıkıyor meydana..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz bizim mazda3e taktırmıştık xenon, fark eden birşey yoktu ama mazda6'daki fabrika çıkışı xenonları kesinlikle değişemem... Normal halojenlere göre bariz fark var. Otoparka girerken jetta ve mazda6 farı girişteki duvarı ne kadsr aydınlatıyor diye bakınca aradaki fark iyice şaşırtıyor. Mazda3te şaşırtan pek bir fark yoktu...

Xenonun iyisi fabrika çıkışı olan anlaşılan. :D

Tek sıkıntısı sisli günlerde başarılı değil o zaman da sarı sis farlarının yararları çıkıyor meydana..

Beyaz ışık sisi delemez. Sisi delen ışık rengi, sarıdır. Durum böyle olduğu halde. Sis lambalarını beyaz ışık/xenon yapanları anlamıyorum. Sırf görüntü amaçlı, bu yola başvuruluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz ışık sisi delemez. Sisi delen ışık rengi, sarıdır. Durum böyle olduğu halde. Sis lambalarını beyaz ışık/xenon yapanları anlamıyorum. Sırf görüntü amaçlı, bu yola başvuruluyor.

mazdayı övmemin bir sebebi daha.. Diğer firmalar sis farınıngörüntüyü bozuyor diye koymuyor ama mazda hala sisfarı kullanıyor.. Sisli havalarda sis farı yoksa ben ne yapayım mercedesi.. ???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygulama güzel ama bunun sadece muayne esnasında incelenmesi anlamsız.Trafik uygulamalarında cam filmi kadar farlara da müdahele edilmesi (ceza makbuzu ) gerekir diye düşünüyorum.Sonuçta kişi yarın muayneye gidecekse gelip 10 dk da söktürüp normal ampulleri taktırıyor ,muayneden sonra yine eski xenonlara devam.

misal ben cumartesi muayneye gidecem 2 tane ampul aldım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski yıllarda, çok eski değil 2007-2008 bazı firmalar merceksiz farlı arabalara xenonlu modeller getiriyordu.

Bkz 2007 corollolarda xenon seçeneği de vardı ve elegance pakete ek xenonlu paket te vardı.aynı uygulama civic'te de vardı o yıllarda galiba. Abd'de hala merceksiz xenon farlı modeller satılıyor yanılmıyorsam.amerikan Passat vs

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar 3 gün sonra tüvtürkte muayenem var.Bir arkadaşım xenon farların ağır kusur olarak geçtiğini söylüyor.Mirai de xenon farların fabrika çıkışı olduğunu söylüyorlar bu nedenle ağır kusur değildir diyenler var.Birde yükseklik ayarı var mıdır mirai lerde bilgisi olan cevap verirse çok makbule geçecek,aksi halde xenon farları söktürmeliyim.(2012 mazda 3 mirai sedan)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızda fabrika çıkışlı xenon far bulunmaktadır, yükseklik ayarı otomatiktir. Tüvtürk te bir problem yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...