Jump to content

Mazda3 TÜVTürk Muayene

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

O zaman ;

1. Önce sızdırmazlık raporu alacaksın

2. Sonra TÜVTÜRK'te muayene ettireceksin . Gitmeden önce muhakkak motor numarasını kendin bul ve gör. Orada bulamadık deyip servise gönderebilirler

3. Giderken ön ve arka cama LPG sticker yapıştırmayı unutma

4. Xenon yeni bir kararla ağır kusur olarak gösterilmeye başlandı diye bir yazı okuduk geçenlerde. Aracında xenon varsa söktürmen gerekebilir

5. Çok büyük ihtimalle yine de ayarsız çıkacak ama gitmeden bir far ayarı yaptır

6. Trafik sigortası ve egzoz emisyon ölçümün güncel olsun

7. Lastik tarihlerin çok eski olmasın ve diş derinliklerin uygun olsun

8. Frenlerin iyi tutsun :)

Aklıma gelenler bunlar :)

Yeni kasa Mazda 3 lerde motor numarası nerede bilen var mı ? Servis kitapçığına mı bakayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni satılan araçlarda ilk muayene süresi satış tarihinden itibaren 3 sene idi. Fakat artık aracın teknik belgesinde yazan üretim tarihini baz alıyorlar. Örneğin ben aracımı Ağustos 2012 tarihinde almıştım. İlk muayene tarihini Ağustos 2015 olarak beklerken, ruhsatta Kasım 2014 olarak işlendiğini fark ettim. Sorduğumda aracın teknik belgesinde çıkış tarihinin Kasım 2011 olduğunu ve artık bu tarih üzerinden hesaplandığını söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Bugün muayenemizi de olduk çok şükür, sıkıntısız geçtik.

Savaş, muayeneden önce ben de aradım durdum. Hatta 2-3 kere Cem'i aradım. O da bana mail ile resmini bile gönderdi .

Kitapçığın son bölümlerinde yazıyor nerede olduğu ama ona rağmen zor bulunuyor ama muhtemelen muayenedeki arkadaş bakmadı bile.. Ben kaputu açtığını görmedim. Bir tek şasi numarasını kontrol etti.

Bu arada randevum 15.30 da idi ama muayeneye ancak 17.00 de girebildim :D Randevu sadece sıra numarası almaya yarıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

arkadaşlar 2011 model mazda3 aracımın ilk muayenesini yaptırıcam. cumartesi saat 16:00 da hadımköy istasyonunda. 

farlar ve sislerde xenon var.dün gece sislerin sigortasını çıkardım. bildiğim kadarıyla sisler görevini yapmıyor diye hafif kusur veriliyor.

farların xenonuda bugun söküp normal holojen lamba takıcam. orjinal ampulleri yok malesef bugun alıcam ampul tipi galiba h11.

onun dışında arabada başka kusur çıkmaz umarım. araç şuan 33.000 km de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Frenlerde aşırı derece sapma yoktur muhtemelen, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü bulunsun, farları zaten sen yazmışsın... Başkaca dikkat edilecek bir durum yok.

Muayeneye girmeden önce bütün parkları stopları ve farları yanıp yanmıyormu diye kontrol et, son dakika süprizi ile karşılaşma...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Frenlerde aşırı derece sapma yoktur muhtemelen, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü bulunsun, farları zaten sen yazmışsın... Başkaca dikkat edilecek bir durum yok.

Muayeneye girmeden önce bütün parkları stopları ve farları yanıp yanmıyormu diye kontrol et, son dakika süprizi ile karşılaşma...

Kolay gelsin.

eywallah teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende dün yaptırdım 5 hafif kusur la geçtik yangın söndürücü yok, ilk yardım çantası yok, camlar filmli sonradan takılmış, sis farı ayarsız, arka plaka lambası bi tanesi patlamış, zırıltı şeyler ilk iki şık hariç benim önümdeki hurda şahin muayeneyi geçti bana göre tüv ün bi ciddiyetliği yada kalitesi kalmadı her şey verilen 200tl için gerisi hikaye hikaye .....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen katılıyorum, 2010 yılında far camı buğu yapmış diye beni ikinci sefer gitmeye zorlamışlardı...

Şimdi bakıyorum da yazılanlara, iş sadece paraya endekslenmiş gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen katılıyorum, 2010 yılında far camı buğu yapmış diye beni ikinci sefer gitmeye zorlamışlardı...

Şimdi bakıyorum da yazılanlara, iş sadece paraya endekslenmiş gibi.

