Jump to content

Kış (Kar) Lastiği Önerileriniz Mazda 323

Ozan54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, şirkette bir otomobil delisi arkadaşım var; onun fikirlerini aktarmak istiyorum. Doğru veya yanlış bilme şansım yok fakat arabalar konusunda oldukça profesyonel bir kişi.

Kış için ve Türkiye koşullarında olmak kaydıyla en uygun ve kullanıcı için sorunsuz lastiğin lassa serisi olduğunu söylüyor. Goodyear'i hiç tavsiye etmiyor. Sebebini sorduğum da ise; Goodyear'in et kalınlığının ince olduğu, dolayısıyla özellikle karlı/buzlu yollarda çukur ve tümseklerde çok kolay yarılabileceğini, kar/buz parçalama özelliğinin ise az olduğunu belirtiyor. Lassa için ise kalın ve ağır olduğundan yarılma riski çok az ve buzu/karı parçalama/yarma kuvvetinin çok fazla olduğunu belirtti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu öneridede bir yanlışlık var abi malesef gene muhalefet etmek zorunda kalacam ama sacede marka isminde iş bitmiyor goodyear sayısız model var  ama hangi model; lassa ama hangi model 3 tane kar lastiği modeli var lassada; arkadaşınız biraz ezbere konuşmuş ama ben hep kullandığım lastiklerden bizzat deneyimlerimi aktardım. kar lastikleri zaten hamurları gereği yumuşaktır kalınlığına gelince zaten standartların altında üretim yapılamaz ama koşullar göz önüne alınınca tercihler değişebilir bide unutmadan böle yarılmış yırtılmış bir kar lastiği görmedim ben 1994 de beri doğuda en ağır şartlarda araç kullanmışımdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NoooFearrrr kardesim, elbette fikirlerin cok onemli; amac ortak dogruyu bulmak zaten... Dedigin gibi kis lastiginin modeli de onemli bir husus...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet burada çok kar olmuyor ama yağmurlu havada da sağlama almak gerek, kış lastiği kar yağdığında takılır diye bakarsak yandık zaten. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Aracıma kış lastiği alsam mı almasam mı kararsızım 175.70.13 ölçüsünde kullanıyorum. internette uygun fiyatlı SAVA ve DEBİCA marka lastikler var sırasıyla 97 ve 95TL fiyatları.

Bu markalar nasıldır kış lastiği binek araçlarda zorunlu değil sanırım fikir ve bilgi paylaşımı için önerilerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastik alacaksanız ucuza kaçmanızı önermem.

Nerede yaşıyorsunuz öncelikle. Deniz kenarı bir yerde hiç almayın, ama içerilerdeyseniz almanızda fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbuldayım internette binek araçlar için kış lastiği zorublu olan iller var istanbulda bunun içinde

Kış lastiği kontrolü yapılacak 54 il şunlar; AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ARTVİN, BİLECİK, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, ISPARTA, İSTANBUL, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MANİSA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, SAMSUN, SAKARYA, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TUNCELİ, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, ARDAHAN, IĞDIR, KARABÜK, DÜZCE

Takılmadığı taktirde 77TL ceza diyor. Sadece önlere çekiş olduğu için alsam sıkıntı çıkar mı bana yoksa 4 tane mi almam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış lastiği zorunluluğu 2013 de uygulandı, 2014 kışında bir zorunluluk koşulmadı. 2015 kışı için bir zorunluluk olacak mı hep birlikte göreceğiz.

Sadece önlere takmak en büyük hata olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hecrigimiz sene hankook aldim 520 tl 4 adet helali hos olsun gittigim yolu gorseniz ciktigim karli yeri gorseniz şaşarsınız tavsiyemdir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"uygun lastik" söz konusu olduğunda büyük markaların yan uretimlerini aynı fiyatlı "ucuz" markalara tercih etmek gerekiyor bence.

misal sava eskimo s3+ kullanıyorum . geçen sene 600 tl'ye aldım ben, 185 55 15 ebatlarında, kışın hiç sorun çıkarmadı.