Yakın zamanda, çakma xenonlar da muayeneden geçerse. Şaşırmamak lazım demek ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

muayene tamamdır. 4 hafif kusurla geçti

1-park lanba ısık rengi hatalı  (led tip park anpulu var ondan)

2-kısa far yönü hatalı

3-camlar sonradan filim yapılmış

4-sis farı fonksiyonu yerine getirmiyor (sislerde xenon oldugu için sigortasını sökmüştüm)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben muayeneden geçememiştim, kusur ise arka orta koltuğun emniyet tokası, koltuğun altına geçtiği için yok zannetmiş adam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

muayene tamamdır. 4 hafif kusurla geçti

1-park lanba ısık rengi hatalı  (led tip park anpulu var ondan)

2-kısa far yönü hatalı

3-camlar sonradan filim yapılmış

4-sis farı fonksiyonu yerine getirmiyor (sislerde xenon oldugu için sigortasını sökmüştüm)

Geçmiş olsun, kazasız günlerde kullan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben de muayeneden geçerek rahatladım. Muayene ücreti 165.20 TL

Araçta çift egzoz olması beni düşündürüyordu lakin sorun olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Allah'tan 2 senede bir geliyor yoksa çekilir gibi değil ;

• 14.23 sıra numarası al
  • 15.05 Ruhsat Teslim, para ödeme ve beklemeye başla.
  • 16.05 uyuya kal
  • 16.45 panik halde uyan ama hala sıranın gelmediğini görünce rahatla
  • 17.10 Araç teslim
  • 17.27 Muayene bitiş.

Allah'tan randevulu gidiyoruz yoksa vallahi yanmıştık. Eskiden kapıdan gidip 1 saatte işlemi bitiridin şimdi girdinmi çıkamıyorsun ama hallettik çok şükür. Benden önceki adam geçemedi bir an ben de geçemezsem diye korktum ama neyseki her muayenenin kronik problemi kısa ve sis farları hariç bir problem çıkmadı. Bir de yangın tüpünün tarihi geçmiş. E tabii geçen muayenenin tüpü ile gidince normal :)

Muayene bedeli 198 TL , Gecikme cezası 10 TL, Egzoz Emisyon Ölçüm 50 TL..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Burak :

Allah'tan 2 senede bir geliyor yoksa çekilir gibi değil ;

• 14.23 sıra numarası al
  • 15.05 Ruhsat Teslim, para ödeme ve beklemeye başla.
  • 16.05 uyuya kal
  • 16.45 panik halde uyan ama hala sıranın gelmediğini görünce rahatla
  • 17.10 Araç teslim
  • 17.27 Muayene bitiş.

Allah'tan randevulu gidiyoruz yoksa vallahi yanmıştık. Eskiden kapıdan gidip 1 saatte işlemi bitiridin şimdi girdinmi çıkamıyorsun ama hallettik çok şükür. Benden önceki adam geçemedi bir an ben de geçemezsem diye korktum ama neyseki her muayenenin kronik problemi kısa ve sis farları hariç bir problem çıkmadı. Bir de yangın tüpünün tarihi geçmiş. E tabii geçen muayenenin tüpü ile gidince normal :)

Muayene bedeli 198 TL , Gecikme cezası 10 TL, Egzoz Emisyon Ölçüm 50 TL..

Küçük yerde yaşamanın güzelliği. Toplam 1 saatte işim bitti geçen hafta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎28‎.‎05‎.‎2017 at 03:44, Mutlu Tekir :

Küçük yerde yaşamanın güzelliği. Toplam 1 saatte işim bitti geçen hafta.

Aslında ben de çok sıkıntı çekmiyordum ama dalgınlığıma geldi sanırım farklı bir istasyonu seçmişim ondan olmuş olabilir. Benim de daha önce 1 saati geçmiyordu pek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Burak abi bu konuyla alakalı birsey soracağım. Daha önce hiç araç muayeneye sokmamış biri olarak soruyorum. Şimdi bakıyorum muayene tarihine 25.10.17 ama bir önceki muayne tarihi 17.01.16.  muayne iki yılda bir diye biliyorum. ben yanlış yazdıklarını varsayarak ocak 2018 de gitsem. muaynen geçmiş derler mi? bizde yazılı evrak dışında onlarda bilgisayarda kayıtlı mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Yılmaz D. :

@Burak abi bu konuyla alakalı birsey soracağım. Daha önce hiç araç muayeneye sokmamış biri olarak soruyorum. Şimdi bakıyorum muayene tarihine 25.10.17 ama bir önceki muayne tarihi 17.01.16.  muayne iki yılda bir diye biliyorum. ben yanlış yazdıklarını varsayarak ocak 2018 de gitsem. muaynen geçmiş derler mi? bizde yazılı evrak dışında onlarda bilgisayarda kayıtlı mıdır?

Yapılan en son muayenenin yanında en son geçerlilik tarihi de yazar, hem ruhsatta hem de TÜVTÜRK muayene raporunda. Orada yazan tarihten önce gitmene gerek yok.

2 sene dolmadan önce gitmişse araçta bir değişiklik olmuştur muhtemelen. LPG falan takılmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...