şahsen performanslı büyük arabalar ve süratler söz konusu değilse şehir içi kullanımda eğer "hesaplı" lastikler isteniyorsa büyük firmaların yan ürünlerini tavsiye edebilirim.

yanılmıyorsam

bfgoodrich-michelin

sava-goodyear

barum- continental gibi..

yani şehir içinde fiti fiti giden araçlar için uygun gibiler..

bfgoodrich aracı aldığımda üzerinde vardı yepyeni bikaç günlük. çok da anlamam lastik konforundan ama yazın memlekette z rotları degıstirmeme neden olan cukurlardan vs'den onca kötü yola keskin yol kesmelerine rağmen hiç balaon vs yapmadı.. demek bayağı sert ve sağlam bi lastik. memleketin yolları malum bi de bunlara köy yolları ekleyin verçekten otomobiller için zor "parkurlar"

kanımca almanyada 300 bin km yol yapmış aracın yürüyeni ile türkiye'de 30 bin km yol yapmış aracın yürüyeni aynıdır!

neyse;

bu kış ise sava kullandım eskimo s3+ gayetlen yeterli gibi.. ama zorlayınca biraz, focus'ta kullandığım bridgesone ve goodyear gibi olmadığını da tecrübe ettiğimi belirtmem lazım.

bana kalırsa lastik arabada masrafından kaçılacak son şey olmalı. bu yüzden her ne kadar yan üretim lastiklerde sorun yaşamasam da bi dahakine büyük markalardan galiba şaşmayacam.. çelişik gibi görünebilir ama dediğim gibi kullanım tarzına limitlerinize ve otomobilinize de çok bağlı..

yani hep bir "ama sanki" hissiyatıyla kullanmak hoş değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Selamunaleyküm , kış lastigi almak istiyorum kartepe ve uludağ maceralarım olacak ve aracın şuan üstündeki 4 mevsim lastiklerle macera aramaya gerek duymak istemiyorum önerileriniz nedir hangi marka ve uygun bir lastik almak istiyorum. ebatlarım 195-65-14

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, fotifoti :

Goodyear Ultragrip çok iyi lastiktir. Pek memnundum. 

195 lastik yok ama emin misiniz ebattan?

http://www.hepsiburada.com/goodyear-185-65-r14-86t-ultragrip-8-kis-lastigi-uretim-yili-2015-p-OTYSF778873

185/65/14 var @Ozgurlukyolda

Aracımın lastikleri almanyadan gelme vıkıng marka orada buyuk olasılıkla o ebatlar var 185x65x14 alırsam pek sorun yaşamayacagımı dusunuyorum , bir arkadas petlas lastik alalım dedi 4 adet 440 tl sizce lastik nasil goodyear mı petlas mı veya lassa falan mı ? en iyi yol tutuşuna ve kar olsun yagmur olsun benı kaydırmayacak lastık arıyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Barum diye continental çakması vardı. Bir ara ondan kullandım eski 626'da. Çivili Goodyear ve çivisiz goodyear kullandım. Eğer bütçene uygunsa Goodyear seni üzmez. Petlas yerine starmax deneyebilirsin. O da petlasın ihraç ürünü. Memnun olanlar var . Diğer markalar konusunda fikrim yok. En iyisi Goodyear ve Michelın alpine diye biliyorum . Meg'de vardı michelin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumdaki mevcut ortak konu ile birleştirilmiştir. 

Mazda 3 altında ki şu konuyada bakabilirsiniz. Sonuç itibari ile ortak bir konu. 

Sizin ebatlarda çıkan marka modeller.

gZBgob.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda aktif değilim hali hazırda hala Mazda alamadım ama takipteyim :) Ben size Nokian lastiklerini önermek istiyorum. Yalnız 2015 yılında piyasaya sürülen WRD4 modelini.. Başka model değil. Bir Toyota Corolla, bir Hyundai Era ve iki Passat araca taktık. Çok memnunuz. Alternatif olarak mutlaka bir bakın, pişman olmazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili arkadaşım biraz geç oldu ama .bende uzun araştırmalar yaptım kar lastiği konusunda .yaşadığınız şehre göre hava şartlarının sert ve yumuşak oluşuna göre kar lastiği tercih etmelisin örneğin ben ıspartada yaşıyorum kışlarımız çok serttir yumuşak lastik tercih etmeliyim marka olarak çok araştırdım hem çok hesaplı hem kaliteli polonyanın kış şartlarına göre üretilmiş debica marka lastik tavsiye ederim goodyerın yan ürünü. çok yumuşak ses yapmıyor. bizim buralara bu yıl birkere kar yağdı aralık ayında taktım kuru havada kullanıyorum yaz lastiği kadar performanslı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağır kar ve buz koşullarına kutup soğuklarına uygun iki lastik kullandım bu güne kadar biri goodyear ultrgrıp 500 diğeri lassa ıceways önerebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...